• Domov
  • Naročanje v Emka.si | Emka.si

Naročanje v EMKA.SI

a) Iskanje

S hitrim iskanjem je možno iskati knjige po naslovu, avtorju, številki ISBN ali ključnih besedah. Zadostuje, da napišemo samo znani del iskalnega kriterija (npr. ime avtorja, ali besedo iz naslova). Iskalnik se nahaja na vsaki strani.


Recimo, da želite kupiti knjigo "Pika nogavička". V iskalno polje vpišite naslov knjige "Pika nogavička" ali le del naslova ("pika" oziroma "nogavička") ter sprožite iskanje. Če pa želite poiskati izbor knjig avtorice Pike nogavičke Astrid Lindgren, pa v iskalno polje vpišite priimek avtorice "Lindgren". Več polj izpolnimo, natančnejše je naše iskanje. Če knjige ne najdete, poskusite s kakšnim pogojem manj!


Rezultat iskanja je seznam izdelkov, ki nam jih Emka.si pripravi na osnovi vpisanih kriterijev v hitri oziroma napredni iskalnik. Seznam je sortiran po abecedi naziva, lahko pa ga preuredite po različnih kriterijih, ki so navedeni v oknu "razvrsti rezultate". Odprite okno, izberite kriterij in razvrstite seznam s klikom na gumb "razvrsti".


Iskanje po oddelkih je namenjeno pregledovanju prodajnih polic, urejenih po tematiki ter pregledovanju vsebin posameznih tematik in njihovih nadaljnjih delitev. Spletna stran vam prikaže knjižne police z različno tematiko. Nekatere tematike so dodatno razdeljene na pododdelke, ki vam omogočijo natančnejšo opredelitev iskanih izdelkov. Izbori in akcije so aktualni pregledi izdelkov, ki so tisti hip še posebej zanimivi.

b) Registracija

Za pričetek nakupovanja v naši spletni knjigarni se morate najprej registrirati. Z registracijo vam bomo podelili vaš osebni nakupovalni voziček in tako omogočili nakupovanje.

  • 1.korak: Na vstopni strani Emke kliknete »Prijavite se«.

  • 2.korak: Odprla se vam bo stran »Prijava«, kjer kliknete »Registracija za nove uporabnike« . V primeru, da ste na Emko že prijavljeni, ta korak izpustite.

  • 3.korak: Odprla se vam bo stran »Registracija novega uporabnika«, kjer vpišete svoje osebne podatke, preberete splošne pogoje in označite, da se z njimi strinjate. Na koncu strani kliknete »Registriraj me«.

Sedaj ste registrirani uporabnik Emka.si. Prek elektronskega naslova, ki ste ga vpisali in gesla, lahko kadarkoli dostopate do vaše nakupovalne košarice in vaših podatkov.

Registracija za pravne osebe:

  • 1.korak: Na vstopni strani Emke kliknete »Registracija za pravne osebe«.

  • 2.korak: Vnesite davčno številko vašega podjetja. Na podlagi javno dostopnih baz, bomo obrazec izpolnili z osnovnimi podatki vašega podjetja.

  • 3.korak: Dopolnite manjkajoče podatke o naročniku, preberite splošne pogoje in označite, da se z njimi strinjate. Na koncu strani kliknete »Registriraj me«.

Sedaj ste registrirani uporabnik Emka.si. Prek elektronskega naslova, ki ste ga vpisali in gesla, lahko kadarkoli dostopate do vaše nakupovalne košarice in vaših podatkov.

c) Nakupovalna košarica

Z registracijo vam podelimo vašo osebno nakupovalno košarico. Vanjo vlagate izdelke tako, da na ogledu posameznega izdelka kliknete na oranžen gumb »Dodaj v košarico«. S tem nakupa še niste opravili! Knjige imate lahko v košarici kolikor časa želite, lahko jih tudi dodajate in umikate. Če zaloga poide, bo artikel avtomatično umaknjen iz vaš košarice. Cene izdelkov v vaši košarici se vsakodnevno ažurirajo.

d) Nakup in izbira načina plačila

Nakup opravite tako, da v vaši nakupovalni košarici kliknete na gumb »Nadaljuj k blagajni«. Na strani podatki o kupcu in dostavi izberite naslov za dostavo in kliknite na gumb »Nadaljuj k izbiri plačila«. Na strani »Pregled in zaključek naročila« pregledate naročilo in kliknite na »Zaključi in oddaj naročilo«. S tem je vaše naročilo posredovano na Emka.si.

e) Pregled naročila

Po uspešno oddanem naročilu:

  • 1. pridete na stran »Naročilo sprejeto«, vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani »Zgodovina nakupov«.

  • 2. po elektronski pošti prejmete na vaš naslov potrdilo o opravljenem nakupu,

  • 3. izprazni se vaša košarica.


S klikom na gumb »Zaključi in oddaj naročilo« ste sklenili prodajno pogodbo z Mladinsko knjigo Trgovino d.o.o., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, z obveznostjo plačila.