Mojstrovine s kranjsko klobaso- razkošna

Prelistaj me Image for Mojstrovine s kranjsko klobaso- razkošna from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Mojstrovine s kranjsko klobaso- razkošna

    Trda - 17. nov 2011
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789612711924
    Redna cena: 59,00 €

    Paleto ustvarjalnih kulinaričnih mostrovin so pripravili slovenski kuharski mojstri in mojstrice v izbranih 16 gostinskih hišah. »Kranjska klobasa – zašpiljeno dobra od 1896« je bila izhodišče za pripravo 46 izvirnih receptov s fotografijami; 17 hladnih in toplih predjedi, 17 glavnih jedi in 12 sladic.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 59,00 €
    Predvideni rok dobave: 7-9 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Nešteto je receptov, mesnic in delikates, prireditev, na katerih strežejo kranjske klobase, tekmovanj in ocenjevanj, ki na različne načine prikazujejo kranjsko klobaso. A njene korenine, rojstvo, odraščanje, padec in ponovni vzpon – skratka njeno pot –, poznajo le redki.  
    Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije so delo mednarodno uveljavljene in večkrat nagrajene avtorske ekipe, ki jo sestavljajo: prof. dr. Janez Bogataj, Žare Kerin in Janez Pukšič.  
    Paleto ustvarjalnih kulinaričnih mostrovin so pripravili slovenski kuharski mojstri in mojstrice v izbranih 16 gostinskih hišah. »Kranjska klobasa – zašpiljeno dobra od 1896« je bila izhodišče za pripravo 46 izvirnih receptov s fotografijami; 17 hladnih in toplih predjedi, 17  glavnih jedi in 12 sladic. 

    Iz vsebine:  
    Uvodni ugrizi ali prve ne pozabiš nikoli!
    Predzgodovina« kranjske klobase
    Rojstvo kranjske klobase v drugi polovici 19. stoletja in njeno odraščanje do začetka 20. stoletja
    Sloves kranjske klobase v prvi polovici  20. stoletja 
    Obdobje razvrednotenja in ponovno rojstvo na vstopu v 21. stoletje 
    Svetovna in vesoljska klobsa iz Slovenije 
    S kranjsko klobaso po Sloveniji – Certificirani izdelovalci zaščitenih kranjskih klobas in gostinske hiše, kjer pripravljajo jedi tudi s kranjsko klobaso

    O avtorju

    -Janez Bogataj-

    Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2011
    • Število strani: 176
    • ISBN/EAN: 9789612711924
    • Mere izdelka vxš: 31 x 23
    • Vezava: Trda
    • Datum Izida: 17.11.2011
    • Založba: Rokus
    • Avtor: Janez Bogataj
    • Povprečna ocena:
      ( 0 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji