Dnevnik cesarja Marka Avrelija

Image for Dnevnik cesarja Marka Avrelija from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Dnevnik cesarja Marka Avrelija

  Mehka -
  ( 45 )
  ISBN/EAN:P_9789612130374
  Redna cena: 18,00 €

  ​Med nami pozdravljamo že četrti ponatis druge, popravljene izdaje Dnevnika cesarja Marka Avrelija. Dnevnik zajema vse bogastvo grške nravstvene filozofije od Heraklita in Demokrita pa do zadnjih izrastkov velikih in malih sokratskih šol, predvsem pa nadaljuje tradicijo velike stoiške filozofije Zenona, Kleantesa in Hrisiposa.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 18,00 €
  Predviden rok dobave: 4-6 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Ponatis!

  Med nami pozdravljamo že četrti ponatis druge, popravljene izdaje Dnevnika cesarja Marka Avrelija. Dnevnik zajema vse bogastvo grške nravstvene filozofije od Heraklita in Demokrita pa do zadnjih izrastkov velikih in malih sokratskih šol, predvsem pa nadaljuje tradicijo velike stoiške filozofije Zenona, Kleantesa in Hrisiposa.

  V Rimu in posebej v miselnem svetu Marka Avrelija se je grška stoa v svojevrstni sintezi sčasoma prepojila s starorimskim idealom možatosti in kreposti (virtus) in kot taka postala nekakšna rimska centralna »ideologija«. Avrelijeva osebna nota je bila v njej tako močna, da je njegovo delo hkrati postalo neločljiv del evropske moralne filozofije.

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (34)
  (4)
  (3)
  (0)
  (4)
  ( 45 )

  Komentarji