Dobri prednik: kako dolgoročno razmišljati v kratkoročnem svetu

Prelistaj me Image for Dobri prednik: kako dolgoročno razmišljati v kratkoročnem svetu from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Dobri prednik: kako dolgoročno razmišljati v kratkoročnem svetu

  Broširana z zavihki - 25. mar 2022
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789610164517
  Redna cena: 32,99 €

  Roman Krznaric, eden najslavnejših sodobnih filozofov, se v pričujočem delu sprašuje o enem najbolj aktualnih vprašanj sodobnega časa – Ali smo v času političnega oportunizma in brezumnega potrošništva lahko dobri predniki prihodnjim, še nerojenim generacijam?

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 32,99 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Roman Krznaric, eden najslavnejših sodobnih filozofov, se v pričujočem delu sprašuje o enem najbolj aktualnih vprašanj sodobnega časa – Ali smo v času političnega oportunizma in brezumnega potrošništva lahko dobri predniki prihodnjim, še nerojenim generacijam?

  »Takoj zdaj« je mantra sodobnega časa

  Prevladujoča sila današnjega časa je kratkoročnost. Politiki komaj vidijo dlje od naslednjih volitev, trgi rastejo in padajo v špekulativnih balonih, podjetja se borijo za pozitivne bilance naslednjega četrtletja, … Hitra hrana, socialna omrežja, hitra moda itd. so vse iskanje kratkoročnih zadovoljitev z dolgoročnimi negativnimi posledicami na svet. »Takoj zdaj« je mantra sodobnega časa, ki diktira naše odločitve in način kako živimo.

  Našim potomcem se (najverjetneje) ne obeta nič dobrega

  Pričujoče delo v današnjem negotovem, surovem in nepredvidljivem času pomeni blagodejni prehod od diktature neoliberalizma k humanizmu. Avtor v njem pojasnjuje, kako s kratkoročnim razmišljanjem naša civilizacija sproža kritična moralna, gospodarska, pravna, politična in ekološka vprašanja, ki našim potomcem ne jamčijo sveta, v kakršnem bi želeli živeti. Hkrati ponuja premisleke in nasvete za sprejemanje modrejših odločitev in ravnanj, z namenom, da postanemo predniki, ki bi jih prihodnji rodovi želeli.

  Čas je za posodobitev svetopisemskega poziva

  Kar nujno potrebujemo, je ponižnost do globokega časa in načrtovanje v daljno prihodnost, da bomo lahko zares dobri predniki prihodnjim rodovom. Čas je za posodobitev svetopisemskega poziva naj bomo dobri samarijani – v 21. stoletju bi morali ta poziv prilagoditi sodobnemu času v – bodimo dobri predniki.

  »Dobri prednik je poln razkritij za vsakogar, ki mu je mar dediščine, ki jo bo pustil za seboj. To je knjiga, za katero nam bodo otroci naših otrok hvaležni.« - The Edge (David H. Evans), U2

  Roman Krznaric, eden najslavnejših sodobnih filozofov

  Sodobni filozof in sociolog hrvaškega rodu Roman Krznaric je rojen v avstralskem Sydneyju. Študiral je filozofijo, politične vede in ekonomijo na kolidžu Pembroke univerze v Oxfordu, magistriral je iz politike Srednje Amerike na Inštitutu latinskoameriških študij na univerzi v Londonu ter opravil doktorat iz področij javne uprave na univerzi v Essexu. Ukvarjal se je s humanitarnimi dejavnostmi in varstvom človekovih pravic ter predaval politične vede in sociologijo na univerzah v Essexu, Cambridgeu in Londonu. Leta 2008 je bil eden od fakultetnih ustanoviteljev izobraževalnega projekta The School of Life, kjer je kot svetovalec in profesor sodeloval do leta 2012, po tistem pa se je posvetil pisanju. Poleg Dobrega prednika je tudi avtor knjig The Wonderbox: Curious Histories of How to Live (2011), Empathy: Why It Matters and How to Get It (2014), Carpe Diem Regained: The Vanishing Art of Seizing the Day (2017) in drugih.


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Avtor je z Dobrim prednikom zagotovo zasadil seme , ki bo v bralcu klilo še dolgo časa. Če se že ne bomo takoj začeli ravnati po njegovih navodilih, kako razmišljati o prihodnosti, v kateri nas že zdavnaj ne bo več na tem vetu , pa ne bo odveč poznati , kako se problematike »škodljive kratkoročnosti« lotevajo po svetu.« - Marketing magazin


  ***

  Filozof Roman Krznaric o knjigi Dobri prednik:
  ***

   INTERVJU: 

  Roman Krznaric: Naša usoda ne bi smela biti v zvezdah
  Eden najvidnejših sodobnih mislecev o tem, ali smo dobri predniki svojih otrok.

  Intervju: Roman Krznaric (Preberi več)

  O avtorju

  -Roman Krznaric-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )

  Komentarji