Čarobno črevesje - Vse, kar morate vedeti o najbolj prezrtem organu

Prelistaj me Image for Čarobno črevesje - Vse, kar morate vedeti o najbolj prezrtem organu from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Čarobno črevesje - Vse, kar morate vedeti o najbolj prezrtem organu

  Broširana -
  ( 12 )
  ISBN/EAN:P_9789610137825
  Redna cena: 19,95 €

  Znanstveni, a zabavni priročnik predela vse od spahovanja do prdenja in alergij. Pojasnjuje, kako stanje črevesne flore vpliva tudi na čustva – ter nasmeje do solz!

  Na voljo tudi e-knjiga na spletnem portalu E-emka.si

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,95 €
  Na zalogi, dobava takoj.
  Dodaj v košarico

  Opis

  Sijajno napisana in ilustrirana knjiga se ukvarja tudi s kakci in spahovanjem, njeno sporočilo pa je seveda veliko globlje in daleč od smešnega.

  Naše črevesje je v resnici in po krivem najbolj prezrt organ našega telesa. Avtorica priročnika je mlada zdravnica Giulia Enders, ki znanstveno, a v razumljivem in duhovitem jeziku pojasni ogromno prebavnih pojavov, zapletov in bolezni, od alergij in netoleranc do bruhanja, zaprtosti in neprijetnega zadaha. Razloži vse o antibiotikih, prebiotikih in probiotikih in prinaša nova, prodorna dognanja o povezavi med možgani in črevesjem in ogromno praktičnih nasvetov: na katero stran se uleči, kadar vas tišči v želodcu, kako in kaj jesti ...

  Knjiga je postala hitro po izidu svetovna uspešnica, prodali so jo v več kot milijon izvodih, prevedena je v več kot 30 jezikov.


  Recenzija Bukla 

  Mlada nemška znanstvenica, mikrobiologinja Giulia Anders (1990), si je s knjigo Čarobno črevesje, presenetljivo uspešnico na področju poljudnoznanstvene literature, zadala težko nalogo: napisati berljivo, zanimivo in strokovno utemeljeno knjigo o črevesju, torej organu, od katerega bi se najraje distancirali in se delali, da nam je zadnja skrb. A dejansko, kot v duhovitem, ves čas nežno informativnem in z mnogimi manj znanimi informacijami obogatenem pripovednem slogu dokazuje Andersova, je črevesje izjemno pomemben organ za naše vzdrževanje ravnovesja z okolico. Tako nam avtorica na razne načine pojasni, kako nam bo ustrezna skrb (začenši s pravilnim iztrebljanjem) za ta »najbolj prezrti« organ, v katerem biva tudi množica bakterij (ki so seveda še kako občutljive na to, kaj vnašamo v telo), zvišala kakovost življenja na dolgi rok ter odgnala marsikatero bolezen. Hkrati pa nam ta neverjetni prebavno imunski ustroj z vsemi svojimi vgrajenimi mehanizmi in (živčnimi) refleksi, od bruhalnega naprej, razsvetli v novi luči, h kateri svoje dodajo še ilustracije njene sestre Jill. Knjiga, ki je zrasla iz osebne izkušnje, saj je bila avtorica rojena s carskim rezom in se ni mogla dojiti, kar je že na začetku samem vplivalo na dolgoročni razvoj njenega (črevesnega) imunskega sistema, ter delo, po katerem si želiš, da bi se avtorica podobno že kmalu lotila še kakega drugega organa.

  Samo Rugelj; Bukla 115


  Iz medijev:
  -
  Velika straniščna knjižna uspešnica

  O avtorju

  -Giulia Enders-

  Avtorica svetovne knjižne in avdioknjižne uspešnice o črevesju z naslovom Čarobno črevesje je Giulia Enders, študentka medicine, natančneje gastroenterologije, vede, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni prebavil (požiralnika, želodca, črevesja, jeter in trebušne slinavke) na Goethejevi univerzi v Frankfurtu. Za to, da se je posvetila raziskovanju temne plati prehranjevanja in pisanja poljudnoznanstvene knjige, je kriva predvsem njena prebava, ki je bila v najstniških letih neuravnotežena. Posledice so bile rane po vsem telesu, ki jih ni znal pozdraviti nihče. Drug primer, ki jo je navdihnil, pa je bil najbolj neprijeten zadah iz ust, ki ga je imel neki prijatelj, ki ga je spoznala na eni od študentskih zabav. Zato se je raziskovanja lotila sama in ugotovila, da je prebavni trakt pravzaprav zelo simpatična stvar, obenem pa se je s spoznavanjem svojega najbolj prezrtega organa tudi sama ozdravila nadležnih izpuščajev in ranic; le prijatelju s slabim zadahom ni mogla pomagati, ker je naslednji dan po zabavi naredil samomor. Ampak je bila vseeno prepričana, da je bilo za njegovo zračno onesnaževanje okolice gotovo krivo bolno črevesje. Začela je raziskovati. Njeno predavanje na temo srečnega črevesja so opazili založniški skavti na youtubu in takoj je padla ponudba za knjigo, ki je postala svetovna uspešnica. Ilustracije, ki prikazujejo sestavo in akterje ter prebivalce prebavnih organov, je narisala njena sestra, knjiga, ki je leta 2014 izšla v Nemčiji, pa je ena najbolj prodajanih knjig na svetu.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (4)
  (3)
  (4)
  (0)
  (1)
  ( 12 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji