Delovni zvezek za slikovne slovarje

Image for Delovni zvezek za slikovne slovarje from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Delovni zvezek za slikovne slovarje

  Trda - 13. mar 2017
  ( 1 )
  ISBN/EAN:P_9789616936743
  Redna cena: 11,00 €

  Delovni listi so namenjeni aktivni samostojni rabi slovarja.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 11,00 €
  Rok dobave: 2-3 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Delovni listi so namenjeni aktivni samostojni rabi slovarja. Učenec lahko s pomočjo delovnih listov samostojno utrjuje naučene besede. Slovarji so prvotno zasnovani za uporabnike, ki jim je materni jezik slovenščina in se želijo učiti tujega jezika.
  Za to skupino uporabnikov slovarja in delovnega zvezka v navodilih smiselno uporabljamo besedne zveze »učenje tujega jezika«.

  Idejna zasnova delovnih listov je nastala na II. osnovni šoli Celje, kjer so na osnovi ideje defektologinje in knjižničarke Alenke Mužar v sodelovanju s pedagoginjo, specialno pedagoginjo in učiteljev nastali delovni listi za rabo slovarjev pri delu z učenci tujci.
  Za to skupino uporabnikov v navodilih smiselno uporabljamo besedno zvezo »učenje slovenščine in učenje slovenskih besed«.

  Delovni zvezek torej omogoča pridobivanje besedišča v obeh jezikih slovarja – v slovenskem in tujem jeziku. Tako je delovni zvezek uporaben tako za slovenske učence, ki se učijo tujega jezika in za učence tujce, ki se učijo slovenski jezik.
  Za učence tujce je vrednost slovarja in pripadajočega delovnega zvezka prav v zgodnji fazi učenja tujega jezika v primeru, ko se s slovenskim jezikom prvič srečajo ob vstopu v šolo in še ne zmorejo vsebinsko slediti pouku.
  V teh prvih tednih ali mesecih so lahko učenci tujci samostojno aktivni med poukom in aktivno pridobivajo besedišče s pomočjo slovarja in delovnega zvezka.
  Gradivo je uporabno tudi pri delu doma in / ali skupaj z drugim gradivom pri učnih urah učenja tujega jezika ali slovenščine. Hkrati učenec tujec ohranja stik z materinščino.
  Učenec lahko uporablja bodisi velike bodisi male tiskane črke glede na starost pri kateri uporablja slovar oz. glede na to, katere črke obvlada oziroma jih trenutno uporablja.

  Ko je delovni zvezek rešen, ima učenec pri sebi tako rekoč celoten slovar, ki si ga je pred tem lahko izposodil na primer v šolski knjižnici oz. si ga je izposodil učitelj, ki je učenca s pomočjo slovarja in delovnega zvezka samostojno zaposlil.

  O avtorju

  -Barbara Majcenovič Kline-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 1 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji