Vpišite vašo šolo

Domača kuhna pa to ali Otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike

Image for Domača kuhna pa to ali Otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Domača kuhna pa to ali Otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike

    Broširana - 13. sep 2012
    ( 1 )
    ISBN/EAN:P_9789612764739
    Redna cena: 17,99 €

    Tako neznatna dežela, ki se z vsemi sredstvi venomer bori za svojo razpoznavnost v svetu, s pomočjo najrazličnejših aktivnosti in za to usposobljenih specialistov, skriva izjemen potencial, ki lahko dolgoročno pripomore k zadovoljstvu in na ta način pridobljenemu poznavanju ter razločevanju posameznih regijskih značilnosti naše dežele, marsikateremu svetovljanu.

    Odkrili smo, da ima vsaka mikro regija svoje značilnosti, ki so v zgodovini bile očitnejše ali pristnejše. Eden izmed najnazornejših pokazateljev omenjenih posebnosti je kulinarika, ki tako rekoč v enem loncu združuje etnološke, geografske značilnosti in delovne navade, ter vse ostale majhne posebnosti, ki jih zaznamo iz posameznih jedi, postopka priprave in načina hranjenja ter opisa dogodivščin, ki so se dogajale ob kuhanju ali uživanju hrane.

    Bogastvo slovenske kulinarične dediščine so nam na prvem tekmovanju v slovenski lokalni avtohtoni kulinariki prikazali osnovnošolci iz najrazličnejših slovenskih regij, krajev ali vasi.
    582 osnovnošolcev Slovenije je kot 77 skupin kuharjev, različnih slovenskih regij, skozi pogovore in nauke starejših občanov vasi, našlo že pozabljene recepte naših prednikov, raziskovalo babičine kuharske knjige ali jih odkrilo nekje na podstrehi.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 17,99 €
    Predvideni rok dobave: 7-9 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Tako neznatna dežela, ki se z vsemi sredstvi venomer bori za svojo razpoznavnost v svetu, s pomočjo najrazličnejših aktivnosti in za to usposobljenih specialistov, skriva izjemen potencial, ki lahko dolgoročno pripomore k zadovoljstvu in na ta način pridobljenemu poznavanju ter razločevanju posameznih regijskih značilnosti naše dežele, marsikateremu svetovljanu.

    Odkrili smo, da ima vsaka mikro regija svoje značilnosti, ki so v zgodovini bile očitnejše ali pristnejše. Eden izmed najnazornejših pokazateljev omenjenih posebnosti je kulinarika, ki tako rekoč v enem loncu združuje etnološke, geografske značilnosti in delovne navade, ter vse ostale majhne posebnosti, ki jih zaznamo iz posameznih jedi, postopka priprave in načina hranjenja ter opisa dogodivščin, ki so se dogajale ob kuhanju ali uživanju hrane.

    Bogastvo slovenske kulinarične dediščine so nam na prvem tekmovanju v slovenski lokalni avtohtoni kulinariki prikazali osnovnošolci iz najrazličnejših slovenskih regij, krajev ali vasi.
    582 osnovnošolcev Slovenije je kot 77 skupin kuharjev, različnih slovenskih regij, skozi pogovore in nauke starejših občanov vasi, našlo že pozabljene recepte naših prednikov, raziskovalo babičine kuharske knjige ali jih odkrilo nekje na podstrehi.

    O avtorju

    -Anka Peljhan-

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2012
    • Število strani: 158
    • ISBN/EAN: 9789612764739
    • Mere izdelka vxš: 21,9 x 16,4
    • Vezava: Broširana
    • Datum Izida: 13.09.2012
    • Avtor: Anka Peljhan
    • Povprečna ocena:
      ( 1 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 1 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji