Aristotel in metafizika

Image for Aristotel in metafizika from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Aristotel in metafizika

  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789612200916
  Redna cena: 24,00 €

  ROUTLEDGEV FILOZOFSKI VODNIK

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 24,00 €
  Rok dobave: 7-14 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Boris Vezjak: Metafizika je tisto izzivalno področje iskanja odgovorov o stvarnosti okoli nas, kamor metoda znanosti ne seže in kjer se filozofi velikokrat počutijo najbolj doma. Kaj dejansko biva in je bivajoče, iz česa je sestavljeno, kaj je bistvo posamezne stvari, kaj ustvarja substancialnost stvari, katere vrste stvari obstajajo in zaradi česa so? Sleherna metafizična ali ontološka teorija pa še danes ne zmore mimo najpomembnejšega dela v zgodovini filozofije, ki so ga pod istim naslovom uredili Aristotelovi komentatorji. 

  Politisov izčrpen prikaz Aristotelove Metafizike ponuja tisto najboljše, s čimer je mogoče postreči bralcu brez poprejšnje izobrazbe: do konca uvajalsko ubran in s tem enostaven vpogled in razumevanje enega najbolj zagatnih, a tudi ključnih del antičnega sveta, ne da bi pred tem že morali zagristi v miselni ali terminološki okvir velikega Aristotela. 

  Politis v svoji analizi dekonstruira osnovna vprašanja, značilna za Aristotelovo teoretsko raziskovanje, nato pa se s pomočjo logičnih izpeljav brez dodatnih napotkov elegantno sprehodi skozi osnovne argumente iz Metafizike. Pri tem sledi temam in problemom besedila, ki jih smiselno dopolnjuje s podatki o ozadjih Aristotelovih idej ter sleherno interpretacijo izčrpno umešča v sodobno in živo filozofsko razpravo. 

  Avtor: Vasilis Politis predava antično filozofijo na Trinity College na univerzi v Dublinu in je splošno uveljavljen komentator korpusov Platonovih in Aristotelovih del. 

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji