Morilec, ki je hotel v nebesa

Prelistaj me Image for Morilec, ki je hotel v nebesa from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Morilec, ki je hotel v nebesa

  Trda - 22. nov 2016
  ( 4 )
  ISBN/EAN:P_9789610140764
  Redna cena: 29,95 €

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 29,95 €
  Predviden rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Nova odbita komedija zmešnjav najbolj priljubljenega sodobnega švedskega avtorja pripoveduje o idealizmu in fanatizmu, o gangsterjih in podjetnikih, o senzacionalizmu in duhovnosti; Jonas Jonasson, ki je navdušil s prvencem Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil ter Analfabetko, ki je obvladala računstvo, vas bo tokrat zasvojil z briljantno satiro o vrednotah modernega sveta.

  Morilec Anders je večino svojega življenja preživel v zaporu. Po krajšem razmisleku preračuna, da bo dosmrtni kehi najbolj zagotovo ušel tako, da presedla na lažja kazniva dejanja – namesto umorov po naročilu samo še telesne poškodbe. A kaj, ko ne računa na podjetnega hotelskega receptorja Pera Perssona in brezbožno duhovnico Johanno. Prebrisani par morilcu ponudi pomoč in za »manjšo provizijo« prevzame vodenje kriminalnih storitev. Posli cvetijo, par bogati, vse je v najlepšem redu – potem pa Morilec Anders nepričakovano odkrije Jezusa. Naenkrat ljudem ne bi več rad grozil, ampak pomagal. Že kaže, da bo šla njihova kriminalna združba po gobe, ko se duhovnici utrne nova ideja. Kaj pa, če bi se dalo zaslužiti z morilčevo gorečo vero?

  Za vse, ki ste se krohotali ob Stoletniku in Analfabetki

  O avtorju

  -Jonas Jonasson-

  Jonas Jonasson (1961), švedski novinar in pisatelj, je pred leti z zabavnim romanom Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil privabil zanimanje svetovne javnosti za švedsko književnost.

  Po Analfabetki, ki je obvladala računstvo in Morilcu, ki je hotel v nebesa je napisal še nadaljevanje z novimi dogodivščinami svojega najbolj priljubljenega junaka Nove prigode stoletnika, ki je splezal skozi okno in izginil.

  Jonassonu je v nadaljevanju o stoletniku z izbrušenim peresom uspelo spisati nekoliko krajšo, a aktualno zgodbo o trenutnih razmerah v svetu.

  Z inteligentnim humorjem, ki ponekod prerašča v parodijo, mu je uspelo začiniti zgodbo, ki je kljub prikriti kritiki trenutnih razmer lahkotno branje za najširši krog bralcev.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (3)
  (0)
  (0)
  (0)
  (1)
  ( 4 )

  Komentarji

  Razočarana
  Anonymous , 23-01-2017
  Skoraj pol krajša kot onidve in precej slabša. Manjka izvirnosti, domišljije, precej statična, veliko manj barvitega dogajanja, ... dolgočasno. Avtor se je spravil na krščansko vero, kar je danes vse prej kot izvirno, knjigo napolnil z ogromno citati iz Biblije in to je skoraj to. Sicer je ta njegov značilni stil pisanja, ampak razen kritiziranja krščanstva ne ponuja ničesar več. Domišljija je tokrat vidna samo v posameznih prebliskih, ne dovoli pa si, da bi katero od idej razširil, da bi svoji domišljiji dal krila, kot v prejšnjih knjigah. Knjiga daje občutek, da je bila napisana na hitro. Daleč od tega, da bi bila "briljantna satira o modernih vrednotah", kot jo oglašuje MK. Na hitro napisana z veliko bližnjicami.