Resnice in laži o hrani (2. dopolnjena izdaja)

Image for Resnice in laži o hrani (2. dopolnjena izdaja) from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Resnice in laži o hrani (2. dopolnjena izdaja)

    Broširana - 10. dec 2018
    ( 1 )
    ISBN/EAN:P_9789616861830
    Redna cena: 19,90 €

    Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 19,90 €
    Rok dobave: 2-3 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Med najnovejšimi znanstvenimi spoznanji o zdravi hrani in tistim, kar vedo v zdravniških ordinacijah, je velikanski prepad. Neznanje zdravnikov je veliko. Zdravniki bi morali spremljati strokovno literaturo ter osebna mišljenja in spoznanja uporabljati pri svojem delu, ne pa se naslanjati na pripovedi farmacevtov. S pravim znanjem naj bi skrbeli za naše zdravje; nova spoznanja o zdravi hrani so povsem nasprotna uradno veljavnim. O tem piše ta knjiga in opozarja: • Znanstveni dokazi o škodljivosti maščobe in holesterola ne obstajajo. • Nasičene maščobe v hrani živalskega izvora ne povzročajo niti srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni. • Debelost ni odvisna niti od čezmernega uživanja hrane niti od pomanjkanja telesne aktivnosti, ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe. • Inzulin je primarni regulator nabiranja maščobe; ogljikovi hidrati, ki spodbujajo izločanje inzulina, pa so neposredni povzročitelj debelosti. • Bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano. Pravi vzrok bolezni srca in ožilja so kronična vnetja v arterijah, ki nastajajo zaradi nezdrave prehrane, v kateri prevladujejo sladkor, moka in industrijske maščobe. • Kolikor več zaužijemo industrijsko predelane hrane, ki sestoji iz sladkorja, škroba, pšeničnega glutena, hidrogeniranih maščob, glukozno-fruktoznega sirupa in kemičnih dodatkov, toliko bolj spodbujamo nastajanje vnetij in presnovnega kaosa, kar privede do kroničnih vnetnih bolezni, hormonskih in presnovnih motenj, neprenašanja, alergij in avtoimunskih bolezni. • Poznamo samo en način odvračanja širitve sodobnih kroničnih bolezni, in to je vrnitev k prehrani v njeni izvorni obliki.

    O avtorju

    -Anita Šupe-

    Hrvatica Anita Šupe je iz študija prehrane in nutricizma diplomirala na Švedskem. Sama pravi, da za razliko od večine nutricistov ne sledi spodbujanim smernicam domnevno zdrave prehrane, ker meni, da je večina smernic osnovanih na mitih, ki služijo komercialnim in ne znanstvenim namenom. Z namenom razkrivanja teh legend in pripovedk o zdravi prehrani že od leta 2010 piše blog Resnice in laži o hrani, na katerem nudi tudi alternativne rešitve. Pravi, da od bralcev svojega bloga dobiva veliko povratnih informacij o pozitivnih posledicah upoštevanja njenih nasvetov. Leta 2012 je tako izdala knjigo, ki je temeljila na vsebinah omenjenega bloga in s katero je bralcem širom po svetu želela odpreti oči. V slovenščino je bila knjiga prevedena ob 2. ponatisu spomladi 2013. Istega leta je izšla tudi njena druga knjiga, Prva hrvaška LCHF kuharica, ki predstavlja enega izmed avtoričinih namenov, da prevede in izda čim več strokovne literature na temo zdrave prehrane v hrvaščini.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2018
    • Število strani: 288
    • ISBN/EAN: 9789616861830
    • Mere izdelka vxš: 19,5 x 12,5
    • Vezava: Broširana
    • Datum Izida: 10.12.2018
    • Založba: Ara Založba, d.o.o., Ljubljana
    • Avtor: Anita Šupe
    • Povprečna ocena:
      ( 1 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 1 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji