Komplet Harry Potter (1—7)

Prelistaj me Image for Komplet Harry Potter (1—7) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Komplet Harry Potter (1—7)

  Trda - 31. mar 2021
  ( 561 )
  ISBN/EAN:P_3831022486162
  Redna cena: 220,93 €

  Ponovno je na voljo celotna serija knjig o mladem čarovniku Harry Potterju v trdi vezavi. J. K. Rowling, ki je sicer tudi pisateljica za odrasle, svetovna javnost najbolje pozna ravno kot avtorico serije uspešnic o čarovniku Harryju Potterju. Knjige so bile prodane v več kot 500 milijonov izvodih ter prevedene v več kot 80 jezikov, doživele pa so tudi uspešno filmsko upodobitev.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 220,93 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Ponovno je na voljo celotna serija knjig o mladem čarovniku Harry Potterju v trdi vezavi. J. K. Rowling, ki je sicer tudi pisateljica za odrasle, svetovna javnost najbolje pozna ravno kot avtorico serije uspešnic o čarovniku Harryju Potterju. Knjige so bile prodane v več kot 500 milijonov izvodih ter prevedene v več kot 80 jezikov, doživele pa so tudi uspešno filmsko upodobitev.

  V kompletu je vseh sedem knjig o Harry Potterju v prevodu Jakoba J. Kende: Kamen modrosti, Dvorana skrivnosti, Jetnik iz Azkabana, Ognjeni kelih, Feniksov red, Princ mešane krvi in Svetinje smrti. Harryja Potterja spremljamo vse od njegovega 11. rojstnega dne, ko izve za svojo mogočno preteklost in je sprejet na Bradavičarko, šolo za čarovništvo. S prijateljema, Ronom in Hermiono, ne igrajo le quidditcha ter spoznavajo uroke, vedeževanje in druge skrivnosti čarovništva, temveč preživljajo pustolovščino za pustolovščino. Na Bradavičarki nekdo študente z uroki spreminja v kipe. Grozi poblazneli množični morilec na begu. Boji med čarovniki so vse bolj srditi. Predvsem pa temačne sile nikoli ne mirujejo, temveč rovarijo in poskušajo uničiti potomstvo plemenitih čarodejev in čarodejk.

  O avtorju

  -J. K. Rowling-

  J. K. Rowling svetovna javnost najbolje pozna kot avtorico serije uspešnic o čarovniku Harryju Potterju. Knjige so bile prodane v več kot 450 milijonov izvodih ter prevedene v kar 73 jezikov.

  Joanne Rowling se je rodila leta 1965 v mestecu Yate v bližini Bristola, pri štirih leti pa se je s starši in mlajšo sestro Di preselila v bližnjo vas Winterbourne. Ravnatelj osnovne šole, ki jo je obiskovala v tem kraju, naj bi služil kot navdih za ravnatelja Bradavičarke, profesorja Dumbledoreja. Že kot mlada si je rada izmišljala zgodbice, ki jih je prebirala sestrici. V eni od njih je bila glavna junakinja prav sestra, ki je padla v zajčjo luknjo, tam pa so jo zajci potem hranili z jagodami. Prvo zgodbo je zapisala, ko je imela komaj pet let. V njej je nastopal zajec Zajec, ki je dobil ošpice.

  Ideja za serijo knjig o Harryju Potterju se ji je utrnila leta 1990 med vožnjo z vlakom. Da je dokončala prvo knjigo, je potrebovala pet let, še nadaljnji dve leti pa sta pretekli, da je knjiga po številnih zavrnitvah končno izšla. Kratico J. K. Rowling ji je predlagal založnik, saj se je bal, da dečki ne bodo želeli brati fantazijskega romana, ki ga je napisala ženska. Očitno se je motil. Danes Jo živi na Škotskem in ima tri otroke, hčerki Jessico in Mackenzie ter sina Davida.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (545)
  (10)
  (4)
  (2)
  (0)
  ( 561 )

  Komentarji

  Rahlo razočaran
  Anonymous , 10-04-2021
  Kot dolgoletni ljubitelj Harry Potterja sem si že dolgo želel dopolniti svojo Potter zbirko vezanih knjig. Naročeni komplet 7 knjig me je kar malo razočaral. V primerjavi z izvirno natisnjenimi trdimo vezanimi knjigami so knjige iz kompleta občutno slabše kakovosti. Že sami listi v knjigi so tanjši in dajejo občutek, kot da bi listal po žepni knjigi, ki je oblečena v trde platnice. Razumem, da je to morda storjeno z nekim razlogom, morda ekološkim, morda so si tako želeli stanjšati knjigo, morda so želeli le prihraniti denar. A če si že kupim trdo vezano knjigo, si želim, da ob listanju po njej dobim občutek konkretne knjige. Knjige iz kompleta pa mi dajejo občutek listanja skozi perje. Precej me je zmotilo, da je v izvirno natisnjenih knjigah na vsaki drugi strani zgoraj v glavi pisal naslov poglavja (na vsaki prvi pa naslov knjige), kar je bilo v tem ponatisu izpuščeno. Če odprem knjigo iz prvotnega natisa na poljubni strani, takoj vem, na katerem poglavju sem, v tem ponatisu pa moram prelistati po straneh nazaj in ga poiskati. Pri tem kompletu mi je sicer všeč, da so na začetku poglavij dodali manjšo sličico, ki predstavlja poglavje. Torej - nad kompletom sem delno zadovoljen, vesel sem, da imam končno izpopolnjeno zbirko trdo vezanih knjig, bi pa si želel, da bi bile bolj kakovostno narejene.