Podpisane knjige

Sapramiška (PODPISANA knjiga)

Prelistaj me Image for Sapramiška from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Sapramiška (PODPISANA knjiga)

  Trda - 12. nov 2007
  ( 38 )
  ISBN/EAN:P_9788611149165
  Redna cena: 19,99 €

   ✎ Svetlana Makarovič: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic 

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Sapramiška (PODPISANA knjiga) + Pekarna Mišmaš skupaj ter prihrani dodatnih 3,00 € (7.50%)

  Opis

   ✎ Svetlana Makarovič: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic 


  Ponatis.

  Priljubljena zgodba pripoveduje o miški, ki je dobila tri slastne lešnike, a do okusnega jedrca žal ni mogla, ker si je zlomila zob. Obredla je prijatelje, da bi ji pomagali, a je bila le ob lešnike.

  Ko se že zdi, da je vsak trud zaman, in vsa izgubljena čepi v svoji mišji žalosti, pa tudi njo obišče sreča. Mišji strahec jo obdaruje s čarobnimi lešniki večnega leskovega grma in Sapramiška postane najsrečnejša miš na svetu.


  ***

  SKIPMOUSE
  Written by Svetlana Makarovič
  Illustrated by Gorazd Vahen

  It’s quite disappointing when you get three nuts as a present and then you break your tooth trying to crack them. It’s even more disappointing when your friends crack the nuts for you, but eat them themselves! This is an amusing fairy tale in which one little field mouse becomes the happiest mouse in the world.

  Format: 20.5 x 26 cm, 32 pages | Age: 3+


  ***

  Miha Kovač: Zakaj je branje pomembno za otroke?:  Miha Kovač svetuje, kaj storiti, če otrok noče brati:

  O avtorju

  -Svetlana Makarovič-

  Svetlana Makarovič (1939), pesnica, pisateljica, ilustratorka, igralka, šansonjerka, je ena najbolj vsestranskih in vrhunskih slovenskih umetnic.

  Diplomirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo leta 1968. Nekaj let je igrala v Mestnem gledališču ljubljanskem in v Drami Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani. Od leta 1970 do upokojitve je imela status svobodne umetnice. Piše pesmi, pripovedno prozo, drame, radijske in lutkovne igre za otroke, scenarije in šansone.

  Književno umetniško pot je začela s pisanjem poezije za odrasle. Leta 1964 je izdala prvenec, pesniško zbirko Somrak. Prvo knjigo za mladino je objavila leta 1972 (Miška spi). Od takrat naprej veliko ustvarja za otroke. V poeziji in številnih pripovedih za mladino je oblikovala samosvoj in prepoznaven slog.

  Njena mladinska besedila so del sodobne slovenske klasike. Ustvarila je literarne junake, kot so kosovirji, Sapramiška, škrat Kuzma, veveriček posebne sorte, sovica Oka, Tacamuca … Njene slikanice izhajajo v posebni zbirki Svetlanovčki. Leta 2008 je izšla antologija Svetlanine pravljice, leta 2014 pa izbor Zlata mačja preja. Objavlja v revijah Ciciban in Cicido.

  Piše besedila za šansone, ki jih tudi sama poje. Ilustrirala je več svojih del za mladino. V zadnjih letih se je preizkusila tudi v haikujih (zbirki Zima vezilja, Naj bo poleti). Ima eno najobsežnejših bibliografij med slovenskimi avtorji (več kot 300 knjižnih naslovov).

  Dvakrat je bila nominirana za Andersenovo nagrado (1998, 2000).

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (37)
  (0)
  (0)
  (1)
  (0)
  ( 38 )

  Komentarji