Skrivni leksikon za punce

Prelistaj me Image for Skrivni leksikon za punce from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Skrivni leksikon za punce

  Mehka - 24. maj 2012
  ( 14 )
  ISBN/EAN:P_9789610123477
  Redna cena: 19,95 €

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,95 €
  Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Leksikon od A do Ž, ki puncam razloži vse, kar hočejo vedeti, pa si niso upale vprašati (vprašanja o spolnosti), in vse, kar je dobro vedeti, da postanejo socializirana, omikana bitja (npr. kaj je kompliment, kaj je uvidevnost). Odgovarja na marsikatero vprašanje, ki zadeva njihovo odraščanje in družbo (kaj storiti, če te kdo 'odpika', če te zafrkava, kaj je mobing ipd.). Napisan je duhovito, začinjen z dobrimi primeri in marsikatero geslo pospremijo še koristni spletni naslovi. Modrček, menstruacija, moški. To so le trije pojmi, ki se začnejo na »M« in med puberteto nenadoma postanejo pomembni v življenju vsake punce.

  Razvoj iz dekleta v žensko je lahko zanimiva in napeta zgodba, včasih pa tudi čas številnih stisk, saj se v življenju pojavi nešteto vprašanj, nepredvidljivih pojavov in skrivnosti.

  • Kaj se dogaja z mano?!?
  • Kaj je zdaj ta seks? Kako naj se zadeve lotim?
  • Kaj naj storim, ko sem totalno na tleh?
  • Kakšna naj bom v odnosih z ljudmi okoli sebe?
  • Kako naj se postavim zase – in za druge?

  Na vse to in še marsikakšno drugo kočljivo temo najdeš odgovore v Skrivnem leksikonu. Pomagal ti bo, ne le z informacijami, ampak tudi s povezavami na spletu, kjer lahko izveš še več, ter napotki za dobre knjige in filme. Stoprocentno nedolgočasno!

  Predgovor:

  Knjigo sva napisala Sandra in Oliver Pautsch. Poročena sva že vrsto let in za ta leksikon sva poiskala odgovore na številna vprašanja o puberteti, ljubezni, seksu, partnerstvu in še in še bi lahko naštevala. Brskala sva po knjigah, raziskovala po internetu in si pomagala tudi z lastnimi izkušnjami. Še veliko pomembneje pa je, da sva se z dekleti v tej kritični starosti pogovarjala, kaj bi si želela brati v taki knjigi. Zato sva ji dodala tudi nekaj njihovih komentarjev in osebnih zgodb. Poleg tega si lahko pomagaš tudi s psihološkimi testi in zabavnimi nasveti. Pod gesli so pripisana tudi priporočila za knjige in filme, ki so povezani s temi temami, ter naslovi koristnih spletnih strani.

  Pri nekaterih geslih boš opazila tudi spletno ikonico, ki kaže na dodatne vsebine.  Najdeš jih na spletni strani www.mladinska.com/skrivnileksikon.

  Če imaš pametni telefon z aplikacijo za QR-kode, lahko do njih dostopaš tudi z njim. Kode najdeš na začetku posameznih črk v leksikonu.

  Vsem želiva ob branju leksikona veliko koristnih spoznanj in obilo zabave, pa da bi puberteto preživele čim bolj skulirano! Za konec pa še kapljica tolažbe: tudi najtežja puberteta nekoč mine!
   

  O avtorju

  -Sandra Pautsch-

  Sandra Pautsch wurde 1971 in Düsseldorf geboren, ging in Hilden zur Schule und studierte nach dem Abitur das Lehramt Grundschule in Essen. Die Autorin unterrichtet heute Kinder in Düsseldorf und lebt in Köln. Sie ist verheiratet mit dem Autor Oliver Pautsch und Mutter von zwei Söhnen. „Reine Mädchensache“ ist ihre erste Buchveröffentlichung.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (5)
  (3)
  (3)
  (3)
  (0)
  ( 14 )

  Komentarji