Konodonti Slovenije

Image for Konodonti Slovenije from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Konodonti Slovenije

  Mehka - 03. apr 2019
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789616498661
  Redna cena: 33,00 €

  Knjiga Konodonti Slovenije predstavlja temeljno znanstveno delo s področja paleontologije in biostratigrafije na ozemlju Slovenije. Avtorja sta priznana raziskovalca: doc. dr. Tea Kolar-Jurkovšek, znanstvena svetnica na Geološkem zavodu Slovenije in ena od vodilnih evropskih raziskovalk konodontov ter dr. Bogdan Jurkovšek, upokojeni znanstveni svetnik, paleontolog in regionalni geolog.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 33,00 €
  Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Knjiga Konodonti Slovenije predstavlja temeljno znanstveno delo s področja paleontologije in biostratigrafije na ozemlju Slovenije. Avtorja sta priznana raziskovalca: doc. dr. Tea Kolar-Jurkovšek, znanstvena svetnica na Geološkem zavodu Slovenije in ena od vodilnih evropskih raziskovalk konodontov ter dr. Bogdan Jurkovšek, upokojeni znanstveni svetnik, paleontolog in regionalni geolog. Oba sta avtorja številnih znanstvenih in strokovnih del s področja regionalne geologije, biostratigrafije in paleontologije. V knjigi so celovito in kritično predstavljene vse dosedanje konodontne raziskave v Sloveniji.

  Velik del knjige je namenjen predstavitvi lastnih objavljenih in neobjavljenih raziskovalnih rezultatov, med katerimi izstopa prvič določena permsko-triasna meja na ozemlju Dinaridov po mednarodno določenih kriterijih. Pomembna dopolnitev dela Konodonti Slovenije so številne grafične priloge, v katerih avtorja geotektonsko, paleogeografsko in litostratigrafsko opredelita vse raziskane plasti s konodonti na ozemlju Slovenije, kar predstavlja pomemben pripomoček geologom pri relativnem datiranju starosti paleozojskih in triasnih plasti.

  Gre za izvirno delo, po katerem bodo poleg paleontologov nedvomno posegali tudi geologi drugih vej geologije in vsi ki jih zanima življenje v starem in srednjem zemeljskem veku, obenem pa bo pripomoček študentom geologije pri pouku paleontologije, regionalne geologije in biostratigrafije paleozojskih in triasnih plasti Slovenije. Knjiga je napisana vzporedno v slovenskem in angleškem jeziku.

  O avtorju

  -Tea Kolar-jurkovšek-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji