Morilec, ki je hotel v nebesa

Prelistaj me Image for Morilec, ki je hotel v nebesa from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Morilec, ki je hotel v nebesa

  Trda - 22. nov 2016
  ( 4 )
  ISBN/EAN:P_9789610140764
  Redna cena: 29,95 €

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 29,95 €
  Predviden rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Nova odbita komedija zmešnjav najbolj priljubljenega sodobnega švedskega avtorja pripoveduje o idealizmu in fanatizmu, o gangsterjih in podjetnikih, o senzacionalizmu in duhovnosti; Jonas Jonasson, ki je navdušil s prvencem Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil ter Analfabetko, ki je obvladala računstvo, vas bo tokrat zasvojil z briljantno satiro o vrednotah modernega sveta.

  Morilec Anders je večino svojega življenja preživel v zaporu. Po krajšem razmisleku preračuna, da bo dosmrtni kehi najbolj zagotovo ušel tako, da presedla na lažja kazniva dejanja – namesto umorov po naročilu samo še telesne poškodbe. A kaj, ko ne računa na podjetnega hotelskega receptorja Pera Perssona in brezbožno duhovnico Johanno. Prebrisani par morilcu ponudi pomoč in za »manjšo provizijo« prevzame vodenje kriminalnih storitev. Posli cvetijo, par bogati, vse je v najlepšem redu – potem pa Morilec Anders nepričakovano odkrije Jezusa. Naenkrat ljudem ne bi več rad grozil, ampak pomagal. Že kaže, da bo šla njihova kriminalna združba po gobe, ko se duhovnici utrne nova ideja. Kaj pa, če bi se dalo zaslužiti z morilčevo gorečo vero?

  Za vse, ki ste se krohotali ob Stoletniku in Analfabetki

  O avtorju

  -Jonas Jonasson-

  Jonas Jonasson (1962) je bil, preden je postal uspešen pisatelj, svetovalec za medije in producent na švedski komercialni televiziji. Ker je bilo delo preveč naporno in zaradi številnih zdravstvenih težav, je dal odpoved. »Delal sem sedem dni v tednu po vsaj 16 ur na dan – dve desetletji. Občasno sem imel dekle, a pravzaprav sem bil poročen s svojo službo. /…/ Svoje podjetje sem prodal za okoli 10 milijonov funtov. Oddahnil sem si, saj nisem bil več odgovoren za toliko zaposlenih. Dalo mi je svobodo.«

  Preselil se je k jezeru Lugano ter se posvetil družini in pisanju. Zakon se sicer ni obdržal, zato pa je s svojim pisanjem, predvsem s prvencem Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil požel velikanski uspeh. Roman je bil preveden v 45 jezikov.

  Po izjemnem uspehu Stoletnika se je Jonasson s sinom naselil na otok Gotland, sredi Baltskega morja, kjer so obkroženi z naravo, kulturo in zgodovino. Ko je spet sedel na skali in tuhtal o svetu, se je odločil, da se bo v naslednji knjigi pošalil na račun apartheida in atomske bombe. Nastala je Analfabetka, ki je obvladala računstvo, s katero je Jonasson prepričal tudi hollywoodske filmarje, da je zgodba vredna velikega platna.

  V tretji knjigi Morilec, ki je hotel v nebesa se je avtor lotil človeških vrednot. Z zgodbo o morilcu Andersu je želel pokazati, kaj se zgodi, ko druge krivimo za situacijo, v kateri smo se znašli, kot da smo brez krivde. Posledice, velike in majhne, so našle prostor v tej knjigi. Zdaj se Jonasson vrača z novimi dogodivščinami svojega najbolj priljubljenega junaka.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (3)
  (0)
  (0)
  (0)
  (1)
  ( 4 )

  Komentarji

  Razočarana
  Anonymous , 23-01-2017
  Skoraj pol krajša kot onidve in precej slabša. Manjka izvirnosti, domišljije, precej statična, veliko manj barvitega dogajanja, ... dolgočasno. Avtor se je spravil na krščansko vero, kar je danes vse prej kot izvirno, knjigo napolnil z ogromno citati iz Biblije in to je skoraj to. Sicer je ta njegov značilni stil pisanja, ampak razen kritiziranja krščanstva ne ponuja ničesar več. Domišljija je tokrat vidna samo v posameznih prebliskih, ne dovoli pa si, da bi katero od idej razširil, da bi svoji domišljiji dal krila, kot v prejšnjih knjigah. Knjiga daje občutek, da je bila napisana na hitro. Daleč od tega, da bi bila "briljantna satira o modernih vrednotah", kot jo oglašuje MK. Na hitro napisana z veliko bližnjicami.