Lila Prap: Animals´ International Dictionary

Image for Lila Prap: Animals´ International Dictionary from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Lila Prap: Animals´ International Dictionary

  Trda -
  ( 2 )
  ISBN/EAN:P_9788611167749
  Redna cena: 14,15 €

  Winner of the Original Slovene Picture Book Award 2005.
  My dear young friends, you know how people from different countries, regions or towns, speak different languages? Well, you won't believe this, but animals are just the same. Take a look at the three sheep above. Do you think they can understand each other? I doubt it.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 14,15 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Winner of the Original Slovene Picture Book Award 2005.

  My dear young friends, you know how people from different countries, regions or towns, speak different languages? Well, you won't believe this, but animals are just the same. Take a look at the three sheep above. Do you think they can understand each other? I doubt it.

  Without learning foreign languages they'll never be able to talk to each other and exchange important thoughts with other sheep from different parts of the world. You can use this dictionary to teach your animals different languages. If you also want to learn a few words, look at the translations of simple sentences at the beginning and the end of the book.

  As people around the world do not use the same writing or say things in the same way, you should ask your friends from different countries to help you with your pronunciation.

  SPECIFICATIONS OF THE SERIES: Format: 24.5 x 24.5 cm 32 pages | Age: 3+


  ***

  O avtorici:

  Rodila se je 28. septembra 1955 v Celju. Ko je bila majhna, se je najraje igrala s punčkami, medvedki in kockami, iz katerih je zidala vse mogoče hiše. Pa še z nečim! Nekoč je pred poginom rešila majhne podganice in jih čuvala in hranila - dokler tega niso odkrili starši. Doma je imela knjižno zbirko Čebelica in že tedaj so ji bile silno všeč ilustracije Marlenke Stupice. Ravno tako rada pa je listala po Disneyevih slikanicah in znala pri štirih letih Disneyevi Sneguljčico na pamet. Ko se je naučila brati, pa je znova in znova prebirala piko Nogavičko, Ostržka in ob koncu osnovne šole Karla Maya.

  Lila je po poklicu arhitektka, vendar se že dolgo let preživlja z ustvarjanjem za otroke. Že kot osnovnošolka je rada risala. Dve izmed njenih risbic so celo natisnili v osebni zbirki znamk predsednika Jugoslavije, Tita. Veliko kasneje je risala Fanči v časopisu Kaj. Fanči je bila nekakšna mešanka med gospo in kokoško in je s svojimi domislicami zabavala bralce časopisa. Sedaj se najbolj posveča risanju s kredo, si izmišlja nove živalske vrste ali pa pogrunta strašno zavito uganko o hijeni, krokodilu ali levu.

  O avtorju

  -Lila Prap-

  Lilijana Praprotnik Zupančič, bolj znana kot Lila Prap (1955), je mednarodno uveljavljena pisateljica in ilustratorka.

  Diplomirala je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Po končanem študiju je najprej delala na področju projektiranja in urbanizma, nekaj časa tudi v šolstvu (srednja šola za gradbeništvo, srednja šola za oblikovanje). Zatem se je posvečala opremljanju prostorov, grafičnemu oblikovanju in karikaturi. V zadnjih letih se kot svobodna umetnica posveča predvsem pisanju in ilustriranju za otroke.

  Prva Lilina knjiga za otroke, za katero je v celoti prispevala tako besedila kot tudi ilustracije, je slikanica Male živali, ki je bila tudi zelo hitro prevedena. Pravi mednarodni preboj pa je sledil s slikanico Zakaj?, ki je postala fenomen v svetovnem merilu. Njena dela so doslej dosegla več kot 38 držav, vsako leto pa se jim pridruži še kakšna nova. Njen opus obsega 17 unikatnih slikanic, okoli 80 tisoč jih je bilo natisnjenih v slovenščini, več kot 600 tisoč v tujih jezikih.

  Duhovite likovne in literarne prispevke objavlja tudi v Cicibanu, Cicidoju in drugih revijah za otroke. Svoja dela razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah.

  V Bologni (1998 in 2001) je bila izbrana med 97 reprezentativnih ilustratorjev sveta, v Chicagu med deset (2002). Že dvakrat je bila nominirana tudi za Andersenovo nagrado.

  Nagrade:
  1999 - priznanje Hinka Smrekarja za ilustracijo
  2001 - Levstikova nagrada za ilustracije v knjigah Male živali in Živalske uspavanke
  2002 - častna lista IBBY
  2002 - nagrada za najlepšo otroško knjigo
  2003 - bronasti celjski grb za izredno kvaliteto na področju otroške literature in knjižne ilustracije
  2011 - nagrada Prešernovega sklada
  2017 - Levstikova nagrada za življenjsko delo
  2018 - priznanje celjske zvezde in naziv častna meščanka Celja
  2021 - nagrada Hinka Smrekarja za ilustracije v avtorski slikanici Ptiči?!

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (2)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 2 )

  Komentarji