Slovenski knjižni sejem 2020

Domače naloge

Prelistaj me Image for Domače naloge from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Domače naloge

  Trda - 25. nov 2014
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789610133001
  Redna cena: 17,95 € 16,15 €

   10% popust do 29. novembra 2020  - Knjiga je del e-Slovenskega knjižnega sejma na Emka.si. Izbirajte med več kot 2200 najboljšimi slovenskimi knjigami in prihranite. Popust velja do razprodaje zaloge.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 16,15 €
  Rok dobave: 4-5 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  V novi pesniški zbirki Domače naloge se Peter Svetina poigrava z jezikom, s smislom, pomenom in zvenom besed ter z rimami. Nekatere pesmi so duhovite in igrive, lahko bi jih umestili med nonsensno poezijo. Druge pa so bolj lirične. Zabavne in poetične domače naloge – o frizerju, o igri, o bralni znački, o jutru na cesti, o kačjem pastirju, o molitvi, o murnih, o panju, o piškotih, o pižamah, o pomladi … Pesmi bodo čisto po svoje oživile ilustracije Damijana Stepančiča.

  Peter Svetina (1970), priznani ustvarjalec za mladino in otroke, piše pesmi, prozo ter prevaja. Piše tudi strokovne in znanstvene članke o književnosti. Na univerzi v Celovcu predava slovensko književnost. Za slikanico Klobuk gospoda Konstantina z ilustracijami Petra Škerla je prejel nagrado za izvirno slovensko slikanico (2008), za slikanico Ropotarna z ilustracijami Damijana Stepančiča pa nagrado večernica (2013).

  Damijan Stepančič (1969) je v zadnjih letih ilustriral vrsto knjig, med drugim antološka dela Daneta Zajca (Hiša sanja), Saše Vegri (Naročje kamenčkov), Toneta Pavčka (Majhnice in majnice), Evalda Flisarja (Čarovnikov vajenec) in Lojzeta Kovačiča (Zgodbe iz mesta Rič-rač in od drugod). Za avtorsko slikanico Zgodba o sidru je leta 2010 dobil priznanje Hinka Smrekarja, leta 2011 pa Levstikovo nagrado. Nagrado Kristine Brenkove je leta 2012 prejel za slikanico po zgodbi Vitomila Zupana Pravljica o črnem šejku z rdečo rožo, leta 2013 pa za slikanico Zdravljica Franceta Prešerna.

   domače naloge
  domače naloge

  O avtorju

  -Peter Svetina-

  Peter Svetina se je rodil leta 1970 v Ljubljani. Najprej je na medicinski fakulteti študiral medicino, pozneje pa na filozofski fakulteti doštudiral slovensko književnost in jezik ter magistriral in doktoriral iz starejše slovenske poezije.

  Starejšim slovenskim tiskom se ni posvečal samo doma, ampak jih je večkrat iskal tudi drugod, na Hrvaškem, na Danskem, v Angliji. To, da rad hodi okrog in da ga zanimajo stare knjige, se večkrat opazi v njegovih pesmih in zgodbah.

  Njegova prva objavljena knjiga je slikanica O mrožku, ki si ni hotel striči nohtov (1999). Kmalu je po zgodbi nastala tudi lutkovna igra. Štiri leta kasneje (2003) se je mrožek pojavil ponovno, in sicer v zgodbi Mrožek dobi očala. Sledile so knjige za otroke in mladino: zgodbe Lila mesto (1999), Vidov angel (2000), pesniška zbirka Mimosvet (2001), detektivki Usodne platnice (2001) in Skrivnost mlečne čokolade (2002), mladinski roman Škržati umolknejo opolnoči (2005). Leta 2001 je izšla tudi pesniška zbirka za odrasle Kavarna v prvem nadstropju, za katero je leto kasneje dobil nagrado za najboljši prvenec. Nekaj pesmi in zgodb je prevedenih v nemščino, angleščino in korejščino.

  Ob pisanju za otroke piše tudi strokovne in znanstvene članke o starejši slovenski in mladinski književnosti, o kriminalkah in baladah, prevaja, na univerzi v Celovcu predava slovensko književnost, sodeloval pa je tudi pri pripravi beril za književnost v osnovni šoli.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji