Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice

Image for Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Kuharske prismodarije za pobalinčke in babice

  Broširana - 12. nov 2021
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789619486412
  Redna cena: 20,00 €

  V Zakajčkovi ulici, kamor se zavije pri hrastu na levo, živijo mali navihanci, s katerimi se srčno rada druži in jim pripoveduje pravljice. Skupaj pečejo piškote, kuhajo zelje in repo ter se imajo radi. Knjiga, ki jo držite v roki, je namenjena tako babicam kot vnukom. Vezi, ki se spletajo med dvema generacijama, pripomorejo, da se spomini na otroštvo za vse večne čase zapišejo v srce!

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 20,00 €
  Predviden rok dobave: 4-6 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  V Zakajčkovi ulici, kamor se zavije pri hrastu na levo, živijo mali navihanci, s katerimi se srčno rada druži in jim pripoveduje pravljice. Skupaj pečejo piškote, kuhajo zelje in repo ter se imajo radi. Knjiga, ki jo držite v roki, je namenjena tako babicam kot vnukom. Vezi, ki se spletajo med dvema generacijama, pripomorejo, da se spomini na otroštvo za vse večne čase zapišejo v srce!

  Milena Miklavčič pravi:

  »Že od nekdaj sem sanjala o tem, da bi napisala kuharsko knjigo. A ne za kogar koli. Zlasti ne za tistih 1.915.234 Slovencev, ki kuhalnico sučejo bolje od mene. Kar je prijokal na svet prvi vnuk, imenovali smo ga Mali, sem razmišljala, bom zmogla opravljati najlepše poslanstvo pod soncem, kot se šika? Na skrivaj sem se trudila, tako kot prefrigane babice znamo, da iz njega naredim prvovrstnega kuharja. Ne vem sicer, ali bo kdaj kuhal za angleško kraljico, verjamem pa, da bo nekoč, ko bo srečal luštno dekle in se zaljubil vanjo, znal pripraviti vsaj čaj, mlečni riž ali kremno juho. Potem so se rodili še Gal, Šefica, Julia in Jakob… Bila sem presrečna. Nekoč sem se vprašala:«Kaj, če jim - namesto nepotrebnih pridig, ki gredo skozi eno uho noter, skozi drugega pa ven - raje podarim knjigo zgodb o naših skupnih doživetjih?« Ja, čudovita ideja! Iz različnih, na videz celo neopaznih dogodkov, ki smo jih doživljali skupaj, so nastale zgodbe!

  Skrbno smo zapisali tudi recepte, ki smo jih preizkušali! Babičina kuhinja je redko pospravljena v »nulo«. Po navadi se po kotih valjajo igrače, skrbno oko pa hitro opazi, da je nekdo po tleh raztresel moko ali riž. A to ni pomembno! Pomembni so trenutki, ki vnuke in babice (ter dedke, seveda!) povežejo med seboj! Vezi, ki se pri tem stkejo, trajajo vse življenje! Vas zanima, kako se lahko vnuki v kuhinji, nedaleč stran od babičinega naročja, naučijo življenjskih modrosti, pomembnih vrednot, ki jim pomagajo, da v času odraščanja bolje razumejo sebe in tudi druge? Vzemite v roke knjigo, v njej boste našli namige, ki je vredno posnemati! Ker pa je tod okoli pod Triglavom ogromno babic, ki imajo neskončno rade vnuke, lahko mirno rečem, da sem knjigo napisala tudi zanje! Ter, seveda, za njihove otroke in otrok otroke! Prepričana sem namreč, da je ljubezen, ki nas druži, približno enako močna, ne glede na to, kdo smo, kje živimo in koliko vnukov imamo. Naj vam bo branje v veselje, če boste pa skupaj z malčki preskusile tudi recepte, bom zelo vesela.«

  O avtorju

  -Milena Miklavčič-

  Piše dela, ki so namenjena tako otrokom kot tudi odraslim. Tako kot veliko drugih pisateljev, ideje za pisanje črpa iz svoje domišljije in iz resničnih dogodkov.

  Glavni vzrok za nastanek njene prve zbirke kratkih pravljic Abeceda iz Zakajčkove ulice, ki je izšla leta 1995 pri časopisno-založniškem podjetju Gorenjski glas, je bila njena hči, ki ni hotela brati, mati pa jo je s smešnimi zgodbami vendarle pripravila do tega.

  Druga knjiga nosi naslov Usode in je izšla leta 2003. V njej so zbrane resnične zgodbe, ki so v preteklosti že izhajale v podlistku z istim naslovom.

  Razlog za izid tretje knjige pravljic je bila sinova bolezen spomladi leta 2006, ki jo je zelo potrla. Proti jeseni, ko se je vse dobro izteklo, se je odločila, da svoja občutja zapiše. Nekaj pravljic je že imela pripravljenih, nekaj jih še dodala in to delonaslovila Pri hrastu na levo. Nekatere izmed pravljic, ki so bile izdane v nakladi 600 izvodov v samozaložbi leta 2006, so se predvajale tudi na Radiu Sora ob sobotah zjutraj. To njeno delo za otroke so na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti voktobru 2007, razglasili za najboljšo slovensko samozaložniško knjigo leta 2006.

  Konec leta 2008 pa je v samozaložbi izšla do sedaj njena zadnja otroška knjiga Pika na B., o Blažu in čričku Matičku.

  Zelo odmevno je njeno raziskovanje preteklosti, pri čemer se osredotoča na medčloveške odnose naših prednikov. Raziskave, ki jih je že naredila, so bile objavljene v Žirovskem občasniku. Med najodmevnejše sodi raziskava o spolnosti na Žirovskem v začetku 20. stoletja z naslovom Agn, ret pa kače niso za igrače. Njena dognanja so zanikala marsikatero že uveljavljeno dogmo o tem, kako in na kakšen način so se Slovenci posvečali drug drugemu v najbolj intimnih trenutkih.

  (wikipedia)

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2021
  • Število strani: 127
  • ISBN/EAN: 9789619486412
  • Mere izdelka vxš: 210 x 210 x 11
  • Vezava: Broširana
  • Datum Izida: 12.11.2021
  • Založba: Jutri 2052 Miklavčič, K.d.
  • Avtor: Milena Miklavčič
  • Povprečna ocena:
   ( 0 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji