Mojstrovine s kranjsko klobaso

Prelistaj me Image for Mojstrovine s kranjsko klobaso from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Mojstrovine s kranjsko klobaso

    Broširana - 17. nov 2011
    ( 1 )
    ISBN/EAN:P_9789612711917
    Redna cena: 37,00 €

    Paleto ustvarjalnih kulinaričnih mostrovin so pripravili slovenski kuharski mojstri in mojstrice v izbranih 16 gostinskih hišah. »Kranjska klobasa – zašpiljeno dobra od 1896« je bila izhodišče za pripravo 46 izvirnih receptov s fotografijami; 17 hladnih in toplih predjedi, 17 glavnih jedi in 12 sladic.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 37,00 €
    Na zalogi, dobava takoj.
    Dodaj v košarico

    Opis

    Nešteto je receptov, mesnic in delikates, prireditev, na katerih strežejo kranjske klobase, tekmovanj in ocenjevanj, ki na različne načine prikazujejo kranjsko klobaso. A njene korenine, rojstvo, odraščanje, padec in ponovni vzpon – skratka njeno pot – poznajo le redki. Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije so delo mednarodno uveljavljene in večkrat nagrajene avtorske ekipe, ki jo sestavljajo: prof. dr. Janez Bogataj, Žare Kerin in Janez Pukšič. Paleto ustvarjalnih kulinaričnih mojstrovin so pripravili slovenski kuharski mojstri in mojstrice v izbranih 16 gostinskih hišah. »Kranjska klobasa – zašpiljeno dobra od 1896« je bila izhodišče za pripravo 46 izvirnih receptov s fotografijami; 17 hladnih in toplih predjedi, 17 glavnih jedi in 12 sladic.

    Iz vsebine:
    Uvodni ugrizi ali prve ne pozabiš nikoli!
    »Predzgodovina« kranjske klobase
    Rojstvo kranjske klobase v drugi polovici 19. stoletja in njeno odraščanje do začetka 20. stoletja
    Sloves kranjske klobase v prvi polovici 20. stoletja
    Obdobje razvrednotenja in ponovno rojstvo na vstopu v 21. stoletje Svetovna in vesoljska klobsa iz Slovenije S kranjsko klobaso po Sloveniji – Certificirani izdelovalci zaščitenih kranjskih klobas in gostinske hiše, kjer pripravljajo jedi tudi s kranjsko klobaso

    O avtorju

    -Janez Bogataj-

    Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2011
    • Število strani: 176
    • ISBN/EAN: 9789612711917
    • Mere izdelka vxš: 31 x 23
    • Vezava: Broširana
    • Datum Izida: 17.11.2011
    • Založba: Rokus
    • Avtor: Janez Bogataj
    • Povprečna ocena:
      ( 1 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 1 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji