Dvanajst mescev

Prelistaj me Image for Dvanajst mescev from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Dvanajst mescev

  Trda - 15. jan 2021
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789610160502
  Redna cena: 19,99 €

  Avtorska slikanica izjemne slikarke Marije Lucije Stupica (1950-2002). 12 mesecev je prvič izšla leta 1983 (MKZ). Pesnik Andrej Rozman Roza je ob zrenju v te čudovite slike napisal dvanajst duhovitih pesmi.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Predviden rok dobave: 2 - 4 dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Dvanajst mescev + Zlate Andersenove pravljice skupaj ter prihrani dodatnih 4,00 € (6.67%)

  Opis

  Avtorska slikanica izjemne slikarke Marije Lucije Stupica (1950-2002). 12 mesecev je prvič izšla leta 1983 (MKZ). Pesnik Andrej Rozman Roza je ob zrenju v te čudovite slike napisal dvanajst duhovitih pesmi.

  Ob lanski 70. obletnici rojstva slikarke in ilustratorke Marije Lucije Stupica smo spodbudili pesnika Andreja Rozmana Rozo, da je ob njenih slikah Dvanajst mesecev, ki so izšle kot koledar v slikanici (MKZ 1983), napisal pesmi. Marija Lucija Stupica je ena naših najbolj priznanih in nagrajevanih ilustratork. Tudi za to slikanico je leta 1983 prejela Levstikovo nagrado in nagrado na mednarodnem knjižnem sejmu v Beogradu. Njene podobe so izjemno močne, duhovite in pravljične, lirične … Ob njenem jubileju so izšle Zlate Andersenove pravljice, zdaj pa bomo lahko zrli v to slikanico in neizmerno uživali v poeziji.


  ***

  Mediji o knjigi:

  Na pobudo Mladinske knjige je Roza za novo slikanico napisal 12 pesmi za vse mesece v letu, ki jih je upodobila pokojna umetnica ter zanje prejela Levstikovo nagrado in nagrado na mednarodnem knjižnem sejmu v Beogradu.« - www.rtvslo.si

  »Slike so prvič izšle že leta 1983, vendar so prav na pobudo Roze zdaj izšle še enkrat. Vsaka posebej ga je nagovorila, da ji je poklonil pesem …« - Urška Krišelj Grubar, Zarja & Jana

  O avtorju

  -Andrej - Roza Rozman-

  Andrej Rozman Roza se je rodil leta 1955 v Ljubljani. Na Univerzi v Ljubljani je študiral književnost in slovenski jezik. S prijatelji je ustanovil Pocestno gledališče Predrazpadom, veliko let je bil voditelj in igralec v gledališču Ane Monro, organiziral je vrsto odmevnih gostovanj tujih uličnih gledališč v Ljubljani.

  Uvršča se med najizvirnejše sodobne književnike za otroke in mladino pri nas. Duhovito , občutljivo in ustvarjalno se odziva na vse aktualno. Piše parodične in komične pesmi, pravljice in predeluje klasična besedila, ki jih prestavlja v sodobnost. S slikaniškimi priredbami je med drugim uspešno približal današnjemu otroku Kekca v knjigah Kekec in Pehta, Kekec in Bedanec  ter Kekec in Prisank.
   
  Nagrade:
  Zlata ptica (1984), Župančičeva nagrada, Ježkova nagrada (2005), Levstikova nagrada (2009), Nagrada Prešernovega sklada za književnost (2010).

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )

  Komentarji