Slovenski knjižni sejem

Blazno resno o seksu

Prelistaj me Image for Blazno resno o seksu from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Blazno resno o seksu

  Trda - 18. okt 2010
  ( 18 )
  ISBN/EAN:P_9789610110491
  Redna cena: 22,95 € 20,65 €

  10 % sejemski popust do 5. decembra 2021.
  Knjiga je del e-slovenskega knjižnega sejma na Emka.si.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 20,65 €
  Predviden rok dobave: 3-5 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Blazno resno o seksu + Blazno resno popolni skupaj ter prihrani dodatnih 3,00 € (6.99%)

  Opis

  Ponatis prenovljene uspešnice, ki je več kot pred petnajstimi najprej izhajala v reviji Pil, potem pa še v knjižni obliki. Pisateljica Desa Muck jo je za novo generacijo najstnikov pred časom pregledala in ponekod posodobila besedilo, nove ilustracije v stripovski maniri pa je narisal Matej de Cecco.

  Priljubljena poznavalka najstniških src sproščeno in duhovito spregovori o spolnosti: tako o prvih zmenkih kot o prvi menstruaciji, o pisanju ljubezenskih pisem in o zaščiti pred zanositvijo. In to tako, da o spolnosti pove tako rekoč vse, mlade pa odreši zadrege in strahu pred to temo. Knjiga je uspešno zaživela tudi v radijskem mediju in na gledališkem odru.

  Desine »biblije« za najstnike zdaj s prenovljenim besedilom in novimi ilustracijami Mateja de Cecca. Knjiga o vsem, kar morajo najstniki vedeti o seksu. 

  »Besede seks nismo dali v naslov knjige le kot finto, s katero bi vas pritegnili k nakupu, potem pa vas do nezavesti morili s poučnimi zgodbicami iz živalskega in rastlinskega sveta. Čisto zares bomo govorili o seksu. In če bomo imeli srečo, draga mularija, vam bodo to knjigo celo prepovedali brati, čeprav upam, da nimate tako moralističnih staršev, kot smo jih imeli mi.«

  Fredi in Rožca, sta najboljša prijatelja, ki sta si zelo različna, a si zaupata prav vse. Fredi je v polnem razcvetu, postaven, rastejo mu tudi že prve dlake, medtem ko je Rožca kot vreča krompirja z mozoljastim obrazom. Kakršnokoli malenkostno spremembo v njunem razvoju si takoj sporočita po telefonu. Podobno je tudi z Bibo in Tino. Biba je ena izmed tistih trinajstletnic, ki ima postavo, kot Barbika, popolno pričesko, brezhibno kožo.... Tina, pa majhna, debelušna in za svoja leta zelo poraščena ... A tudi onidve sta nerazdružljivi. In prav z njihovo pomočjo knjiga razkriva skrivnosti odraščanja: zakaj ljudje ne maramo svojega telesa, kaj ponoči sanjajo fantje in kaj dekleta, kako nastanejo otroci, kaj imajo fantje kar dekleta nimajo in obratno, kaj je prava ljubezen, zaljubljenost, zakaj se najstniki tako radi zaljubijo v veliko starejše osebe, kako pritegniti pozornost osebe ki nam je všeč, kdaj je pravi čas za prvi poljub in prvi spolni odnos, kako reči ne in o mnogih stvareh nujno potrebnih za odraščanje.

  Knjiga je polna nasvetov, raznolikih primerov in zanimivih testov, ki nas poučijo o marsičem še neznanem.

  Blazno resno o …
  Pisateljica Desa Muck je pred več kot petnajstimi leti prvič objavila pet knjig priljubljene serije, ki so jo pred tem vzeli za svojo bralci Pila. V teh priljubljenih knjigah je duhovito, sproščeno in odkrito spregovorila o problemih, ki vznemirjajo najstnike – tudi zato, da bi jih obvarovala pred strahom ali odporom do resnih tem. Zato ni presenetljivo, da so nekatere izmed knjig uspešno zaživele tudi v radijskem mediju in še posebej na gledaliških odrih. Generacijo pozneje je napočil čas za veliko vrnitev, in to v popolnoma prenovljeni obliki: pisateljica je pregledala in ponekod posodobila besedilo, povsem nove ilustracije pa je v stripovski maniri narisal ilustrator mlajše generacije.


  ***

  Desa Muck (1955) živi v Mokronogu, na podeželju, s tremi hčerkami, psom, dvema mačkama in konjem. Zgodbe si je izmišljevala že kot otrok, za preživetje pa je kasneje počela marsikaj: bila je vzgojiteljica, varuška, obiralka pomaranč, zabavala je ljudi pred televizijskimi sprejemniki, požela nešteto aplavzov v gledališču … Odlično pa ji gre od rok tudi pisanje, ki ga navdušeno sprejemajo otroci, najstniki in tudi odrasli. Piše blazno hitro, najstnike jemlje blazno resno, zato se ne gre čuditi, da so knjige iz zbirke Blazno resno o … ob prvem izidu postale uspešnice, po katerih posegajo tudi generacije današnjih otrok.

  Matej de Cecco (1979) živi in dela v Ljubljani. Najraje bere stripe, igra košarko, kitaro, računalniške igrice in skejta. Kot študent je okusil slasti japonologije, germanistike in anglistike, svoje risarske spretnosti pa izpopolnjuje na akademiji za vizualno umetnost A. V. A. Ljubezen do stripa ga je pripeljala v uredništvo revije Stripburger, svoje stripe pa zdaj objavlja v revijah Pil in Plus. Riše (včasih) blazno (pre)hitro in z velikim užitkom. Junakom, o katerih je navdušeno bral kot najstnik, je lahko zdaj nadel podobo, kot si sam jo zamišlja.

  O avtorju

  -Desa Muck-

  Desa Muck (1955) je pisateljica, dramatičarka, publicistka, igralka, scenaristka in publicistka.

  Nekaj časa je delala kot pomočnica vzgojiteljice v vrtcu Poljane, negovalka duševno prizadetih otrok in risarka v gradbenem podjetju, preizkusila pa se je tudi v vlogi igralke (igrala je številnih filmih in gledaliških predstavah) ter kot televizijska (so)voditeljica. Najbolj se je uveljavila kot pisateljica. Je svobodna umetnica.

  Napisala je preko 60 literarnih del za otroke, mladino in odrasle, mnoga so večkrat ponatisnjena in prevedena v tuje jezike. Že vrsto let je med najbolj branimi slovenskimi avtorji.

  Otroke je navdušila z zbirkama Anica (Anica in grozovitež, Anica in materinski dan, Anica in zajček, Anica in Jakob, Anica in športni dan … ) ter Čudežna bolha Megi (Čudežna bolha Megi in bernardinec Karli, Čudežna bolha Megi in zajček Branko, Čudežna bolha Megi in želvici Taška in Toni …) in Škratovile, mladino pa med drugim s knjigami iz zbirke Blazno resno (Blazno resno o seksu, Blazno resno popolni, Blazno resno zadeti, Blazno resno slavni, Blazno resno o šoli). Po izboru več kot deset tisoč šolarjev sta leta 1999, 2002 in 2003 v akciji Moja najljubša knjiga prvi mesti zasedli njeni mladinski pripovedi Lažniva Suzi in Anica.

  Med deli, ki jih je napisala za odrasle, so romani Panika, Peskovnik boga otroka, Odred … Pisala je tudi za revije Antena (ljubezenske zgodbe), Pil (podlistek Blazno resno) ter za Ono, Jano in Objektiv (kolumne). Svoje najboljše kolumne je zbrala v knjigi Pasti življenja (2005).

  Nagrade:
  1988 - večernica za knjigo Lažniva Suzi
  2005 - Levstikova nagrada za zbirko zgodb Anica
  2016 - Ježkova nagrada

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2010
  • Število strani: 268, 272
  • ISBN/EAN: 9789610110491
  • Mere izdelka vxš: 140 x 190 x 20
  • Vezava: Trda
  • Datum Izida: 18.10.2010
  • Založba: Mladinska knjiga Založba
  • Avtor: Desa Muck
  • Zbirka: Blazno resno o...
  • Povprečna ocena:
   ( 18 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (5)
  (0)
  (8)
  (4)
  (1)
  ( 18 )

  Komentarji