Jej in teci

Prelistaj me Image for Jej in teci from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Jej in teci

    Poltrda - 28. nov 2012
    ( 2 )
    ISBN/EAN:P_9789616627351
    Redna cena: 25,20 €

    Ni pomembno, kako daleč tečem, vsak korak je odpiranje novih meja - v športu in v življenju.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 25,20 €
    Rok dobave: 3-5 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Scott Jurek je sedemkratni zmagovalec ene najtežjih tekaških preizkušenj na svetu sploh, ultramaratona Western States Endurance Run, trikratni zmagovalec legendarnega grškega Spartatlona, dvakratni zmagovalec ultramaratona Badwater v peklensko vroči Dolini smrti in nenazadnje, zmagovalec »največje tekme, ki je svet ni videl«, tekaškega merjenja moči z indijanskim »ljudstvom tekačev«, ultramaratona v Bakrovih kanjonih s Tarahumarami. In kar je še zlasti zanimivo, vse svoje velike uspehe je Jurek dosegel kot popoln in prepričan vegan. Svoje najljubše recepte nam odkriva v knjigi, ob vsakem poglavju enega. Toda kot v spremni besedi pravi naš prav tako velik ultramaratonec, David Kadunc - AVI, »knjiga ni zgolj pripoved ultra tekača s kuharskimi recepti, ponuja veliko več – ponuja popolni razmislek o življenju, kdo smo in kaj hočemo. Kaj zares si želimo in kako zares živimo. Ponuja motivacijo in inspiracijo. Kar vabi nas, da se odločimo in stečemo v smeri naših sanj.« Jurek ni bil obdarjen z naravnim športnim talentom in močjo, nasprotno, bil je precej povprečen, tudi nekoliko bolehen otrok. Toda s privzgojeno trdno voljo in željo, da »nekaj postane«, je segel prav v vrh v enem najtrših, najbolj bolečih, najbolj osamljenih in pred medijsko razvajenimi množicami najbolj skritih športov. Za pokušino vam ponujamo še Jurekovo energijska bombico oziroma posladek po dobrem teku ali pa zgolj po prijetni zimski večerji: Energijske kroglice Xocolatl (šok-o-lada) Po dobri večerji – in po dobri zgodbi – se prileže dober desert. Tegale sem izpopolnjeval dolgo vrsto let, zdaj mislim, da je popoln. Naravni kofein v zrnih surovega kakava nekoliko zadane, dobro odmerjena mešanica čilija in cimeta bo zadovoljila najzahtevnejšega sladokusca. Uživaški okus in energijski naboj sta ravno prava za sprostitev po večerji ali po dolgem teku. Mesquite v prahu so uporabljala stara indijanska plemena, tudi Šošoni v Dolini smrti. Najdete ga v trgovinah z bio prehrano. Lahko ga tudi izpustite, vendar pa daje sladici prefinjeno sladkobo in krepak poudarek. 1 skodelice surovih kakavovih zrnc 1 skodelice surovih indijskih oreškov 8 srednje velikih datljev čajna žlička mesquita v prahu 1 čajne žličke cimeta 1 čajne žličke vanilije v prahu ali izvlečka 1 čajne žličke zdrobljene pekoče paprike 1/8 čajne žličke morske soli 1 1 čajne žličke surovega kokosovega olja (stopljenega) Vse sestavine razen kokosovega olja v mešalniku mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Prilijemo kokosovo olje in s kuhalnico dobro premešamo. Oblikujemo kroglice in jih odložimo na peki papir ter za 15 do 20 minut pustimo v hladilniku. Kroglice bodo na hladnem in v dobro zaprti posodi zdržale do dva tedna (če bodo seveda dobile to priložnost). ZADOŠČA ZA PRIBLIŽNO 12 KROGLIC

    O avtorju

    -Scott Jurek-

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 2 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji