Upor - Arabska pomlad in evropska jesen

Prelistaj me Image for Upor - Arabska pomlad in evropska jesen from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Upor - Arabska pomlad in evropska jesen

  Trda - 31. jul 2013
  ( 4 )
  ISBN/EAN:P_9789612319557
  Redna cena: 32,96 €

  Knjiga prinaša zgodbo – iz prve roke – o tem, kako se je Sredozemlje uprlo diktaturi in neoliberalizmu. Uvodnik knjige je napisal filozof Slavoj Žižek, avtor fotografij pa je fotoreporter Jure Eržen, ki skupaj z Videmškom že od leta 1998 sestavlja udaren poročevalski dvojec.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 32,96 €
  Brezplačna dostava
  Rok dobave: 2-3 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Boštjan Videmšek in Jure Eržen sta vse od leta 2000 nerazdružljiva reporterska dvojica. Upor: arabska pomlad in evropska jesen nas na južni strani Sredozemlja popelje skozi arabske pomladi s poročilom priče revolucije v Egiptu, z mednarodnim vojaškim posredovanjem v Libiji ter krvavo državljansko vojno v Siriji, na severni strani Sredozemlja pa nas z veliko igro mednarodnih finančnih institucij, drvenjem Grčije v tretji svet ter potopom Španije in Cipra pripelje do konca Evrope, kot smo jo poznali.
   
  Videmšek v svoji drugi knjigi v vlogi poročevalca s terena pove, kako se je Sredozemlje uprlo diktaturam in neoliberalizmu.
   
  Kot je v predgovoru zapisal Slavoj Žižek, »Videmškova knjiga opisuje proces 'od revolucije h kontrarevoluciji' v južni Evropi; med odlikami knjige je navsezadnje to, da Slovenijo vključi v kontekst evropskega dogajanja. Zaradi brezkompromisne analize zagat radikalnih gibanj, in to s stališča angažiranega borca, je knjiga preprosto obvezno branje za vsakega razmišljajočega državljana. Videmškovo angažirano poročilo nas kruto sooči z dilemo: se je upor splačal?«
   
  »Videmškova nova knjiga je preprosto najboljša analiza sedanje globalne situacije, ne le pri nas, ampak tudi v svetovnem okviru. V racionalni državi bi jo morali natisniti v deset tisočih izvodih in jo zastonj deliti po srednjih šolah kot obvezno berilo za etiko in domovinsko vzgojo – ali kakor koli se že zdaj imenuje predmet, ki je naslednik starega razvpitega samoupravljanja s temelji marksizma,« še dodaja Žižek.

  Knjiga Upor – Arabska pomlad in evropska jesen, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem Delo, je plod njunega skupnega dela od velikega prebujenja v Egiptu februarja 2011 do danes, zajeto pa je tudi slovensko vstajniško gibanje. Slavoj Žižek v predgovoru zapiše: »Videmškova nova knjiga je preprosto najboljša analiza sedanje globalne situacije, ne le pri nas, ampak tudi v svetovnem merilu. V racionalni državi bi jo morali natisniti v deset tisoč izvodih in jo zastonj deliti po srednjih šolah …«

  Iz vsebine:
  EGIPT Dnevnik ukradene revolucije: kronologija državnega udara in islamističnega prevzema
  LIBIJA Koalicija voljnih in Gadafijev boj do zadnjega diha
  SIRIJA Vojna poražencev
  GRČIJA Laboratorij mednarodnih finančnih trgov
  ŠPANIJA Ostanki dneva
  CIPER Finančni blitzkrieg
  SLOVENIJA Vstaja zombijev proti vampirjem

  O avtorju

  -Boštjan Videmšek-

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (4)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 4 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji