Luč Evrope - Življenje svetega Benedikta

Image for Luč Evrope - Življenje svetega Benedikta from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Luč Evrope - Življenje svetega Benedikta

  Trda - 15. jul 2017
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789610404293
  Redna cena: 27,90 €

  Sveti Benedikt, zavetnik Evrope, je stari celini ob semenih samostanske tradicije zapustil številne kulturne dobrine in Pravilo, ki navdihuje tudi po skoraj 1500 letih od nastanka.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 27,90 €
  Predviden rok dobave: 9 - 14 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Čas, v katerem je živel sveti Benedikt, je bil podoben današnjemu. To so bila prelomna leta zgodovine, ko je stari rimski svet razpadal na koščke in se srednji vek še ni pričel. Njegovo dobo so zaznamovale vojne, vpadi, selitve narodov, pomanjkanje, goreči verski boji, verska razhajanja med Vzhodom in Zahodom, …
  Zgodovinskemu položaju je ustrezalo podobno kulturno ozračje: grško-rimska klasična kultura ni zmogla več povedati nič novega, nova krščanska kultura pa se je trudila uveljaviti med značilnimi pojavi dekadence. Šole so ponavljale prazne in mrtve formule in so skupaj z družinami izgubile sposobnost, da bi vzgojile mlade ter jim predale ideale in trdne oporne točke. Sv. Benedikt je bil eden teh mladih.

  Sveti Benedikt, zavetnik Evrope, je stari celini ob semenih samostanske tradicije zapustil številne kulturne dobrine: vzorec demokratične ureditve, razvoj kmetijstva, razvoj umetnosti, nauk o etiki dela ter o človekovem dostojanstvu, izobraževalni sistem – in Pravilo, ki navdihuje tudi po skoraj 1500 letih od nastanka.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji