Matthew Walker

Dr. Matthew Walker je vodilni svetovni strokovnjak za raziskave spanja. Pri osemnajstih je odšel študirat na Kraljevo medicinsko fakulteto v Anglijo, ugledno ustanovo v Nottinghamu, kjer poučuje vrsta izjemnih raziskovalcev možganov. Na koncu se je izkazalo, da medicina ni zanj, saj le-to zanimajo odgovori, njega pa so od nekdaj bolj vznemirjala vprašanja. Sklenil je, da bo študiral nevroznanost, po diplomi pa je s štipendijo angleškega Sveta za medicinske raziskave iz Londona doktoriral iz nevrofiziologije.

Bil je profesor psihiatrije na Harvardski medicinski fakulteti v ZDA, trenutno pa je na Univerzi Kalifornije v Berkeleyju direktor laboratorija za znanost o spanju in poučuje nevroznanost in psihologijo.

Po dveh desetletjih raziskovalnih prizadevanj in tisočih laboratorijskih študij po vsem svetu je o spanju zdaj znanega že veliko. Odkritja so dr. Walkerja popeljala na čudovita, izjemna in nepričakovana potovanja znotraj in zunaj akademskega sveta – od tega, da je bil svetovalec za spanje moštev ameriške košarkarske lige NBA, ameriške nogometne lige NFL in britanske prve nogometne lige, animacijskega studia Pixar, vladnih agencij ter znanih tehnoloških in finančnih družb, do sodelovanja pri ustvarjanju več priljubljenih televizijskih oddaj in dokumentarcev.

Raziskovanje Dr. Walkerja obsega vpliv spanja na človeško zdravje in bolezni, vpliv spanja na delovanje možganov pri zdravih ljudeh in pri bolnikih.

Do danes je izdal že več kot 100 znanstvenih študij in je priznani govornik v znanstvenih krogih. Pogosto nastopa v medijih in tudi splošno javnost redno osvešča o izsledkih in znanju povezanim s spanjem.

Je nosilec številnih patentov, povezanih s spanjem, za sledenje in nadzor spanja ter za pomoč pri motnjah spanja.

Matthew Walker
Izdelki: (  1 - 2 od 2  )
:
:

  • Dodaj v košarico
    Primerjaj
  • Dodaj v košarico
    Primerjaj

Filtri