Letne naročnine - Revije

Domača kuhna pa to 2 - Ribe, močante jedi in prigrizki

Prelistaj me Image for Domača kuhna pa to 2 - Ribe, močante jedi in prigrizki from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Domača kuhna pa to 2 - Ribe, močante jedi in prigrizki

    Broširana - 27. nov 2013
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789612613037
    Redna cena: 24,99 €

    Osnovnošolci Slovenije so ponovno zavihali rokave, pripravili lonce in sklede
     ter se spopadli z ambiciozno zastavljeno nalogo: od lokalnih ribičev ali ribogojcev
     pridobiti informacije o
    značilnih ribah ali vodnem življu njihove regije ali ožje
     lokacije
    , se jih naučiti pripraviti po receptu, značilnem za njihov kraj ali regijo,
     po možnosti v povezavi z zgodovino kulinarike kraja, skuhati končni izdelek po
     predpisih najzahtevnejših gurmanov in kulinaričnih estetov.


    Ribištvo in ribogojstvo je že od nekdaj pomemben vir prehrane najrazličnejših
     skupin ljudi, ne glede na lokalno pripadnost, prepričanje, status ipd. Živelj
     slovenskih sladkih voda je zaznamoval prenekatere jedilnike in bil osnova za
     izvrstne gurmanske kreacije meščanskih družin, bolj preproste jedilnike delavskih
     družin ali še bolj preproste jedilnike, ki jih najdemo v različnih samostanih.


    94 skupin osnovnošolcev, domala iz vse Slovenije, je v drugem poglavju projekta
     obujanja slovenske kulinarične dediščine ali Tekmovanja v kuharskih veščinah
     avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti nadgradilo svoje znanje in sposobnosti
     ter poglobilo navdušenje in želje po raziskovanju in ustvarjanju v svetu kulinarike.
     Ponovno so dokazali, da se njihove ročne spretnosti lahko kosajo z »velikimi« kuharji
     in dovršenostjo jedi, serviranih na krožnike priznanih restavracij, njihovo znanje in
     interpretacija običajev, povezanih z ribištvom, ribogojstvom, zgodovino jedi in z njimi
     povezanih običajev ter simpatičnost, iznajdljivost in zrelost, pomešana s sončno
     otroško energijo, pa tako ali tako nima prave konkurence.


    Naše kuharsko popotovanje skozi čas smo dopolnili z močnatimi jedmi, značilnimi
     za regije, iz katerih prihajajo posamezne tekmovalne skupine, in tako naredili še en
     velik korak k spoznavanju in zavedanju o pomenu slovenskega kulinaričnega zemljevida
     ter se pri tem naučili spodbuditi željo po vnovičnem odkrivanju vsega, kar je povezano
     z zgodovino kulinarike posameznega kraja ali mojstrovin naših babic in dedkov.

    Piko na »i« so otroci naredili z inovacijami in kreacijami v obliki različnih prigrizkov,
     kjer so upoštevali zakonitosti narave in letnega časa ter visoka estetska merila zahtevnih jedcev.

    Recepte in opise običajev so zbrali slovenski osnovnošolci v projektu Tekmovanje
     v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti.
     

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 24,99 €
    Predvideni rok dobave: 7-9 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Osnovnošolci Slovenije so ponovno zavihali rokave, pripravili lonce in sklede
     ter se spopadli z ambiciozno zastavljeno nalogo: od lokalnih ribičev ali ribogojcev
     pridobiti informacije o
    značilnih ribah ali vodnem življu njihove regije ali ožje
     lokacije
    , se jih naučiti pripraviti po receptu, značilnem za njihov kraj ali regijo,
     po možnosti v povezavi z zgodovino kulinarike kraja, skuhati končni izdelek po
     predpisih najzahtevnejših gurmanov in kulinaričnih estetov.


    Ribištvo in ribogojstvo je že od nekdaj pomemben vir prehrane najrazličnejših
     skupin ljudi, ne glede na lokalno pripadnost, prepričanje, status ipd. Živelj
     slovenskih sladkih voda je zaznamoval prenekatere jedilnike in bil osnova za
     izvrstne gurmanske kreacije meščanskih družin, bolj preproste jedilnike delavskih
     družin ali še bolj preproste jedilnike, ki jih najdemo v različnih samostanih.


    94 skupin osnovnošolcev, domala iz vse Slovenije, je v drugem poglavju projekta
     obujanja slovenske kulinarične dediščine ali Tekmovanja v kuharskih veščinah
     avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti nadgradilo svoje znanje in sposobnosti
     ter poglobilo navdušenje in želje po raziskovanju in ustvarjanju v svetu kulinarike.
     Ponovno so dokazali, da se njihove ročne spretnosti lahko kosajo z »velikimi« kuharji
     in dovršenostjo jedi, serviranih na krožnike priznanih restavracij, njihovo znanje in
     interpretacija običajev, povezanih z ribištvom, ribogojstvom, zgodovino jedi in z njimi
     povezanih običajev ter simpatičnost, iznajdljivost in zrelost, pomešana s sončno
     otroško energijo, pa tako ali tako nima prave konkurence.


    Naše kuharsko popotovanje skozi čas smo dopolnili z močnatimi jedmi, značilnimi
     za regije, iz katerih prihajajo posamezne tekmovalne skupine, in tako naredili še en
     velik korak k spoznavanju in zavedanju o pomenu slovenskega kulinaričnega zemljevida
     ter se pri tem naučili spodbuditi željo po vnovičnem odkrivanju vsega, kar je povezano
     z zgodovino kulinarike posameznega kraja ali mojstrovin naših babic in dedkov.

    Piko na »i« so otroci naredili z inovacijami in kreacijami v obliki različnih prigrizkov,
     kjer so upoštevali zakonitosti narave in letnega časa ter visoka estetska merila zahtevnih jedcev.

    Recepte in opise običajev so zbrali slovenski osnovnošolci v projektu Tekmovanje
     v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti.
     

    O avtorju

    -Anka Peljhan-

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2013
    • ISBN/EAN: 9789612613037
    • Mere izdelka vxš: 18 x 24
    • Vezava: Broširana
    • Datum Izida: 27.11.2013
    • Založba: Didakta d.o.o. Radovljica
    • Avtor: Anka Peljhan
    • Povprečna ocena:
      ( 0 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji