Moje življenje, moje učenje

Image for Moje življenje, moje učenje from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Moje življenje, moje učenje

  Broširana z zavihki - 20. nov 2020
  ( 18 )
  ISBN/EAN:P_9789610155898
  Redna cena: 22,98 €

  Bogato polstoletno znanje o pomenu učenja in poučevanja, žlahtna misel o poslanstvu učiteljev in dragocen osebni pogled na življenje kot učenje.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 22,98 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Bogato polstoletno znanje o pomenu učenja in poučevanja, žlahtna misel o poslanstvu učiteljev in dragocen osebni pogled na življenje kot učenje.

  Zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani ddr. Barica Marentič Požarnik je ob svojem življenjskem jubileju – 80-letnici, kot sama pravi, »orisala zgodbo svojega učenja ter osebnega in profesionalnega razvoja«. Gre za zelo natančen pregled in kritično refleksijo njene življenjske poti in profesionalnega delovanja z namenom osmislitve, rekonstruiranja sebe kot osebnosti in strokovnjakinje ter tudi z vidika puščanja sledi v družbi – v kolikšni meri je njeno delovanje prispevalo k bolj učinkovitemu učenju, šolanju, življenju in sobivanju.

  Ddr. Barica Marentič Požarnik je svoje 50-letno poklicno delovanje posvetila raziskovanju in izobraževanju o kakovostnem učenju in poučevanju. Ob plodnem raziskovalnem delu in številnih stikih s tujimi strokovnjaki je od blizu spremljala in sooblikovala razvoj slovenskega šolstva.

  V knjigi predstavlja svoj pogled na sistemske spremembe ter išče odgovore na vprašanja:
  • Kakšno je uspešno učenje in kako ga spodbujati? Kaj je kakovostno znanje in kako učeče se spodbuditi k usvajanju takega znanja?
  • Kakšni so dobri učitelji in kaj jih odlikuje? Kako spodbuditi profesionalni razvoj učiteljev, tudi visokošolskih?
  • Kako vrednotiti rezultate učenja? Kako doseči, da so ti postopki v podporo in spodbudo nadaljnjemu učenju?
  • Kako povezati izobraževanje z vzgojo za vrednote, za sodelovanje, za pristne in odgovorne odnose do soljudi in okolja?

  Verjame, da naj bi šola »/…/ omogočila celosten razvoj in aktivirala v mladih ljudeh tisto najboljše, kar je v njih, jim dajala prostor za ustvarjalnost, za razvoj njim lastnih zmožnosti in jih hkrati usmerjala, vodila v občečloveške vrednote, ob tem pa jih usposobila za uspešno delovanje v družbi in poklicu.«


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Priporočamo v branje stroki in javnosti!« - www.metropolitan.si

  O avtorju

  -Barica Marentič Požarnik-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (11)
  (5)
  (1)
  (0)
  (1)
  ( 18 )

  Komentarji