Dao v kuhinji

Image for Dao v kuhinji from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Dao v kuhinji

    Broširana - 19. nov 2016
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789612855055
    Redna cena: 25,00 €

    To ni čisto običajna kuharska knjiga...

    Tanja Bukovec in Marša Jović sta napisali zbirko kuharskih idej, ki nežno povabijo v umirjeno kuhanje, k ustvarjanju obroka zase in svoje najbližje, z ljubeznijo. Um se spočije ob prebranem citatu iz Daodejing, ki nagovori vsako kuharsko idejo, ki mu sledi. Ilustaracije Tjaše Rebolj – Alice Pan pa knjigo bogatijo in ji dodajo pridih pravljičnosti, ki te odnese v svet domišlije, v katerem jedi postanejo fantazija...

    Po 80 idejah za kuhanje, ki so razdeljene po 4 letnih časih s po 5 glavnimi sestavinami bo kuhanje v vsakem letnem času postalo enostavnejše in bolj zdravo, saj so vodilo lokalne in sezonske glavne sestavine. Vsaka od idej je preizkušena, dovoljeno pa je, da si vsak sam doda, odvzame ali zamenja sestavine po svojem okusu in trenutnem navdihu.

    Knjiga diha, tako kot življenje samo...

    O KNJIGI SO DEJALI:
    »Dao nas uči, da ni prav jesti, da bi živeli, niti živeti, da bi jedli. Živeti in jesti je eno in isto. Kuharska knjiga mora hraniti tako želodec kot dušo. In da, dao, prav to je ta knjiga!«
    - Nara Petrovič

    "Kje drugje, če ne za mizo in na krožnikih, se začnejo naš pogled na svet, naša življenjska filozofija in zavest. Srčno me veseli, da tudi v Sloveniji vse več knjig govori o koristnosti in nujnosti rastlinske prehrane, saj to pomeni samo eno - premikamo se in ni nam vseeno. Premikamo se k boljši prihodnosti, kjer živali ne bodo več komoditeta, saj bodo umaknjene iz naših krožnikov. S tem bomo prispevali k ohranitvi planeta, ki nam trenutno zaradi naših prehranjevalnih navad umira pred očmi. Prispevali bomo tudi k sobivanju, saj vsako uro za potrebe, ki za večino ljudi niso življenjskega pomena, ubijemo več kot 5.000.000 živali. Premik k rastlinski prehrani ni samo etičen, je tudi ekološko ozaveščen in nujen, če želimo kot civilizacija obstati. Zato pozdravljam vse tiste, ki o tem govorijo na glas, saj s tem govorijo za vse nas oz. kot sta avtorici zapisali sami - za naše otroke in druge. Hvala!"
     - Jadranka Juras, glasbenica

    »Ko sem prvič prelistal kuharico Dao v kuhinji, sem dobil občutek preprostosti in skromnosti. Okusne jedi povezuje uporaba lokalnega in sezonskega ter sestavine, ki so vsakemu na voljo. Hkrati pa ima koncept urejenosti, jasnosti in kompleksnosti. Navdušil me je tudi preprost, a za oko tako prijeten oblikovni stil, ki z risbami zaokroži vsa ta nasprotja in nam jih podari v obliki privlačne in uporabne knjige. Kuharica s tem predstavlja tudi veganstvo v luči, kakršno naj bi bilo. Preprosto. Istočasno pa veganstvo ni le enostaven način prehranjevanja, ampak je življenjski slog in filozofija s težnjo po lepši prihodnosti, ohranjanju planeta ter neškodovanju živalskemu in človeškemu bitju. Vesel sem vsake nove veganske pridobitve in ta knjiga si zagotovo zasluži vidno mesto v paleti izdelkov, ki nam pomagajo na poti veganskega načina življenja. Svet se je že davno spreobrnil iz raja v pekel. Čas je, da živalim zopet damo mesto, ki jim na planetu pripada. Čas je, da okolju, ki ga uničujemo v veliki meri tudi zaradi živinoreje, ponovno pomagamo najti pot v njegovo neokrnjeno prvino. In čas je, da ponovno poiščemo tisto, kar narava ponuja vsem državljanom sveta, ne le srečnežem rojenim v pravi državi. Podnebni begunci niso več grožnja prihodnosti, ampak so sedanjost. Naj vsak prebivalec tega sveta poskrbi, da se rešimo pekla in se ponovno pričnemo zbujati v raju.«
    - Jure Poglajen, zobozdravnik, vegan, aktivni državljan Evrope in Delova osebnost leta

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 25,00 €
    Predvideni rok dobave: 7-9 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    To ni čisto običajna kuharska knjiga...

    Tanja Bukovec in Marša Jović sta napisali zbirko kuharskih idej, ki nežno povabijo v umirjeno kuhanje, k ustvarjanju obroka zase in svoje najbližje, z ljubeznijo. Um se spočije ob prebranem citatu iz Daodejing, ki nagovori vsako kuharsko idejo, ki mu sledi. Ilustaracije Tjaše Rebolj – Alice Pan pa knjigo bogatijo in ji dodajo pridih pravljičnosti, ki te odnese v svet domišlije, v katerem jedi postanejo fantazija...

    Po 80 idejah za kuhanje, ki so razdeljene po 4 letnih časih s po 5 glavnimi sestavinami bo kuhanje v vsakem letnem času postalo enostavnejše in bolj zdravo, saj so vodilo lokalne in sezonske glavne sestavine. Vsaka od idej je preizkušena, dovoljeno pa je, da si vsak sam doda, odvzame ali zamenja sestavine po svojem okusu in trenutnem navdihu.

    Knjiga diha, tako kot življenje samo...

    O KNJIGI SO DEJALI:
    »Dao nas uči, da ni prav jesti, da bi živeli, niti živeti, da bi jedli. Živeti in jesti je eno in isto. Kuharska knjiga mora hraniti tako želodec kot dušo. In da, dao, prav to je ta knjiga!«
    - Nara Petrovič

    "Kje drugje, če ne za mizo in na krožnikih, se začnejo naš pogled na svet, naša življenjska filozofija in zavest. Srčno me veseli, da tudi v Sloveniji vse več knjig govori o koristnosti in nujnosti rastlinske prehrane, saj to pomeni samo eno - premikamo se in ni nam vseeno. Premikamo se k boljši prihodnosti, kjer živali ne bodo več komoditeta, saj bodo umaknjene iz naših krožnikov. S tem bomo prispevali k ohranitvi planeta, ki nam trenutno zaradi naših prehranjevalnih navad umira pred očmi. Prispevali bomo tudi k sobivanju, saj vsako uro za potrebe, ki za večino ljudi niso življenjskega pomena, ubijemo več kot 5.000.000 živali. Premik k rastlinski prehrani ni samo etičen, je tudi ekološko ozaveščen in nujen, če želimo kot civilizacija obstati. Zato pozdravljam vse tiste, ki o tem govorijo na glas, saj s tem govorijo za vse nas oz. kot sta avtorici zapisali sami - za naše otroke in druge. Hvala!"
     - Jadranka Juras, glasbenica

    »Ko sem prvič prelistal kuharico Dao v kuhinji, sem dobil občutek preprostosti in skromnosti. Okusne jedi povezuje uporaba lokalnega in sezonskega ter sestavine, ki so vsakemu na voljo. Hkrati pa ima koncept urejenosti, jasnosti in kompleksnosti. Navdušil me je tudi preprost, a za oko tako prijeten oblikovni stil, ki z risbami zaokroži vsa ta nasprotja in nam jih podari v obliki privlačne in uporabne knjige. Kuharica s tem predstavlja tudi veganstvo v luči, kakršno naj bi bilo. Preprosto. Istočasno pa veganstvo ni le enostaven način prehranjevanja, ampak je življenjski slog in filozofija s težnjo po lepši prihodnosti, ohranjanju planeta ter neškodovanju živalskemu in človeškemu bitju. Vesel sem vsake nove veganske pridobitve in ta knjiga si zagotovo zasluži vidno mesto v paleti izdelkov, ki nam pomagajo na poti veganskega načina življenja. Svet se je že davno spreobrnil iz raja v pekel. Čas je, da živalim zopet damo mesto, ki jim na planetu pripada. Čas je, da okolju, ki ga uničujemo v veliki meri tudi zaradi živinoreje, ponovno pomagamo najti pot v njegovo neokrnjeno prvino. In čas je, da ponovno poiščemo tisto, kar narava ponuja vsem državljanom sveta, ne le srečnežem rojenim v pravi državi. Podnebni begunci niso več grožnja prihodnosti, ampak so sedanjost. Naj vsak prebivalec tega sveta poskrbi, da se rešimo pekla in se ponovno pričnemo zbujati v raju.«
    - Jure Poglajen, zobozdravnik, vegan, aktivni državljan Evrope in Delova osebnost leta

    Podrobnosti o izdelku

    Oglejte si več iz oddelkov:

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji