Adijo, finančni stres: mirna pot skozi obdobja finančne starosti

Image for Adijo, finančni stres: mirna pot skozi obdobja finančne starosti from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Adijo, finančni stres: mirna pot skozi obdobja finančne starosti

  Mehka - 25. sep 2019
  ( 36 )
  ISBN/EAN:P_9789610146315
  Redna cena: 22,98 €

  Kako do finančne zrelosti?
  ​Finančni stres je posledica pomanjkanja znanja in neurejenih osebnih financ. Si želite kar se da hitro do finančne zrelosti in s tem vplivati na kakovost svojega življenja? Z upoštevanjem nasvetov iz knjige boste lahko svojo prihodnost ne le dohiteli, temveč celo prehiteli. Postati finančno zrel ni preprosto, vendar je mogoče! Vprašanje je le, kaj smo pripravljeni narediti, da to dosežemo. Vsi moramo prehoditi isto pot in iti skozi vsa obdobja finančnega odraščanja, da bi dosegli finančno zrelost, neodvisnost in celo svobodo.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 22,98 €
  Na zalogi, dobava takoj.
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Adijo, finančni stres: mirna pot skozi obdobja finančne starosti + Ikigaj - Japonska umetnost življenja skupaj ter prihrani dodatnih 2,99 € (6.96%)

  Opis

  ZAKAJ NI DENARJA NIKOLI DOVOLJ?
  Ne glede na to, ali na mesec zaslužimo sedemsto, tisoč, tri tisoč (in tako naprej) evrov, nam konec meseca praviloma ne ostane nič. Kajti običajno velja, da več ko imamo, več tudi porabimo. Torej? Kaj moramo potem storiti? Stvarno oceniti, kje smo trenutno in kam želimo priti. Ugotoviti, katera prepričanja nas ovirajo in nam onemogočajo nadaljevanje poti. Poiskati pot, ki nas vodi do cilja, pa naj bo to finančna svoboda ali »le« finančna varnost. In potem ukrepati.

  PRIROČNIK PRIZNANIH SLOVENSKIH STROKOVNJAKOV
  Knjiga Adijo, finančni stres združuje znanje, izkušnje in konkretne primere iz prakse, ki sta jih priznana slovenska strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek pridobila v skupaj šestintridesetih letih delovanja na področju osebnih financ – od tega devetnajst ženskih in osemnajst moških let.

  39 MITOV, KI NE DRŽIJO
  V prvem delu priročnika avtorja ovržeta kar 39 mitov oziroma prepričanj, ki nas ovirajo na poti do finančne svobode: če bi več zaslužil, bi se vse uredilo; za finance skrbi moj partner, zato se meni ni treba ukvarjati s tem; nepremičnino je bolje kupiti kot najeti; vsak odrasel mora imeti sklenjeno življenjsko zavarovanje; na stran bom dal, če mi bo konec meseca kaj ostalo …

  SKUPAJ DO FINANČNE NEODVISNOSTI
  Postati finančno zrel ni preprosto, vendar je mogoče! Vprašanje je le, kaj smo pripravljeni narediti, da to dosežemo. Seveda je veliko odvisno tudi od tega, kje smo danes, koliko smo finančno stari oziroma v katerem finančnem obdobju smo. A vsi moramo prehoditi isto pot in iti skozi vsa obdobja finančnega odraščanja, ki jih avtorja podrobno opisujeta v drugem delu priročnika.

  DARILCE NA KONCU KNJIGE
  ​Z aplikacijo www.financnastarost.si lahko hitro in preprosto izračunate svojo finančno starost in izveste, kako daleč od finančne neodvisnosti ste in kaj morate storiti, da se začnete pomikati navzgor, proti svojim ciljem.


  ​***

  O avtorjih

  Ana Vezovišek je specialistka za financiranje in osebni proračun, s čimer se ukvarja že več kot dvajset let. V svetu bančništva in poslovanja z osebnimi financami je namreč dejavna od leta 1999. Med visokokvalificirane specialiste jo uvrščajo raznolike izkušnje, visoka izobraženost in specializacija iz financiranja in svetovanja. V zadnjih letih je objavila številne avtorske članke, komentarje in intervjuje v medijih, pripravlja pa tudi delavnice, seminarje in predavanja o osebnih financah. V zadnjih letih se je še posebej uveljavila kot prvi finančni coach v Sloveniji, ki ljudem z individualnim pristopom pomaga poiskati pravi način ravnanja z denarjem, jim pokaže čim krajšo pot iz dolgov in jih opremi z znanjem o osebnem oziroma družinskem proračunu.

  Mitja Vezovišek je ustanovitelj uspešne finančne svetovalne hiše in startup podjetja ter eden redkih Slovencev, ki so pridobili naziv »upravljalec osebnega premoženja«. Osemnajst let izkušenj na področju osebnega finančnega svetovanja in podjetništva, širok nabor referenc ter avtorska dela ga umeščajo na vodilno mesto med strokovnjaki za osebne finance v Sloveniji. Iz osebnega finančnega svetovanja je leta 2010 tudi magistriral, in sicer na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Ob tem je javno predstavil pobude za izboljšanje finančne pismenosti Slovencev ter umestitev poklica osebni finančni svetovalec v slovensko okolje. Danes lahko ponosno pove, da je bil pobudnik vseh programov finančnega opismenjevanja v Sloveniji in da je pri njih sodeloval tudi kot avtor. Mitja je prepoznan kot vizionar, zato je večkrat povabljen k nastopu v medijih in kot predavatelj na različnih dogodkih; je glas finančne industrije, ko je govora o promociji osebnega finančnega svetovanja in »fintech« podjetnikov v javnosti.

  Podrobnosti o izdelku

  Oglejte si več iz oddelkov:

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (25)
  (1)
  (2)
  (4)
  (4)
  ( 36 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji