Podpisane knjige

Imam zelene čeveljčke (PODPISANA knjiga)

Prelistaj me Image for Imam zelene čeveljčke from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Imam zelene čeveljčke (PODPISANA knjiga)

  Trda - 10. jun 2020
  ( 18 )
  ISBN/EAN:P_9789610154945
  Redna cena: 19,99 €

   ✎ Anja Štefan: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic 

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Imam zelene čeveljčke (PODPISANA knjiga) + Tristo zajcev: najlepše slovenske ljudske pravljice iz zapuščine Milka Matičetovega skupaj ter prihrani dodatnih 6,00 € (10.00%)

  Opis

   ✎ Anja Štefan: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic    Nagrajenka Prešernovega sklada 2022 

   Znak kakovosti zlata hruška 

   Nominacija za nagrado desetnica 2021 

  Ponatis!

  ŽELJA
  Kam letimo? Za devet gora.
  Tam se vse začne in vse konča.
  Če po svoje znamo poletet’,
  o, kako si širimo ta svet.

  Naj nas nese, kakor kaže nos.
  Naj smo vsemu, kar godi se, kos.
  Naj na poti vsak od nas spozna:
  dobrega je vendar več kot zla.


  Anja Štefan in Jelka Reichman sta izjemno priljubljeni soustvarjalki slikanic. Skorajda ni slovenskega otroka, ki ne bi poznal pesmi in čudovitih podob teh dveh umetnic iz knjig, kot so Sto ugank, Še sto ugank, Lonček na pike in druge. Slikanica Imam zelene čeveljčke vabi otroke v pisanost našega sveta.

  Že naslovna pesem intonira razpoloženje večjega dela pesmi v zbirki: vedrino, lahnost, šaljivost in igrivost. Vsebina pesmi odslikava »urnik« in vsakdan otrok doma, v vrtcu in v nižjih razredih osnovne šole. V pesmih je veliko dogajanja, igre, gibanja in zvokov. V njih nastopajo živali, ki jih imajo otroci radi in jih lahko prepoznajo že na vrtu, v bližnjem gozdu ali na travniku. Z njihovo pomočjo se otroci učijo novih besed, šteti, miselno in čustveno sodelovati v svetu pesmi in zgodb.


  ***

  I HAVE GREEN SHOES
  Written by Anja Štefan
  Illustrated by Jelka Reichman

  A new collection of poems by a beloved creative duo.

  Anja Štefan (1969) and Jelka Reichman (1939) have been collaborating in creative tandem for more than two decades. Their works were first published in the children’s magazines Ciciban and Cicido. The picture book 100 Riddles first came out in 2006, and has already undergone eight printings. In 2014 the picture book 100 More Riddles was published. In 2008 their collection of poems The Polka Dot Pot was published, and has already found its place among picture book classics (already in its fifth printing). Currently the authors are preparing a new picture book collection of poems aimed at both children and adults. The book is sure to enjoy a long and good life.

  Format: 20.5 x 26 cm | 40 pages | Age: 3+


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Slikanica Imam zelene čeveljčke je po besedah Anje Štefan "na več načinov pisana". Kot je pojasnila, je v njej nekaj starejših pesmic, nekaj povsem novih, nekaj je živalskih, nekaj otroških, različne so si tudi tematsko. /…/ Jelka Reichman je spomnila na več kot 20-letno sodelovanje z Anjo Štefan, s katero sta se zelo ujeli. Kot je povedala, je sama kljub svojemu avtorskemu izrazu vedno sledila avtorjevim besedam in se jim skušala prilagoditi.« - STA


  *** 


   INTERVJU: 

  Anja Štefan: Za uspeh se mora zložiti več srečnih naključij

  Intervju: Anja Štefan (Preberi več)

  O avtorju

  -Anja Štefan-

  Anja Štefan (1969) je pisateljica, pesnica in pravljičarka.

  Diplomirala je iz slovenistike in anglistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala iz folkloristike. Deluje kot samostojna umetnica. Piše pesmi, pravljice in uganke, svoja besedila pa predstavlja tudi v predstavah in literarnih nastopih. Je začetnica profesionalnega pripovedovanja pri nas (od leta 1995) in ustanoviteljica pripovedovalskega festivala Pravljice danes (1998). Vodila ga je dve desetletji. Ukvarja s tudi z raziskovanjem slovenskega pripovednega izročila, predvsem tistega, ki ga je zbral dr. Milko Matičetov.

  Številne ljudske pripovedi je oživila z objavami v revijah Ciciban in Cicido, slikanicah (Zlato kralja Matjaža, Trije prašički, Hudičeva volna, Od lintverna …) in knjižnih izborih (Čudežni mlinček, Za devetimi gorami, Zverinice, pozdravljene!), v letu 2019, ob 100. obletnici rojstva dr. Matičetovega, pa še v antologiji Tristo zajcev, najlepše slovenske ljudske pravljice iz zapuščine Milka Matičetovega. Leta 2010 je v knjigi Anton Dremelj - Resnik pripravila prvo temeljito monografsko predstavitev ljudskega pravljičarja in njegovega repertoarja. V sodelovanju z najboljšimi slovenskimi ilustratorji je izdala vrsto avtorskih slikanic. Najbolj znane so Lonček na pike, Bobek in barčica, Sto ugank, Gugalnica za vse, Melje, melje mlinček …

  Nagrade:
  2001 - Levstikova nagrada za Melje, melje mlinček
  2006 - Rastem s knjigo za knjigo Bobek in barčica
  2007 - Izvirna slovenska slikanica za Sto ugank
  2007 - Levstikova nagrada za Kotiček na koncu sveta
  2008 - Ljubljana bere za Sto ugank
  2010 - Ljubljana bere za Lonček na pike
  2010 - večernica za Drobtine iz mišje doline
  2019 - Levstikova nagrada za Drobtine iz mišje doline

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (10)
  (4)
  (3)
  (1)
  (0)
  ( 18 )

  Komentarji

  Imam zelene čeveljčke
  Irena Matko lukan, 26-09-2020