Tole bo bolelo - Adam Kay

Jadrnica

Prelistaj me Image for Jadrnica from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Jadrnica

  Trda - 12. dec 2011
  ( 11 )
  ISBN/EAN:P_9789610116004
  Izdelek trenutno ni dobavljiv.
  Redna cena: 22,95 €

  Novi roman Jadrnica na aktualen način zajame občutje časa, v katerem živimo, in se ob tem zeitgeistovsko dotakne nekaterih bistvenih eksistencialnih vprašanj. V izhodišču je ljubezenska zgodba med dekletom, ki se zaradi drugačnega pogleda na svet znajde na družbenem robu, in veliko starejšim brezdomcem, za katerega se prav tako zdi, da se je znašel na ulici le zaradi svojega prepričanja...

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 22,95 €
  Predvideni rok dobave: 7-9 dni
  Razprodano

  Opis

  Roman Jadrnica na aktualen način zajame občutje časa, v katerem živimo, in se ob tem zeitgeistovsko dotakne nekaterih bistvenih eksistencialnih vprašanj. V izhodišču je ljubezenska zgodba med dekletom, ki se zaradi drugačnega pogleda na svet znajde na družbenem robu, in veliko starejšim brezdomcem, za katerega se prav tako zdi, da se je znašel na ulici le zaradi svojega prepričanja. Medtem ko ona zvesto sledi skupnim idealom in je do konca pripravljena tvegati izobčenje, se naposled izkaže, da njega v resnici vodijo drugačni nameni.
  Zato je Jadrnica tudi roman o izgubljenih iluzijah, lažeh in prevari. Ljubim te, mu torej prizna.
  Ljubim tudi tvoje praznine, stiske, more, poraze, slepila, laži, se skloni nadenj. Ljubim vse, česar nisi zmogel, kar se ti ni posrečilo in se ti ni uresničilo, mu pokrije obraz z razsutimi lasmi. Ljubim te tudi tam, kjer se sam sramuješ, zaničuješ in sovražiš, ga poljublja z razprtimi ustnicami. Ljubim te tako, kot bi želela, da tudi ti mene ljubiš … 

  O avtorju

  -Feri Lainšček-

  Lainščka ne moramo označiti le kot pisatelja, temveč tudi kot pesnika, dramatika, scenarista, soustvarjalca literarnih revij in avtorja številnih besedil slovenskih pevcev ter skupin. Lainšček je avtor, ki piše tako za odrasle, kot za mladino in otroke.

  Lainšček že od vsega začetka ustvarja v okolju, kjer kultura in umetnost nimata pravega zaledja. Lainšček je zaslovel z romani, uveljavil pa se je tudi na področju mladinske književnosti, kratke proze, radijske in lutkovne igre, filmskih scenarijev in kot tekstopisec popevk ter šansonov. Za svoje literarno delo je prejel več nagrad: Kajuhovo za roman Raza, nagrado Prešernovega sklada za roman Ki jo je megla prinesla, kresnika za romana Namesto koga roža cveti in Muriša ter večernico za zbirko pravljic Mislice. Posamezni romani so prevedeni že v madžarščino, angleščino, nemščino, hrvaščino, češčino, španščino in katalonščino, pravljice pa tudi v porabščino (izšle so v zbirki Med Muro in Rabo, ki jo izdaja založba Franc-Franc).

  Leta 1981 je začel pisati poezijo. Zbirka Ne bodi kot drugi (2007) je postala izjemno brana. Oblikovno preproste in spevne (tudi uglasbene) pesmi, ki z ženskim in moškim glasom izpovedujejo ljubezensko čustvo v vseh možnih odtenkih in fazah - od silovite medsebojne predanosti do nesrečne osamljenosti - so (tudi na spletnih straneh) osvojile neverjetno širok krog bralcev različnih starosti. Knjigi je bila priložena še zvočnica, na kateri pesmi interpretirata dramska igralca Polona Juh in Vlado Novak (ki je igral tudi glavno vlogo v filmu Petelinji zajtrk), uvodno in zaključno pesem pa avtor sam, zadnjo celo v prekmurščini. Njegovi literarni liki so pogosto ljudje z dna socialne lestvice, skoraj praviloma pa se nahajajo v nekem eksistenčno mejnem položaju.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (11)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 11 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji