Karsten Brensing

Dr. Karsten Brensing je morski biolog in raziskovalec živalskega vedenja. Bil je znanstveni vodja nemškega urada mednarodne organizacije za zaščito kitov in delfinov WDC. Ustanovil je javni sklad za pravice živali Individual Rights Iniative (IRI), ki se zavzema, da bi živali dobile osebnostne pravice in bi jih lahko učinkoviteje zaščitili. Bogate izkušnje pri delu z živalmi je zanimivo in duhovito vpletel v najnovejša znanstvena spoznanja.

Sam pravi, da je kot otrok preveč gledal televizijo in bil velik oboževalec TV-serije Flipper. Priljubljeni TV-delfin je nekako začrtal njegovo nadaljnjo pot, saj se je odločil za študij morske biologije. Ker je kot državljan nekdanje DDR ni mogel študirati, je junija 1989 s svojo poznejšo ženo odšel v Göttingen, kjer je študiral biologijo, pozneje v Kielu pa še morsko biologijo.

Postal je znanstveni potapljač in med počitnicami hodil na raziskovalna potovanja. Med študijem je med drugim ugotovil, da je pri raziskovanju delfinov bolje, če obvladaš biologijo vedenja (Verhaltensbiologie) in ne morske biologije. Nazadnje je doktoriral iz te vede in se ob tem naučil veliko o »prijaznih in ljubkih delfinih«. Ko je na Floridi in v Izraelu preučeval delfine, je ugotovil, da sploh ne marajo naših nežnosti niti nadvladja. Zato se je namesto preučevanju posvetil zaščiti teh živali. Deset let je delal kot strokovni vodja nemške pisarne mednarodne organizacije WDC, ki skrbi za zaščito kitov in delfinov.

Decembra 2012 sta se mu rodila dvojčka Vitus in Veverin. Od leta 2015 dela doma in se tako lahko bolj posveča družini in pisanju.

Več o avtorju na http://karsten-brensing.de/

Karsten Brensing
Izdelki: (  1 - 1 od 1  )
:
:

  • Dodaj v košarico
    Primerjaj

Filtri