Slovensko slovstveno izročilo: drobci slovenskega slovstva, izročeni v rokopisih

Image for Slovensko slovstveno izročilo: drobci slovenskega slovstva, izročeni v rokopisih from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Slovensko slovstveno izročilo: drobci slovenskega slovstva, izročeni v rokopisih

  Trda - 15. nov 2019
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789612784638
  Redna cena: 29,50 €

  Bogata slovenska rokopisna slovstvena dediščina. Kako se je glasil Karantanski ustoličevalni kirielejson, ki so ga naši slovenski predniki peli ob umeščanju koroških vojvod? Katere slovenske srednjeveške in poznejše pesmi so največkrat prepisali? Kako so Slovenci izoblikovali pesmi o svetem Rešnjem telesu kot blagoslovne pesmi za žitno poljé in vinske goré? Katero je najstarejše ohranjeno slovensko besedilo naših frančiškanov? Kaj nam hrani edini stari slovenski rokopis naših dominikancev? Kaj so prepevali in molili v baročnih bratovščinah desettisoči Slovencev?

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 29,50 €
  Predviden rok dobave: 3-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Bogata slovenska rokopisna slovstvena dediščina. 

  Kako se je glasil Karantanski ustoličevalni kirielejson, ki so ga naši slovenski predniki peli ob umeščanju koroških vojvod? Katere slovenske srednjeveške in poznejše pesmi so največkrat prepisali? Kako so Slovenci izoblikovali pesmi o svetem Rešnjem telesu kot blagoslovne pesmi za žitno poljé in vinske goré? Katero je najstarejše ohranjeno slovensko besedilo naših frančiškanov? Kaj nam hrani edini stari slovenski rokopis naših dominikancev? Kaj so prepevali in molili v baročnih bratovščinah desettisoči Slovencev?

  V knjigi so zbrana pozabljena in neznana besedila iz rokopisne plasti slovstvenega izročila. Slovenska rokopisna kultura je živela v vmesnem svetu med tiskano knjigo in ustnim slovstvom ter ostala domala pozabljena. Toda ohranila nam je temeljna besedila, ob katerih smo Slovenci v stoletjih postajali to, kar smo.

  O avtorju

  -Matija Ogrin-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji