"Jaz vem, da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!" : begunska pot družine Adamič iz Sodražice

Image for "Jaz vem, da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!" : begunska pot družine Adamič iz Sodražice from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  "Jaz vem, da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!" : begunska pot družine Adamič iz Sodražice

  Mehka - 06. feb 2017
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789619392553
  Redna cena: 12,00 €

  Predstavlja pomemben doprinos k poznavanju slovenske povojne zgodovine.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 12,00 €
  Predvideni rok dobave: 7-9 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Publikacija z naslovom »Jaz vem, da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!« Begunska pot družine Adamič iz Sodražice predstavlja pomemben doprinos k poznavanju slovenske povojne zgodovine in še posebej begunske problematike ter z njo povezanih zgodb številnih Slovencev, ki so morali po koncu druge svetovne vojne zapustiti rodno domovino. Avtorici dela sta Jelka Piškurić in Marta Keršič.

  Knjiga je dvojezična, napisana v slovenskem in angleškem jeziku. Tako je dostopna tudi mlajšim generacijam potomcev beguncev, ki jim je zaradi neznanja jezika ta del slovenske zgodovine manj znan. Omenjena publikacija bralcu ponuja kratko, s slikovnim gradivom in dokumenti opremljeno knjižico, ki mu prinaša osebno zgodbo iz časa begunstva.
  Osnovo predstavljata zgodovinski oris in prikaz begunskih poti Slovencev v različnih časovnih obdobjih, s poudarkom na begunski poti družine Adamič, njihovem prihodu v Ameriko, integraciji v novem družbenem prostoru, skrbi za ohranitev slovenske skupnosti in prizadevanjih za ohranjanje stikov z matično domovino.
  V publikacijo so vključena pričevanja, ki so jih sodelavci Študijskega centra za narodno spravo posneli ob obisku slovenske skupnosti v Clevelandu. Izšla je s podporo Urada za Slovence po svetu.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji