Gastronomija Sredozemske Slovenije: kjer ribe plavajo dvakrat

Image for Gastronomija Sredozemske Slovenije: kjer ribe plavajo dvakrat from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Gastronomija Sredozemske Slovenije: kjer ribe plavajo dvakrat

    Trda - 24. jun 2021
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789616882804
    Redna cena: 39,00 €

    Cilj projekta je priprava zbirke knjig, v katerih so zbrane zgodbe in recepti vseh jedi, ki sestavljajo piramido Strategije gastronomije Slovenije. Opis štirih gastronomskih regij Slovenije predstavlja zakladnico prehranske dediščine naše dežele, ki s sodobno nadgradnjo lokalnih in regionalnih posebnosti zaokroža razpoznavnost slovenske kulinarike. V štirih knjigah je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami, ki predstavljajo podobo Slovenije. Jedi in pijače so upodobljene na barvnih fotografijah.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 39,00 €
    Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Cilj projekta je priprava zbirke knjig, v katerih so zbrane zgodbe in recepti vseh jedi, ki sestavljajo piramido Strategije gastronomije Slovenije. Opis štirih gastronomskih regij Slovenije predstavlja zakladnico prehranske dediščine naše dežele, ki s sodobno nadgradnjo lokalnih in regionalnih posebnosti zaokroža razpoznavnost slovenske kulinarike. V štirih knjigah je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami, ki predstavljajo podobo Slovenije. Jedi in pijače so upodobljene na barvnih fotografijah.

    Vsaka od 24 regij pa je uvedena z izbrano barvno reprodukcijo umetniškega dela slovenskih ustvarjalcev likovne umetnosti. Pokrajinske upodobitve odražajo značilnosti regij in tako s prestižno likovno podobo uvajajo posamezna poglavja. Umetniška dela hranijo umetnostne galerije v Sloveniji, ki so na ta način udeležene pri tem projektu. V pričujoči knjigi predstavljamo gastronomijo Sredozemske Slovenije z naslednjimi od 24 gastronomskih regij: Notranjska, Brda, Goriška, Vipavska dolina, Kras, Brkini in Kraški rob in Istra v Sloveniji.

    O avtorju

    -Janez Bogataj-

    Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2021
    • Število strani: 132
    • ISBN/EAN: 9789616882804
    • Mere izdelka vxš: 210 x 270 x 20
    • Vezava: Trda
    • Datum Izida: 24.06.2021
    • Založba: Hart D.o.o.
    • Avtor: Janez Bogataj
    • Zbirka: Gastronimija Slovenije
    • Povprečna ocena:
      ( 0 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )

    Komentarji