Mehiška kuhinja

Prelistaj me Image for Mehiška kuhinja from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Mehiška kuhinja

    Trda - 20. okt 2011
    ( 20 )
    ISBN/EAN:P_9789610116530
    Redna cena: 34,96 €

    Mehika se s skoraj dvema milijonoma kvadratnih kilometrov površine uvršča med biološko najbolj raznolike države.
    V njeni kuhinji so se prehranjevalne navade staroselcev pomešale z vplivi, ki so jih s seboj prinesli španski osvajalci, za
    njimi pa še priseljenci z drugih celin. Značilne avtohtone sestavine – paradižnik, avokado, koruza, bučke, čili, čokolada,
    vanilja – so dopolnile tiste, ki so z ladjami priplule s stare celine. Kulinarično bogastvo te velike dežele nam pričara
    Špela Mihelač , ki si je v daljni Mehiki ustvarila dom z možem Alejandrom Magano. Poleg več kot 140 receptov, ki
    segajo od prigrizkov prek glavnih jedi, prilog in sladic do pijač, je v knjigi še cela vrsta zanimivosti iz mehiške kulture in
    življenja. Avtoričine so tudi sijajne fotografije jedi, krajev, ljudi in utripa mehiških ulic, ki jih je ujela na potepanjih po deželi.

    Vsak dan občutim čarobnost Mehike v živosti njenih barv, vonjev in okusov. Na podeželskih tržnicah občudujem
    najrazličnejše in vedno sveže, na prostem pridelane sadove zemlje. V tej čudoviti deželi sem bila deležna dobrodošlice
    in prijaznosti tako premožnih kot revnih. Prirasli so mi k srcu in v zahvalo jim z veliko ljubezni posvečam to knjigo.

    Špela Mihelač de Magana, avtorica

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 34,96 €
    Rok dobave: 2-3 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Mehika se s skoraj dvema milijonoma kvadratnih kilometrov površine uvršča med biološko najbolj raznolike države.
    V njeni kuhinji so se prehranjevalne navade staroselcev pomešale z vplivi, ki so jih s seboj prinesli španski osvajalci, za
    njimi pa še priseljenci z drugih celin. Značilne avtohtone sestavine – paradižnik, avokado, koruza, bučke, čili, čokolada,
    vanilja – so dopolnile tiste, ki so z ladjami priplule s stare celine. Kulinarično bogastvo te velike dežele nam pričara
    Špela Mihelač , ki si je v daljni Mehiki ustvarila dom z možem Alejandrom Magano. Poleg več kot 140 receptov, ki
    segajo od prigrizkov prek glavnih jedi, prilog in sladic do pijač, je v knjigi še cela vrsta zanimivosti iz mehiške kulture in
    življenja. Avtoričine so tudi sijajne fotografije jedi, krajev, ljudi in utripa mehiških ulic, ki jih je ujela na potepanjih po deželi.

    Vsak dan občutim čarobnost Mehike v živosti njenih barv, vonjev in okusov. Na podeželskih tržnicah občudujem
    najrazličnejše in vedno sveže, na prostem pridelane sadove zemlje. V tej čudoviti deželi sem bila deležna dobrodošlice
    in prijaznosti tako premožnih kot revnih. Prirasli so mi k srcu in v zahvalo jim z veliko ljubezni posvečam to knjigo.

    Špela Mihelač de Magana, avtorica

    Podrobnosti o izdelku

    Oglejte si več iz oddelkov:

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (20)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 20 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji