Namazi so velika skupina jedi, od preprostih do zapletenih, ki jih preprosto namažemo na kakršno koli užitno podlago, naj bo to kruh ali pecivo, vanje pa lahko pomakamo tudi priljubljeno zelenjavo, grisine ali krekerje. To niso jedi kar tako, ampak hrana, ki v resnici dopolnjuje oziroma izpopolnjuje osnovo, na katero jo mažemo.
Zgodovina namazov je nepopisana. Očitno so nastali v daljni zgodovini v podsaharski Afriki, kjer sta zemlja in podnebje omogočila nastanek poljedelstva in s tem pridobivanja žit in moke, iz katere so pekli različne vrste kruha, na kar je bilo idealno namazati nekaj okusnega. Zgodovinarji se z namazi niso ukvarjali, čeprav bi se lahko, ker so pomembna oblika hitro in preprosto pripravljene hrane, ki se spreminja skupaj z nami.
Strošek dostave znaša 3,30 €.
Pri nakupu nad 59 € je poštnina brezplačna.
Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v primeru nakupa takšnega izdelka poštnine ne boste plačali.
Več o dostavi
Emka.si omogoča naslednje načine plačila:
z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe),
s karticami (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners, American Express),
z Moneto (naročniki Mobitela in Simobila)
Plačilo po predračunu (pravne osebe)
Račun z odlogom plačila (za javna podjetja, knjižnice, šole)
Več o plačilih
Pri vsakem izdelku je naveden predviden rok dostave. Glede na to katere izdelke izberete, se vam pri oddaji naročila prikaže tudi končni predviden datum dobave vašega pakete.
Večino izdelkov dostavljamo iz lastne zaloge, zato so naši dobavni roki zelo kratki.
Ko vam bomo poslali paket boste o tem obveščeni tudi po emailu. V emailu bo navedena številka vašega paketa ter povezava do Pošte Slovenije, kjer boste lahko preverili natančen status dostave.
Več o dostavi
Namazi so velika skupina jedi, od preprostih do zapletenih, ki jih preprosto namažemo na kakršno koli užitno podlago, naj bo to kruh ali pecivo, vanje pa lahko pomakamo tudi priljubljeno zelenjavo, grisine ali krekerje. To niso jedi kar tako, ampak hrana, ki v resnici dopolnjuje oziroma izpopolnjuje osnovo, na katero jo mažemo.
Zgodovina namazov je nepopisana. Očitno so nastali v daljni zgodovini v podsaharski Afriki, kjer sta zemlja in podnebje omogočila nastanek poljedelstva in s tem pridobivanja žit in moke, iz katere so pekli različne vrste kruha, na kar je bilo idealno namazati nekaj okusnega. Zgodovinarji se z namazi niso ukvarjali, čeprav bi se lahko, ker so pomembna oblika hitro in preprosto pripravljene hrane, ki se spreminja skupaj z nami.