Muca copatarica - CD

Image for Muca copatarica - CD from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Muca copatarica - CD

  Trda -
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_3831022431872
  Redna cena: 12,95 €

  CD s zvočno priredbo pravljice o slavni Muci copatarici.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 12,95 €
  Predviden rok dobave: 2 - 4 dni
  Dodaj v košarico

  Opis


   Kam neki izginejo copatki, ki jih otroci ne pospravijo? Odgovor pozna muca. To je čisto posebna muca.
  Živi sredi gozda v beli hišici z rdečo streho. Na oknih je polno rož, na vratih pa je napis Muca Copatarica.

  Priljubljena zgodbica sedaj tudi na CD-ju.

  O avtorju

  -Ela Peroci-

  Ela Peroci je uspešna in priljubljena mladinska pisateljica. Vzorec kratke sodobne pravljice, kjer se realnost in fantastika prepletata, je uveljavila sredi 50-ih let. Večina njenih del so kratke sodobne pravljice. Njena prva objavljena pravljica je bila Moj dežnik je lahko balon, ki so ji kmalu sledile še druge: Muca Copatarica, Majhno kot mezinec, Za lahko noč, Na oni strani srebrne črte, Siva miš ti loviš!, Ptičke so odletele, Hišica iz kock... Ela Peroci je snov za svoj literarni opus črpala iz lastnih zapiskov, ki jih je pisala v obdobju študentskih let. Največji vpliv pri pisanju pa je pri njej imelo materinstvo. Glavni junakinji njenih zgodb sta hčerki Jelka, katera nastopa tudi v pravljici Hišica iz kock, in Anka, ter sosedovi otroci. V novejših zgodbah, pa so junaki tudi njeni vnuki.

  Slovensko mladinsko književnost je motivno in oblikovno ustvarjala štirideset let. Snov za svoja dela je pisateljica zajemala iz doživljajskega sveta sodobnega mestnega otroka, problematizirala je položaj otroka v družini in opisovala njegove stiske. V zgodbah se pogosto pojavljajo otroci, ki živijo in rešujejo tudi bolj zapletene probleme sami, brez pomoči odraslih. V njenih kratkih sodobnih pravljicah se pojavljajo pogovori z otroki, ki so živeli svoje otroštvo tako v sreči kot v žalosti, pa teh občutkov velikokrat niso imeli s kom deliti. Z zgodbami je želela pomagati otrokom, da bi v njih našli sebe. Oblikovala je privlačen tip sodobne mestne pravljice. Njena kratka proza je preusmerila slovensko pravljično-fantastično pripovedno prozo za mladino. Perocijeva je sredi petdesetih let uveljavila vzorec kratke zgodbe, v kateri se prepletata resničnost in fantastika (s to fantastiko ustvarja pravljično vzdušje).

  Njena dela so vzbudila zanimanje tudi zunaj slovenskih meja, bila so prevedena tudi v nekaj evropskih jezikov.

  Za svoje delo je leta 1955 in leta 1956 prejela Levstikovo nagrado, leta 1971 pa nagrado Prešernovega sklada.

  Njene knjige so v večini ilustrirane, saj je s tem otrokom še bolj približala svoja dela.

  Njene slikanice so ilustrirali Milan Bizovičar, Ančka Gošnik Godec, Marjanca Jemec Božič, Leo Koporc, Milovan Krajnc, Tomaž Kržišnik, Anka Luger Peroci, Lidija Osterc, Jelka Reichman,Meksim Sedej,Marlenka Stupica, Marija Vogelnik in Melita Vovk Štih. Prevladujejo ilustracije Ančke Gošnik Godec (Muca Copatarica) in Marlenke Stupica (Moj dežnik je lahko balon).

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji