Močvirniki

Prelistaj me Image for Močvirniki from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Močvirniki

  16. nov 2012
  ( 2 )
  ISBN/EAN:P_9789610122265
  Redna cena: 34,96 €


  Častna lista IBBY 2014 (IBBY Honour List 2014)


  Svet močvirnikov leži v senci starodavnih dreves, in čeprav močvirniki ljubijo vlago in mir, se jim stalno nekaj dogaja. Za debelo knjigo je njihovih dogodivščin! Ljubeznivi mali živalski univerzum ima nadih žlahtne angleške (živalske) prozne klasike tipa Veter v vrbju. Peter Škerl je za ilustracije v knjigi dobil nagrado Hinka Smrekarja 2012!

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 34,96 €
  Brezplačna dostava
  Rok dobave: 2-3 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Fantazijski dogodek leta!
  - izvirna pripoved za otroke o malem živalskem svetu!
  - 39 izjemnih, med sabo povezanih zgodb –sijajne domislice, dogodivščne in igre
  - razkoša slikovna podoba z mojstrskimi ilustracijami Petra Škerla

  Peter Škerl je za ilustracije v knjigi Močvirniki prejel nagrado Hinka Smrekarja 2012.

  Ste že opazili krajevno tablo z napisom Močvirna Loka? Sledite pisateljici, pa se vam bo odprl čisto nov, osupljivo bogat, ljubezniv in veder svet sožitja in solidarnosti. Ta Loka namreč ni kar tako: ima župana, vrtec in šolo, lokalni časopis, trgovino, pošto in tudi gostilno Pri zeleni žabi. Tam se Ločani radi poveselijo in posladkajo s slastnimi dobrotami: na primer z gobovo obaro in brezovimi žličniki. A dogajajo se tudi nezaslišane stvari. Nekega dne izgine Kreševa močvara. Le katera pošast jim jo je požlampala?


  Narava mi je vir navdiha in vse življenje živim v njej. Na sprehodu opazim zgodbe, ki se dogajajo okoli mene: zgodbe vetra in oblakov in rumenečega listja … Ko sem nekoč v gozdu pogledala okoli sebe malo natančneje, z domišljijskimi očmi, sem spoznala močvirnike. Njihov svet leži v senci starodavnih dreves, in čeprav močvirniki ljubijo vlago in mir, se jim stalno nekaj dogaja. Za debelo knjigo je njihovih dogodivščin in to knjigo zdaj z veseljem namenjam bralcem.
  – Barbara Simoniti

  Vzdušje senčne, tihotne in vlažne Močvirne Loke z domačnostnimi interijeri domovanj, z značajsko raznolikimi junaki, pa njihovo idilično žitje in sožitje, naj gre za običajen lagodni vsakdanjik ali za nevsakdanje dogodke, ki dramatično razburkajo ustaljeni tok življenja poosebljenih živalic v različnih letnih časih, ves ta ljubeznivi mali živalski univerzum ima nadih žlahtne angleške (živalske) prozne klasike tipa Veter v vrbju K. Grahama. Kar za slovenski literarni prostor pomeni svojevrstno osvežitev ne samo na tematski ravni, marveč tudi v jezikovno-slogovnem pogledu.
  – Marjana Kobe

  Podobe v tej knjigi odpirajo veliko prostora za podrobno anatomijo, a na koncu gre vedno za to, ali podobe tudi zares zaživijo ali ne. In podobe v tej knjigi živijo močno, tako močno, da sem že ob pogledu na slike prepričan, da gre za hudo pomembno knjigo. V njej so tako besedilo kot slike, oblikovanje in močeradi iz ozadja prepleteni v eno delo. Tako knjigo, ki pušča dolgotrajne in fine sledi v mladem čustvenem spominu. Globoke in lepe sledi.
  – Pavle Učakar
   

  O avtorju

  -Barbara Simoniti-

  Barbara Simoniti (10. junij 1963, Slovenj Gradec) je na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomirala iz slovenščine in angleščine; leta 1990 je magistrirala iz angleške književnosti in leta 1995 doktorirala iz literarnih znanosti. Medtem je delala kot asistentka za angleško književnost na PF v Mariboru. Od leta 1995 živi v Ljubljani kot pesnica, pisateljica in prevajalka; svobodni poklic dojema kot bistven za kritično razdaljo do resničnega sveta in ustvarjalno razdaljo do ubesedenega sveta. Za njeno delo je značilno prehajanje nasprotij: med prevajanjem kot službo in pisanjem kot poklicem, med slovenskim in angleškim jezikom kot razsežnostjo bivanja, med strokovnim in ubesedovalnim odnosom do literature, med naravo in mestom kot življenjskim prostorom, med poezijo in kratko prozo kot načinom doseganja bistva, med besedo in molkom kot določilnico preživetja.

  V zadnjih letih je prevedla prek 30 angleških in slovenskih knjig s področja družboslovja in humanistike. Poleg tega vodi literarne pogovore ter nastopa na vabljenih branjih po Sloveniji in v tujini.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (2)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 2 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji