Kako upravljam znanja

Image for Kako upravljam znanja from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Kako upravljam znanja

  Broširana - 05. nov 2010
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789619282052
  Izdelek trenutno ni dobavljiv.
  Redna cena: 12,99 €

  Žepni priročnik za celostno upravljanje korporativnih in individualnih znanj, avtorice mag. Renate Mihalič.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  Ni na zalogi
  Razprodano

  Opis

  Izziv sodobnih organizacij ni več zgolj v pridobivanju obstoječih znanj, na osnovi katerih lahko ustvarjamo nova znanja, ki so izvirna, kakovostna in uporabna, temveč v gospodarni uporabi, trženju in plemenitenju znanj, katerim ohranjamo in povečujemo ceno, obstojnost in uporabnost. Ključni del konkurenčnega boja pa izvira iz zagotovitve stalnega ustvarjanja dodane vrednosti iz naslova znanja ter s tem njegovo pretvarjanje v finančni kapital in nove oblike intelektualnega kapitala.
   
  V priročniku bomo na enostaven in hiter način spoznali temelje upravljanja z znanjem. Seznanili se bomo z lastnostmi znanja kot kapitala v ekonomiji znanja in z razvojem učeče se organizacije ter organizacije znanja kot njene nadgradnje. Poleg načrtovanja, organiziranja, vodenja in nadzorovanja v okviru upravljanja z znanjem, se bomo dotaknili tudi širšega področja upravljanja kompetenc. Spoznali bomo pristop določanja potreb po znanjih, pridobivanje znanj z izobraževanjem, širjenje in prenos znanj, uporabo znanj v neposredni praksi in sisteme pravne zaščite znanj ter osvetlili problem obstojnosti znanj na sodobnem trgu znanja.
   
  Priročnik odlikuje, tako kot celotno zbirko knjižic '30 minut za vodenje', enostavnost za uporabo, razumljivost in praktičnost. Gre namreč za odziv na potrebe vodij po vedno širših znanjih in veščinah, za pridobivanje katerih pa imamo na voljo vedno manj časa. Obenem pa gre tudi za odziv na dejstvo, da projekti uvajanja novih orodij s strani zunanjih izvajalcev največkrat preveč obremenijo organizacijo, tako časovno kot finančno. Zato se organizacije vedno pogosteje odločajo za samostojno izvedbo tovrstnih projektov, za kar pa seveda potrebujemo znanja in nasvete. Knjiga je namenjena direktorjem, menedžerjem, vodjem, kadrovikom, podjetnikom, upravljalcem znanja in drugim uporabnikom.     
        
  »Znanje kot ključni vir konkurenčne prednosti je potrebno načrtno upravljati, da bi ga lahko pretvorili v finančni kapital in v nove oblike intelektualnega kapitala.«
  (Citat iz knjige Kako upravljam znanja)
   
  Kazalo vsebine
   
  1. poglavje: Znanje kot kapital
  2. poglavje: Izobraževanje zaposlenih
  3. poglavje: Učeče se organizacije
  4. poglavje: Organizacije znanja
  5. poglavje: Vseživljenjsko učenje
  6. poglavje: Upravljanje znanj
  7. poglavje: Upravljanje kompetenc
  8. poglavje: Menedžerji znanja
  9. poglavje: Potrebe po znanjih
  10. poglavje: Pridobivanje znanj
  11. poglavje: Širjenje in prenos znanj
  12. poglavje: Uporaba in trženja znanj
  13. poglavje: Zaščita in obstojnost znanj 
  Temeljni zaključki in poudarki
  Priporočena literatura za dodatno branje     
           
   
  Avtorica knjige

  Mag. Renata Mihalič se je rodila 7. aprila 1976 v Kranju. Po maturi na Gimnaziji Škofja Loka, je leta 1995 vpisala študij kadrovskega managementa na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, kjer je leta 1999 diplomirala z odliko. Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je nadaljevala s podiplomskih študijem komunikologije, kjer je leta 2006 magistrirala, in sicer na temo intelektualnega kapitala in razvoja managementa človeškega kapitala. Za magistrsko nalogo je prejela nagrado Kadrovski up, ki jo podeljuje Planet GV, na Fakulteti za družbene vede in na Ekonomski fakulteti pa je bila tudi nominirana za najboljše magistrsko delo.
  Prve delovne izkušnje je pridobivala že v gimnazijskih dneh in v času dodiplomskega študija, in sicer z delom v družinskem podjetju, po diplomi pa je delala na številnih razvojnih in raziskovalnih projektih. Leta 2000 se je zaposlila v podjetju Planika Kranj d.d., kjer je po zaključenem pripravništvu delala kot strokovna sodelavka za kadrovanje in izobraževanje. 
  Svojo kariero je nadaljevala najprej kot pripadnica Slovenske vojske, nato pa v upravnem delu Ministrstva za obrambo, kjer je bila zaposlena kot svetovalka. Leta 2005 je ustanovila lastno podjetje Mihalič in Partner d.n.o., kjer je zaposlena kot direktorica družbe. Ukvarja se s poslovnim svetovanjem na področju intelektualnega kapitala, človeških virov, splošnega managementa in organizacije ter izobraževanja in razvoja kompetenc. 
  Napisala je vrsto knjig, ki jim zaupa vedno več direktorjev, podjetnikov, predavateljev in drugih zadovoljnih uporabnikov. Napisala je tudi več strokovnih in znanstvenih člankov, ki jih je objavila tako doma kot v tujini, obenem pa se uveljavlja še kot prevajalka strokovnih knjig. O izsledkih svojega dela in raziskav predava tudi na različnih konferencah in posvetih. Aktivno govori angleški in francoski jezik ter pasivno nemški in italijanski. Na različnih področjih se redno izpopolnjuje in usposablja na tečajih, strokovnih seminarjih in znanstvenih konferencah. Prosti čas najraje preživlja s svojimi najbližjimi. Rada ima tudi naravo in živali ter spoznavanje novih dežel in kultur. Igra tenis in kolesari, navdušujejo pa jo dobra glasba, knjige in filmi.
   
   

  O avtorju

  -Renata Mihalič-

  Mag. Renata Mihalič se je rodila 7. aprila 1976 v Kranju. Po maturi na Gimnaziji Škofja Loka, je leta 1995 vpisala študij kadrovskega managementa na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, kjer je leta 1999 diplomirala z odliko. Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je nadaljevala s podiplomskih študijem komunikologije, kjer je leta 2006 magistrirala, in sicer na temo intelektualnega kapitala in razvoja managementa človeškega kapitala.

  Za magistrsko nalogo je prejela nagrado Kadrovski up, ki jo podeljuje Planet GV. Leta 2010 je vpisala doktorski študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Prve delovne izkušnje je pridobivala že v gimnazijskih dneh in v času dodiplomskega študija, in sicer z delom v družinskem podjetju, po diplomi pa je delala na številnih razvojnih in raziskovalnih projektih. Leta 2000 se je zaposlila v podjetju Planika Kranj d.d., kjer je po zaključenem pripravništvu delala kot strokovna sodelavka za kadrovanje in izobraževanje. Svojo kariero je nadaljevala najprej kot pripadnica Slovenske vojske, nato pa v upravnem delu Ministrstva za obrambo, kjer je bila zaposlena kot svetovalka. Leta 2005 je ustanovila lastno podjetje Mihalič in Partner d.n.o., kjer je zaposlena kot direktorica družbe. Ukvarja se s poslovnim svetovanjem na področju intelektualnega kapitala, človeških virov, splošnega managementa in organizacije ter izobraževanja in razvoja kompetenc. Napisala je vrsto knjig, ki jim zaupa vedno več direktorjev, podjetnikov, predavateljev in drugih zadovoljnih uporabnikov. Napisala je tudi več strokovnih in znanstvenih člankov, ki jih je objavila tako doma kot v tujini, obenem pa se uveljavlja še kot prevajalka strokovnih knjig. O izsledkih svojega dela in raziskav predava tudi na različnih konferencah in posvetih.
   

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji