Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo

Prelistaj me Image for Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo

  Mehka - 03. jan 2019
  ( 36 )
  ISBN/EAN:P_9789610153160
  Redna cena: 27,99 €

   ☆ Jorge in Demián Bucay v Ljubljani! 
  Srečanje z argentinskim psihoterapevtom in njegovim sinom

  Lokacija: Cankarjev dom - Gallusova dvorana
  Datum dogodka: 25. 05. 23 ob 20:00 do 21:30


  Kupite vstopnico za predavanje >>

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 27,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

   ☆ Jorge in Demián Bucay v Ljubljani! 
  Srečanje z argentinskim psihoterapevtom in njegovim sinom

  Lokacija: Cankarjev dom - Gallusova dvorana
  Datum dogodka: 25. 05. 23 ob 20:00 do 21:30


  Kupite vstopnico za predavanje >>


  ***

  Ponatis

  S pravljicami spoznajte sebe
  Klasične pravljice že več rodov spremljajo več milijonov deklic in dečkov po vsem svetu. Toda tudi ko odrastemo, pravi Jorge Bucay, pionir na področju zdravljenja z zgodbami, pravljice ohranjajo zmožnost, da nam pomagajo zdraviti izkušnje, misli in čustva. Povežejo nas z bolj čustvenim svetom simbolnega jezika, ki preskoči razum in nas popelje naravnost v skrite resnice človekovega srca.

  »Sloviti stavek, s katerim se začenjajo pravljice, Nekoč pred davnimi časi, me spominja na neki drug znameniti izrek: Abrakadabra. Kakor to vidim sam, nam oba, vsak po svoje, omogočata vstop v čarobni univerzum – univerzum čustev, ki so najdragocenejša in najkoristnejša orodja na poti, da postanemo boljše in zrelejše osebnosti.« - Jorge Bucay

  Pustite se presenetiti novim interpretacijam pravljic našega otroštva
  Jorge Bucay vsako poglavje knjige Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo posveti eni od znanih pravljic: Grdi raček, Pepelka, Leteči slonček, Rdeča kapica, Eros in psiha, Piskač iz Hamelina, Trnuljčica, Zgodba o Adamu in Evi.

  Po kratkem uvodu, ki predstavi kontekst, njen izvor in avtorje, pravljico zapiše. Na kratko predstavi njeno sporočilo oziroma nauk ter zgled, ki ga tradicionalno pripisujejo pravljici. Sledi nova bolj ali manj drzna, a vselej izvirna interpretacija, ki pravljico osvetli z novega zornega kota. Poskrbi za vrsto trenutkov, ko si rečemo »Aha!«, se čudimo prezrtim globinami in nemara izvirno pravljico preberemo še enkrat.

  »Ta del se v vsakem poglavju imenuje Druga vrata in se tako jasno navezuje na moje prizadevanje, da se mi pridružite in v čarobnost pravljice vstopite od drugod.« - Jorge Bucay

  Ste vedeli, da so lahko pravljice zdraviteljice duše?
  Pepelka nas uči, da za nekoga postanemo dragoceni že s tem, kar smo in kar prinašamo. Leteči slonček nas opominja, da moramo, če želimo leteti, sprejeti tudi zavrnjene vidike lastne osebnosti. Grdi raček nam pokaže, da lahko vedno, v vsakršnih razmerah in okoliščinah, najdemo življenjski smisel. Rdeča kapica ponuja pomembna sporočila o starševstvu, razvoju talentov in postavljanju meja … Jorge Bucay nas v knjigi Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo vodi skozi temeljna vprašanja, s katerimi se prej ali slej sreča vsak. Odgovor pa nam osvetli z zdravilnimi interpretacijami, ki čarobno ozdravijo dušo in odpirajo duha.

  Za ekskluzivnim uvodom, napisanim posebej za slovensko izdajo!
  Jorge Bucay ni priljubljen le v tujini, temveč se je globoko zasidral tudi v srca Slovencev. Doslej je bilo pri nas prodanih 57.000 izvodov njegovih knjig, k priljubljenosti pa je precej pripomogel tudi obisk v Sloveniji leta 2012. Na obisk v Slovenijo ponovno prihaja tudi letos, posebej za slovensko izdajo knjige Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo pa je napisal tudi uvod.


  Iz uvoda
  »Težko z besedami izrazim, kakšno veselje me navdaja, ko sedam k pisanju uvoda za slovensko izdajo svoje knjige Najlepše pravljice, da bi se bolje spoznali. In ta občutek ne izvira samo iz počaščenosti, da svoje besede vidim v vašem jeziku, temveč tudi in predvsem iz ponosa ob védenju, da bodo moja razmišljanja (včasih bistroumna, včasih nekoliko manj) prispela v tako oddaljene roke, kot so roke mojih slovenskih prijateljev in bralcev. Namen je tudi tokrat, kot pač zmeraj, postaviti nekakšen znak, ki vam bo pomagal, da se ne izgubite v najbolj dokončnem in konstruktivnem srečanju z najboljšim oziroma najboljšo sabo.«


  ***


  Mediji o knjigi

  »Priljubljeni argentinski pisatelj in psihoterapevt Jorge Bucay je rojen pripovedovalec zgodb. Te bralcem z vsega sveta razodevajo življenjske modrosti, ki človeštvo spremljajo že od pamtiveka. V najnovejši knjigi Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo jih je Bucay osem preoblekel v nekoliko drugačna sporočila.« - Barbara Kotnik, Ona – priloga Dela

  »Obvezno branje za vse Bucayove navdušence!« - Gloss

  »Argentinski pisatelj in psihoterapevt Jorge Bucay v knjigi na novo interpretira klasične pravljice našega otroštva – Grdega račka, Pepelko, Letečega slončka, Rdečo kapico, Erosa in psiho, Piskača in Hamelina, Trnuljčico in Zgodbo o Adamu in Evi.« - Irena Vovk, Jana

  »Vredno branja in temeljitega razmisleka.« - Bukla, Vanja Jazbec

  »… nam skuša pokazati , kako viden vpliv lahko imajo pravljični junaki pravzaprav še danes na naše življenjsko poslanstvo in konec koncev tudi na srečo vsakega posameznika.« - Zdenka Kopač, Odsev

  O avtorju

  -Jorge Bucay-

  Argentinski pisatelj dr. Jorge Bucay (1949) je dokončal študij medicine in opravil specializacijo na področju psihiatrije.

  Kot psihiater in psihoterapevt je delal v bolnišnicah in ordinacijah, predaval, gostoval v radijskih oddajah in imel lastno oddajo na televiziji. Zdaj svoj čas namenja branju in pisanju, predavanjem, družini in prijateljem.

  Izdal je že 26 knjig, ki so prevedene v 30 jezikov in so med najbolje prodajanimi v več kot 40 državah sveta. Bucay je rojeni pripovedovalec zgodb in svet mu vse bolj priznava vlogo pionirja na področju zdravljenja s pripovedovanjem zgodb. Uspeh, ki ga žanje po vsem svetu, je rezultat številnih raznolikih vplivov, podjetniškega znanja in trdega dela.

  V njegovih knjigah odseva izjemna modrost, ki jo je pridobil s preučevanjem svetovnih tradicij pripovedovanja zgodb, lastnimi izkušnjami in dolgoletnim delom s pacienti.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (11)
  (9)
  (8)
  (5)
  (3)
  ( 36 )

  Komentarji