The Devil and Miss Prym

Image for The Devil and Miss Prym from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  The Devil and Miss Prym

  Mehka - 30. mar 2002
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9780007116058
  Redna cena: 14,66 €

  A new novel from Paulo Coelho, author of The Alchemist.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 14,66 €
  Predviden rok dobave: 7 - 10 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  A new novel from Paulo Coelho, author of The Alchemist. A stranger arrives in the small mountain village. He carries with him a backpack containing a notebook and eleven gold bars. Burying these in the vicinity, the stranger strikes up a curious friendship with a young woman from the village -- Miss Prym. His mission is to discover whether human beings are essentially good or evil. In this stunning new novel, Paulo Coelho's unusual protagonist sets the town a moral challenge from which they may never recover. A fascinating meditation on the human soul, The Devil and Miss Prym illuminates the reality of good and evil within us all, and our uniquely human capacity to choose between them.

  Publisher and industry reviews

  Jacket review
  "His Books have had a life-enhancing impact on millions of people" THE TIMES

  UK Kirkus review
  This new novel from the multi-million selling author of The Alchemist is the third part of a trilogy which began with By The River I Sat Down And Wept (1994) and Veronika Decides To Die (1998). In his author's note Piedra Coelho writes that all three are concerned with one week in the lives of ordinary people who are confronted with profound challenges involving love, power and death. The village of Viscos is the last outpost of a rural way of life in a world of multinationals and agribusiness. A stranger arrives in this contemporary version of paradise and makes a wager with the villagers. If they murder one of their number by the end of the week, he will give them eleven gold bars. Because of a tragedy in his own life, the stranger wants to demonstrate that humanity is essentially evil. But Chantal Prym, the local barmaid he persuades to be his accomplice, proves to have a mind of her own. At the climax of the novel, Chantal confronts both the villagers and the stranger as a firing squad prepares to execute a pathetic victim. Coelho's novel is a meditation on good and evil told in the form of a contemporary parable. He draws on myth, history, folk tales, the Bible, philosophy, and European literature to produce a story with many levels. Although he is often presented as a New Age writer, Coelho's book most resembles a Brechtian investigation of the trade-off between money and morality in the modern world. In true Brechtian fashion too, Chantal, the working-class character who knows herself enough to see that she can be both good and evil, wins through. This book will please Coelho's millions of readers and will attract many more. (Kirkus UK)

  O avtorju

  -Paulo Coelho-

  Paulo Coelho (1947), brazilski pisatelj se je rodil v Rio de Janeiru, kjer je obiskoval jezuitsko šolo; tako je njegovo mladost pomembno zaznamovala vera. Tudi njegovi starši so bili strogo religiozni in konservativni. Kasneje je študiral pravo, a je študij leta 1970 opustil ter odšel na potovanje po Mehiki, Peruju, Boliviji, Čilu, Evropi in Severni Ameriki. Po dveh letih se je vrnil v Brazilijo ter začel pisati besedila za popularno glasbo. Med drugim je pisal besedila tudi za Raula Seixasa. Coelho je bil vseskozi politično angažiran. Nanj je pomembno vplivalo spoznanje z deli spornega angleškega mistika Aleisterja Crowleyja; spoznanje je vplivalo tako na njegova besedila kot tudi na ustanovitev protikomunistične organizacije Alternativna družba. Alternativna družba se je zavzemala za anarhistične vrednote. Brazilska policija je priprla vse pomembne člane organizacije, tudi Coelha in Seixasa. Med aretacijo naj bi bila oba žrtvi mučenj. V priporu se je samopoškodoval in sodišče ga je spoznalo kot duševno neprištevnega ter ga zato izpustilo.

  Med letoma 1974 in 1976 je skupaj s Seixasom nadalje pisal provokativna besedila za pesmi. Napisala sta skupno 65 rokovskih pesmi, ki so postale v Braziliji zelo popularne. Pisal je tudi besedila za druge glasbenike kot so Rita Lee, Elis Regina in Maria Bethânia. Coelho se je zanimal za različne alternativne načine življenja, med drugim za ideologijo Hare Krišna. Leta 1977 je skupaj s prvo ženo zapustil Brazilijo in eno leto živel v Londonu, kjer se je posvetil pisateljevanju, a ni požel uspeha. Po vrnitvi v Brazilijo je bil tri mesece zaposlen kot vodja založbe, nato pa tudi kot urednik glasbene revije in lastnega časnika. Nenadoma se je odpovedal poklicnim ambicijam in se ločil od svoje žene.

  Na nekem potovanju po Evropi je skupaj s prijateljico in kasnejšo ženo Cristino obiskal koncentracijsko taborišče v Dachauju. Coelho je pravil, da je tam doživel vizijo, v kateri se mu je prikazal moški, ki ga je čez dva meseca zopet srečal v amsterdamski kavarni. V pogovoru ga je moški prepričal, da je prestopil v katoliško vero in šel na romanje v Santiago de Compostela. Med letoma 1980 in 1985 je Coelho živel odmaknjen v enem od starih španskih katoliških redov, kjer je študiral krščanski simbolni jezik. Nemara je šlo za red z imenom R.A.M. (Regnus Agnus Mundi), ki je bil ustanovljen leta 1492. Leta 1986 se je naposled odločil za romanje v Santiago de Compostela.

  Paulo Coelho je prvi zahodnjaški nemuslimanski pisatelj, ki je obiskal Iran po revoluciji leta 1979.

  25. julija 2002 je Coelho prejel najbolj prestižno nagrado za brazilske pisatelje - postal je član akademije z nazivom „Academia Brasileira de Letras“ (Brazilska akademija družbenih ved), katere naloga je med drugim tudi skrb za portugalščino. Je tudi svetovalec Unescovega projekta „Convergences spirituelles et dialogues interculturels“, ki se ukvarja z medkulturnim dialogom. Z lastnim premoženjem je ustanovil sklad „Instituto Paulo Coelho“, ki pomaga ubožnim otrokom in starostnikom ter podpira prevajanje brazilskega leposlovja v tuje jezike.

  Coelho je prodal preko 86 milijard knjig v več kot 150 državah sveta. Njegova dela so bila prevedena v 56 jezikov, tudi v slovenščino. Njegova dela vsebujejo številne avtobiografske prvine; v njih opisuje dežele in pokrajine, ki jih je sam obiskal. Njegov jezik je preprost in skop. Vključuje številne verske, simbolne in metafizične elemente. Velikokrat v zgodbo vplete svetopisemske in spiritualistične motive. Dogajanje v knjigi Veronika se odloči umreti je postavil v Ljubljano. Kot motivi se v njegovih delih često pojavljajo ljubezen do druge osebe kot nasprotje ljubezni do sebe, iskanje življenjskega smisla, spiritualistična samoizpopolnitev.

  Svetovni uspeh je Coelho požel zlasti z romanom Alkimist, ki je bil doslej preveden v 56 jezikov. 

  Coelho sodi med svetovno najbolje prodajane avtorje in je doslej najbolje prodajan pisatelj, ki piše v portugalščini. Leta 2005 je obiskal tudi Slovenijo. Trenutno živi s svojo drugo ženo, slikarko Christino Oiticica v Rio de Janeiru in v Tarbesu v Franciji.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji