Mala knjiga za velike starše

Image for Mala knjiga za velike starše from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Mala knjiga za velike starše

  ( 52 )
  ISBN/EAN:P_9788664230094
  Redna cena: 18,37 €

  Mala knjiga za velike starše je pri nas velik hit o vzgoji otrok, saj se že nekaj časa nahaja na listi najbolj prodajanih knjig v knjigarnah. Tudi slovenski strokovnjaki jo velikokrat priporočajo staršem.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 18,37 €
  Predviden rok dobave: 2 - 4 dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Mala knjiga za velike starše + Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka skupaj ter prihrani dodatnih 2,99 € (7.80%)

  Opis

  Kako doseči, da otrok ne bo ne razvajen ne preveč poslušen?

  Mala knjiga za velike starše je pri nas velik hit o vzgoji otrok, saj se že nekaj časa nahaja na listi najbolj prodajanih knjig v knjigarnah. Tudi slovenski strokovnjaki jo velikokrat priporočajo staršem.

  Poleg dr. Zorana Milivojevića, je knjigo napisalo tudi pet slovenskih psihologov in socialnih pedagogov. V praktičnem in ilustriranem priročniku je predstavljen Milivojevićev „mercedes model“, ki vodi v medsebojne odnose tri glavne funkcije vzgojnega reda. Sem spadajo postavljanje ciljev, pohvala in nagrajevanje ter kritika in kazen.

  Hkrati pa ta model opozarja na številne napake pri vzgoji, ki lahko vodijo do pretirane socializacije otroka, razvajenosti, prevelike zaščitenosti, zanemarjanju ali maltretiranju otroka.

  Zemljevid za orientacijo sodobnim staršem:
  Zakaj otrok noče delati koristnih stvari?
  Zakaj otrok misli, da ga nimate radi kadar mu nečesa ne dovolite?
  Ali naj pričakujete, prosite ali zahtevate?
  Kako v pravšnji meri pohvaliti otroka?
  Kako otroka nagraditi?
  Ali je kritika dovolj?
  Kako kaznovati?

  O avtorju

  -Dr. Zoran Milivojević-

  Psihoterapevt Zoran Milivojević, dr. med., se je rodil leta 1957 v Beogradu, kjer je leta 1984 tudi diplomiral na medicinski fakulteti. Sedaj dela kot zasebnik v Novem Sadu in v Ljubljani. Zoran Milivojevoć je sicer poročen in ima enega otroka.

  Psihoterapevt je postal leta 1989, ko je kot tranksakcijski analitičar uspešno opravil mednarodni izpit in se hkrati izpopolnjeval v Mednarodnem in evropskem združenju za transakcijsko analizo. Od leta 1990 dela kot uradni mednarodni izobraževalec in nadzornik za transakcijsko analizo pod mentorstvom dr. Carla Moisa. Leta 2001 je prejel najvišji status izobraževalca in nadzornika znotraj transakcijske analize (Teaching and Supervising Transactional Analyst). Leta 2004 je prejel evropski certifikat za psihoterapijo Evropske zveze za psihoterapijo.

  Od leta 2006 je mednarodni predavatelj in lektor na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju v Avstiji. Je tudi nadzornik nekaterih ustanov v Sloveniji, ki se ukvarjajo s psihoterapijo in vzgojo. Trenutno deluje tudi kot predsednik TA centra – gre za Zvezo transakcijskih analitikov Srbije v Novem Sadu. Hkrati je tudi strokovni direktor Psihopolis insituta, d.o.o v Novem Sadu.

  Zoran Milivojevič je izdal kar nekaj uspešnih knjig - Čustva: Psihoterapija in razumevanje čustev, Formula ljubezni, Kako si ne uničiti življenja, ko iščemo pravo ljubezen, Igre, ki se jih igrajo narkomani: Transakcijska analiza problematičnega jemanja drog; Mala knjiga za velike starše: priročnik za vzgojo otrok. Je tudi soavtor več strokovnih učbenikov na področju psihiatrije, psihoterapije in seksologije.

  dr. Zoran Milivojević o ljubosumju in zavisti - oglejte si intervju

  Več o avtorju

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (17)
  (12)
  (13)
  (8)
  (2)
  ( 52 )

  Komentarji