Blazno resno popolni

Prelistaj me Image for Blazno resno popolni from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Blazno resno popolni

  Broširana - 18. okt 2010
  ( 19 )
  ISBN/EAN:P_9789610114215
  Redna cena: 19,99 €

  Odkar sem prebral knjigo Blazno resno popolni, imam čistejšo kožo in bolj bele zobe, na Facebooku pa so moji statusi v povprečju všeč 62 odstotkov več osebam.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 19,99 €
  Rok dobave: 2-3 dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Blazno resno popolni + Hura za punce! skupaj ter prihrani dodatnih 2,99 € (7.49%)

  Opis

  Več si lahko ogledate na: https://www.mladinska.com/blazno_resno/domov

  Je pri šolski malici treba držati skodelico čaja z iztegnjenim mezinčkom, kakor to počnejo fine angleške gospe? Ali pri recitiranju pesmi stopala poravnaš vzporedno ali v obliki črke V? In kako si zavezati kravato za šolski ples: z enojnim ali dvojnim vozlom? Če iščete odgovor na katero od teh vprašanj, vam ta knjiga žal ne bo pomagala. Vam bo pa prišla prav pri vsakdanjih medosebnih stikih, da vas bodo soljudje sprejemali kot omikano bitje enaindvajsetega stoletja, s katerim je prijetno poklepetati in snesti kos torte. Odkar sem prebral knjigo Blazno resno popolni, imam čistejšo kožo in bolj bele zobe, na Facebooku pa so moji statusi v povprečju všeč 62 odstotkov več osebam.

  Boštjan Gorenc – Pižama


  Desine »biblije« za najstnike zdaj s prenovljenim besedilom in novimi ilustracijami Mateja de Cecca.
  Knjiga namigov za najstniški bonton, uporabna tudi v našem osončju

  »Ko sem iskala osebe za tole knjigo, nisem in nisem našla popolnega junaka. Otroka, ki je vedno čist, prijazen, miren, ustrežljiv in ... Takega otroka na našem planetu NI! Zato sem ga uvozila z nekega drugega planeta, kjer se otroci že rodijo lepo vzgojeni. Njihov organizem namreč vsebuje bontonske žleze. Te v normalnih razmerah izločajo snov, ki povzroča lepo vedenje. Od jutra do večera se primerno vedejo, prav tako naravno, kot mi dihamo. Junaku s tega planeta je ime Feliks.«

  Na oknu sobe dveh navihanih otrok Zale in Martina Godnič se pojavi Feliks iz sedmega planeta sosednjega osončja. Na njegovem planetu so vsi prebivalci že kot otroci poučeni o vseh pravilih lepega obnašanja saj so v njihovem telesu žleze, ki izločajo snov, ki vzpodbuja lepo vedenje.
  Feliks pa zagotovo ni pristal pri Godičevih po čistem naključju, saj sta Zala in Martin ena izmed tistih otrok, ki potrebujeta lekcijo lepega vedenja. Torej je Feliks primoran za krajši čas ostati pri Godničevih. Zalo in Martina pospremi v šolo in počasi otroka le spoznata, kakšna so pravila lepega vedenja; kako se obnašati v primeru ko potrebuješ hišnika, kako se vljudno pogovarjamo po telefonu, zakaj so kletvice neprimerne, kako se obnašamo v dvigalu, zakaj je pomembno, da sprejemamo tudi drugačne od sebe, kako se obnašamo ko prečkamo cesto, kako na avtobusu, v kinu …
  Knjiga je polna nasvetov, raznolikih primerov in zanimivih testov, ki nas poučijo o marsičem še neznanem.

  Blazno resno o …
  Pisateljica Desa Muck je pred več kot petnajstimi leti prvič objavila pet knjig priljubljene serije, ki so jo pred tem vzeli za svojo bralci Pila. V teh priljubljenih knjigah je duhovito, sproščeno in odkrito spregovorila o problemih, ki vznemirjajo najstnike – tudi zato, da bi jih obvarovala pred strahom ali odporom do resnih tem. Zato ni presenetljivo, da so nekatere izmed knjig uspešno zaživele tudi v radijskem mediju in še posebej na gledaliških odrih. Generacijo pozneje je napočil čas za veliko vrnitev, in to v popolnoma prenovljeni obliki: pisateljica je pregledala in ponekod posodobila besedilo, povsem nove ilustracije pa je v stripovski maniri narisal ilustrator mlajše generacije.

  Desa Muck (1955) živi v Mokronogu, na podeželju, s tremi hčerkami, psom, dvema mačkama in konjem. Zgodbe si je izmišljevala že kot otrok, za preživetje pa je kasneje počela marsikaj: bila je vzgojiteljica, varuška, obiralka pomaranč, zabavala je ljudi pred televizijskimi sprejemniki, požela nešteto aplavzov v gledališču … Odlično pa ji gre od rok tudi pisanje, ki ga navdušeno sprejemajo otroci, najstniki in tudi odrasli. Piše blazno hitro, najstnike jemlje blazno resno, zato se ne gre čuditi, da so knjige iz zbirke Blazno resno o … ob prvem izidu postale uspešnice, po katerih posegajo tudi generacije današnjih otrok.

  Matej de Cecco (1979) živi in dela v Ljubljani. Najraje bere stripe, igra košarko, kitaro, računalniške igrice in skejta. Kot študent je okusil slasti japonologije, germanistike in anglistike, svoje risarske spretnosti pa izpopolnjuje na akademiji za vizualno umetnost A. V. A. Ljubezen do stripa ga je pripeljala v uredništvo revije Stripburger, svoje stripe pa zdaj objavlja v revijah Pil in Plus. Riše (včasih) blazno (pre)hitro in z velikim užitkom. Junakom, o katerih je navdušeno bral kot najstnik, je lahko zdaj nadel podobo, kot si sam jo zamišlja.

  O avtorju

  -Desa Muck-

  Desa Muck (1955), slovenska igralka, televizijska voditeljica, publicistka in mladinska pisateljica.

  Desa Muck se je rodila v družini slovenskega igralca, pesnika in profesorja Kristijana Mucka. Sprva je bila zaposlena kot varuška v vrtcu Poljane. Sledilo je igralsko delo v seriji Ante in v oddajah Zoom ter Mario.


  Režiser in igralec Peter Zlobec jo je leta 1982 sprejel v televizijsko serijo Ante. Temu so sledile reklame, filmi, videozgodba. Nato je začela tudi pisati. Najpej je pisala ljubezenske zgodbe, nato mladinsko literaturo. V svojem pisanju zavzema preproste in splošne človeške izkušnje. Kot ustvarjalka je najbolj poznana po svojih zgodbah, podlistkih, novelah in radijskih igrah za mladino in otroke, piše pa tudi za odrasle.

  Je avtorica preko 60 monografskih publikacij. Značilnost njenih knjig je duhovitost in lucidnost. Delala je tudi kot humoristka v oddaji Zoom in Mario na RTV slovenije od 1996 do 2002.

  Desa Muck je napisala mnogo zgodb, namenjenih odraščujoči mladini. Njene najpogostejše tematike so namenjene pubertetnicam in pubertetnikom in se večinoma sučejo okoli spolnosti, droge, šole, itd. Tematik se loteva na duhovit in šaljiv način.


  Priznanja in nagrade

  - Levstikova nagrada 2005
  - Priznanje IBBY
  - nominacija za Andersenovo nagrado 2006
  - Nagrada večernica 1998 za mladinski roman Lažniva Suzi
  - Zbirka Anica — Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za leto 2003, 2004, 2005, 2006

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2010
  • Število strani: 181
  • ISBN/EAN: 9789610114215
  • Mere izdelka vxš: 18,8 x 14
  • Vezava: Broširana
  • Datum Izida: 18.10.2010
  • Založba: Mladinska knjiga Založba
  • Avtor: Desa Muck
  • Zbirka: Blazno resno o...
  • Povprečna ocena:
   ( 19 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (12)
  (3)
  (1)
  (1)
  (2)
  ( 19 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji