Sergej Pavlin: Arhitekt, pedagog, oblikovalec in slikar

Prelistaj me Image for Sergej Pavlin: Arhitekt, pedagog, oblikovalec in slikar from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Sergej Pavlin: Arhitekt, pedagog, oblikovalec in slikar

  Trda - 16. jan 2012
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789612612276
  Redna cena: 39,99 €

  Biografija Sergeja Pavlina, arhitekta, profesorja, oblikovalca in slikarja, predvsem pa velikega svetovljana, je zrcalo njegovih aktivnosti, zanimanj in udejstvovanj, je preplet žive prakse. Pavlinova pripovedovanja ter številne slike in dokumenti pričajo o pestrosti njegovih doživetij in prikazujejo prerez številnih časov in krajev na njegovi poti.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 39,99 €
  Predviden rok dobave: 9 - 14 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Sergej Pavlin je svoj bogati opus kreativnosti predstavil predvsem na treh področjih: v akademskem svetu je deloval kot redni profesor na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani in kot gostujoči profesor predaval v Gradcu, Salzburgu, Bostonu, Nairobiju, Pekingu, Šanghaju, Fudanu in drugod; kot arhitekt je obnavljal številne objekte doma in v tujini; kot oblikovalec je postavljal številne gospodarske razstave širom po svetu, z oblikovanjem pa je začel kot grafik prospektov, plakatov, etiket in karizmatične Cockte. Poleg tega so bila njegova stalnica tudi slikarska dela. Kot profesor je posluh svojih študentov uglaševal z risbo in besedo. O njem in njegovem delu govorijo generacije študentov še danes. Kot arhitekt je znal staro in obstoječe prevesti v novo in aktualno. Ni si izmišljal novih umetniških arhitektur, skušal je narediti praktične aplikacije na tisto, kar je čas zahteval, da se obnovi. Zahvala za to gre njegovemu mentorju, profesorju Borisu Kobetu. Kot oblikovalec razstav je predstavnik specifičnega perceptivnega sporočila - enostavnosti in jasnosti. Za umetniško izražanje pri uporabni grafiki se je zavedal, da je to sporočilo za širšo javnost, ki ne potrebuje spremnega besedila. Umetnost uporabne grafike je, da gre med ljudi.

  Sergej Pavlin se izraža predvsem z nadobudnostjo, radovednostjo, razgledanostjo, uglajenostjo in kreativnostjo. Ne stremi po nemogočem, čeprav mu naključja včasih omogočajo tudi to. Praktično življenje in praktične stvari so njegov hobi.

  Biografija Sergeja Pavlina je zrcalo njegovih aktivnosti, zanimanj in udejstvovanj - preplet žive prakse, kot pravi sam. Vsebuje Pavlinova pripovedovanja in spomine na doživetja in življenjska obdobja. Vključeni so številni dokumenti, ki lahko bolje kot vsak komentar pričajo o pestrosti Pavlinovih znanj, udejanjanju teh znanj in navdušenih odzivih na njegovo delo. Dodanih je tudi nekaj opisnih komentarjev, ki naj bralcu dodatno pojasnijo nemirnega Pavlinovega duha in razvejane poti njegovega življenja.

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2012
  • Število strani: 198
  • ISBN/EAN: 9789612612276
  • Vezava: Trda
  • Datum Izida: 16.01.2012
  • Založba: Didakta d.o.o. Radovljica
  • Avtor: Sergej Pavlin
  • Povprečna ocena:
   ( 0 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji