Rasla je jelka - Jelka Reichman

Blazno resno o seksu

Prelistaj me Image for Blazno resno o seksu from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Blazno resno o seksu

  Trda - 18. okt 2010
  ( 7 )
  ISBN/EAN:P_9789610110491
  Redna cena: 22,95 €

  Desa Muck o seksu piše tako zabavno, preprosto, nezateženo in hkrati poučno, da odpadejo vse skrivnosti, predsodki in (ne)napisane prepovedi.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 22,95 €
  Na zalogi, dobava takoj.
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Blazno resno o seksu + Blazno resno o šoli - Vodnik za lažje preživetje v šoli skupaj ter prihrani dodatnih 3,00 € (6.99%)

  Opis

  Več si lahko ogledate na: https://www.mladinska.com/blazno_resno/domov

  Šment, Desa, kje si bila s to knjigo, ko sem se pred mnogimi desetletji s sovrstniki prebijala skozi najstniška leta in smo vsi zavijali z očmi, zardevali, skoraj padali v nezavest, če je beseda slučajno nanesla na nekaj, kar je samo dišalo po spolnosti? Nikjer nikogar, ki bi nam pojasnil, kaj se nam osebnostno, čustveno in spolno dogaja! Na srečo jo vi imate, Deso Muck, ki o seksu piše tako zabavno, preprosto, nezateženo in hkrati poučno, da odpadejo vse skrivnosti, predsodki in (ne)napisane prepovedi. Z njo potujete skozi labirint spolnosti oziroma seksa oziroma odnosov med spoloma z lahkoto, kot bi brali o nogometu, košarki, pirsingu ali kopalkah.

  Teta Justi

   

  Desine »biblije« za najstnike zdaj s prenovljenim besedilom in novimi ilustracijami Mateja de Cecca.
  Knjiga o vsem, kar morajo najstniki vedeti o seksu

  »Besede seks nismo dali v naslov knjige le kot finto, s katero bi vas pritegnili k nakupu, potem pa vas do nezavesti morili s poučnimi zgodbicami iz živalskega in rastlinskega sveta. Čisto zares bomo govorili o seksu. In če bomo imeli srečo, draga mularija, vam bodo to knjigo celo prepovedali brati, čeprav upam, da nimate tako moralističnih staršev, kot smo jih imeli mi.«

  Fredi in Rožca, sta najboljša prijatelja, ki sta si zelo različna, a si zaupata prav vse. Fredi je v polnem razcvetu, postaven, rastejo mu tudi že prve dlake, medtem ko je Rožca kot vreča krompirja z mozoljastim obrazom. Kakršnokoli malenkostno spremembo v njunem razvoju si takoj sporočita po telefonu. Podobno je tudi z Bibo in Tino. Biba je ena izmed tistih trinajstletnic, ki ima postavo, kot Barbika, popolno pričesko, brezhibno kožo.... Tina, pa majhna, debelušna in za svoja leta zelo poraščena ... A tudi onidve sta nerazdružljivi.

  In prav z njihovo pomočjo knjiga razkriva skrivnosti odraščanja: zakaj ljudje ne maramo svojega telesa, kaj ponoči sanjajo fantje in kaj dekleta, kako nastanejo otroci, kaj imajo fantje kar dekleta nimajo in obratno, kaj je prava ljubezen, zaljubljenost, zakaj se najstniki tako radi zaljubijo v veliko starejše osebe, kako pritegniti pozornost osebe ki nam je všeč, kdaj je pravi čas za prvi poljub in prvi spolni odnos, kako reči ne in o mnogih stvareh nujno potrebnih za odraščanje.

  Knjiga je polna nasvetov, raznolikih primerov in zanimivih testov, ki nas poučijo o marsičem še neznanem.

  Blazno resno o …

  Pisateljica Desa Muck je pred več kot petnajstimi leti prvič objavila pet knjig priljubljene serije, ki so jo pred tem vzeli za svojo bralci Pila. V teh priljubljenih knjigah je duhovito, sproščeno in odkrito spregovorila o problemih, ki vznemirjajo najstnike – tudi zato, da bi jih obvarovala pred strahom ali odporom do resnih tem. Zato ni presenetljivo, da so nekatere izmed knjig uspešno zaživele tudi v radijskem mediju in še posebej na gledaliških odrih. Generacijo pozneje je napočil čas za veliko vrnitev, in to v popolnoma prenovljeni obliki: pisateljica je pregledala in ponekod posodobila besedilo, povsem nove ilustracije pa je v stripovski maniri narisal ilustrator mlajše generacije.

   

  Desa Muck (1955) živi v Mokronogu, na podeželju, s tremi hčerkami, psom, dvema mačkama in konjem. Zgodbe si je izmišljevala že kot otrok, za preživetje pa je kasneje počela marsikaj: bila je vzgojiteljica, varuška, obiralka pomaranč, zabavala je ljudi pred televizijskimi sprejemniki, požela nešteto aplavzov v gledališču … Odlično pa ji gre od rok tudi pisanje, ki ga navdušeno sprejemajo otroci, najstniki in tudi odrasli. Piše blazno hitro, najstnike jemlje blazno resno, zato se ne gre čuditi, da so knjige iz zbirke Blazno resno o … ob prvem izidu postale uspešnice, po katerih posegajo tudi generacije današnjih otrok.

  Matej de Cecco (1979) živi in dela v Ljubljani. Najraje bere stripe, igra košarko, kitaro, računalniške igrice in skejta. Kot študent je okusil slasti japonologije, germanistike in anglistike, svoje risarske spretnosti pa izpopolnjuje na akademiji za vizualno umetnost A. V. A. Ljubezen do stripa ga je pripeljala v uredništvo revije Stripburger, svoje stripe pa zdaj objavlja v revijah Pil in Plus. Riše (včasih) blazno (pre)hitro in z velikim užitkom. Junakom, o katerih je navdušeno bral kot najstnik, je lahko zdaj nadel podobo, kot si sam jo zamišlja.

   

  O avtorju

  -Desa Muck-

  Desa Muck (1955), slovenska igralka, televizijska voditeljica, publicistka in mladinska pisateljica.

  Desa Muck se je rodila v družini slovenskega igralca, pesnika in profesorja Kristijana Mucka. Sprva je bila zaposlena kot varuška v vrtcu Poljane. Sledilo je igralsko delo v seriji Ante in v oddajah Zoom ter Mario.


  Režiser in igralec Peter Zlobec jo je leta 1982 sprejel v televizijsko serijo Ante. Temu so sledile reklame, filmi, videozgodba. Nato je začela tudi pisati. Najpej je pisala ljubezenske zgodbe, nato mladinsko literaturo. V svojem pisanju zavzema preproste in splošne človeške izkušnje. Kot ustvarjalka je najbolj poznana po svojih zgodbah, podlistkih, novelah in radijskih igrah za mladino in otroke, piše pa tudi za odrasle.

  Je avtorica preko 60 monografskih publikacij. Značilnost njenih knjig je duhovitost in lucidnost. Delala je tudi kot humoristka v oddaji Zoom in Mario na RTV slovenije od 1996 do 2002.

  Desa Muck je napisala mnogo zgodb, namenjenih odraščujoči mladini. Njene najpogostejše tematike so namenjene pubertetnicam in pubertetnikom in se večinoma sučejo okoli spolnosti, droge, šole, itd. Tematik se loteva na duhovit in šaljiv način.


  Priznanja in nagrade

  - Levstikova nagrada 2005
  - Priznanje IBBY
  - nominacija za Andersenovo nagrado 2006
  - Nagrada večernica 1998 za mladinski roman Lažniva Suzi
  - Zbirka Anica — Moja najljubša slovenska knjiga po izboru mladih bralcev za leto 2003, 2004, 2005, 2006

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (2)
  (0)
  (4)
  (1)
  (0)
  ( 7 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji