Dva požrešna Italijana: Okusi Italije

Prelistaj me Image for Dva požrešna Italijana: Okusi Italije from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Dva požrešna Italijana: Okusi Italije

    Trda - 14. avg 2013
    ( 3 )
    ISBN/EAN:P_9789616893251
    Izdelek trenutno ni dobavljiv.
    Redna cena: 19,90 €

    Kuharica, ki vas ne zasuje le z recepti, temveč tudi z ljubeznijo do Italije.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 19,90 €
    Predvideni rok dobave: 7-9 dni
    Razprodano

    Opis

    Po uspehu, ki ga je doživela njuna knjiga Dva požrešna Italijana, se Antonio Carluccio in Gennaro Contaldo podajata
    raziskovat različne italijanske pokrajine, pri tem pa odkrivata, kako so vplivale na hrano ter seveda ljudi in njihovo tradicijo.
    Naša sladokusca vodi pot od zasneženih gora do bujno zelenih ravnin, od deročih rek do bogatih morij in jima razkriva
    mnogotere obraze italijanske kulinarike.

    Ob branju osemdesetih receptov se vam bodo cedile sline, oči pa se vam bodo naslajale nad čudovitimi fotografijami.

    V tej knjigi sta zbrani Antonieva in Gennarova modrost ter strast do njune domovine, njenih ljudi in pridelkov, zato je
    nepogrešljiva za vse, ki jih zanimata ta očarljiva dežela in njena hrana. Avtorja najprej predstavita tolažilno hrano z gora in
    s hribov (pomaka z inčuni in s česnom, fondi s sirom fontina in tartufi), nas zapeljeta s svežimi okusi z obale in otokov
    (sardinske testenine s klapavicami, topla tunina solata s sladko rdečo čebulo), potem pa pojasnita še radodarnost rek in
    ravnin (polnjene artičoke s krompirjem, juha z rižem in s krompirjem, riževa torta s pomarančo,
    tradicionalni sienski kolač,
    posipanka z breskvami in rikoto …).


    O avtorjih:

    ANTONIO CARLUCCIO je eden od vélikih ambasadorjev italijanske kuhinje. Napisal je štirinajst uspešnic, med katerimi so
    Simple Cooking, Italia in Complete Italian Food, ter nastopal v številnih televizijskih oddajah. V londonskem Covent Gardnu
    je vodil Neal Street Restaurant in deset let razvijal izredno uspešne Carluccio’s Caffés. Leta 1998 so mu za njegovo znanje,
    prizadevanje in vseživljenjsko delo na področju italijanske kulinarike podelili naziv commendatore, italijansko različico britanskega
    viteštva, leta 2007 pa je postal član britanskega viteškega reda.

    GENNARO CONTALDO je izjemno cenjen kuharski mojster v Londonu, pa tudi sicer spoštovana osebnost. Mnogi ga poznajo
    kot tisto legendo, ki je predala vse svoje znanje o italijanski kuhinji Jamieju Oliverju. Rojen v Minoriju na amalfijski obali je
    Gennaro utelešenje italijanskega duha ter pozitivnega pogleda na svet, zato je ena najbolj priljubljenih televizijskih osebnosti,
    ki se redno pojavlja v Saturday Kitchen na BBC-ju. Napisal je pet kuharic, med njimi Passione – ki je na prireditvi World
    Gourmand Awards dobila priznanje za najboljšo italijansko kuharsko knjigo – in delal v nekaj najbolj priljubljenih londonskih
    restavracijah.

    O avtorju

    -Antonio Carluccio-

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2013
    • Število strani: 192
    • ISBN/EAN: 9789616893251
    • Mere izdelka vxš: 26 x 21
    • Vezava: Trda
    • Datum Izida: 14.08.2013
    • Založba: Narava d.o.o.
    • Avtor: Antonio Carluccio, Gennaro Contaldo
    • Povprečna ocena:
      ( 3 )

    Oglejte si več iz oddelkov:

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (2)
    (0)
    (0)
    ( 3 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji