Ajurvedska kuhinja za samozdravljenje

Image for Ajurvedska kuhinja za samozdravljenje from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Ajurvedska kuhinja za samozdravljenje

    Trda - 21. jan 2013
    ( 31 )
    ISBN/EAN:P_9789616372787
    Redna cena: 24,90 €

    Knjiga bo v pomoč vsem, ki bi iskreno radi spoznali, kaj zares pomeni hraniti in biti nahranjen, da bi pridobili novo zavest, kaj lahko pomeni hrana, če hočemo živeti dobro, da bi bili v vseh letnih časih zdravi in uravnovešeni.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 24,90 €
    Predviden rok dobave: 4-6 delovnih dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Ajurvedska znanost o prehrani je obširna in izčrpna ter vpliva na vsak vidik človekovega življenja. Uči nas, da lahko prehrana odločilno prispeva k neprekinjenemu dobremu zdravju. Hrana ustvarja sočno hranljivo esenco, ki hrani lačna telesna tkiva ter ugaja in prinaša zadovoljstvo umu in čutom.
    Ajurveda omogoča veliko vpogleda v to, katera živila bodo posamezniku ustrezala in ga uravnovesila, kako ta živila primerno pripraviti in kuhati in kako se izogniti kombinacijam, ki bi v telesu ustvarile strupe.

    Ajurvedska kuhinja za samozdravljenje je preprosta razlaga in logičen pristop k določanju pravilne prehrane na osnovi elementov, ki sestavljajo posameznikovo konstitucijo: vata (zrak), pita in kapha. Pomagala vam bo razviti dobro razumevanje modrega in praktičnega pristopa k prehrani in zdravju. V knjigi so tudi enostavni, okusni recepti, ki so lahko pogosto na vašem jedilniku, pa tudi takšni, ki lahko pomagajo pri raznih zdravstvenih težavah.
     
    Temelj dobrega zdravja je pravilna prehrana PRILAGOJENA POSAMEZNIKU. Razumeti moramo, da ista jed ali živilo nekomu koristi, drugemu pa škoduje. Na primer, kislo sadje, fermentirana živila in pekoče začimbe lahko vznemirijo Pito in lahko povzročijo težave z želodčno kislino in pekočo zgago. Črni fižol in pisani fižol povečata vato, kar lahko ustvari pline in vodi k napenjanju in neudobju. Jogurt, sir in hladne pijače kopičijo kapho, kar lahko vodi k prehladu, kašlju in zaprtju.
     
    Pomemben, v svetu edinstven del v ajurvedski kuhinji so tudi začimbe. Te pripomorejo, da bo sleherna jed skuhana in začinjena tako, da bo maksimalno prebavljiva, hkrati pa bo imela odličen okus in hranilno vrednost. Začimbe pripomorejo k združljivosti živil, spodbujajo prebavni sistem in vzpostavljajo ravnotežje v telesu.
     
    Zdravstvene težave so pogosto posledica slabe izbire hrane in nepoznavanja umetnosti primernega kuhanja zase in za družino. Bolezen pravzaprav pomeni „vabilo“, da spremenimo privajene vzorce mišljenja, čutenja in prehranjevanja v takšne, ki bodo ustreznejši.
     
    Ajurvedska medicina vedno poudarja veščine kuhanja z zelišči in začimbami, ki so primerne za posameznika. Tako pripravljena jed ni več kosilo, ampak je zdravilo.
     
    Knjiga bo v pomoč vsem, ki bi iskreno radi spoznali, kaj zares pomeni hraniti in biti nahranjen, da bi pridobili novo zavest, kaj lahko pomeni hrana, če hočemo živeti dobro, da bi bili v vseh letnih časih zdravi in uravnovešeni.

    Oglejte si predstavitev knjige:


    O avtorju

    -Vasant Lad-

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (5)
    (4)
    (12)
    (5)
    (5)
    ( 31 )

    Komentarji