Top 20 knjig v letu 2018

Abeceda okusov Slovenije

Image for Abeceda okusov Slovenije from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Abeceda okusov Slovenije

    Trda - 29. okt 2016
    ( 1 )
    ISBN/EAN:P_9789610403470
    Redna cena: 24,90 €

    Na stičišču Mediterana, Alp, Panonske nižine in Balkana
    • Od ajdove kaše … do žgancev.

     Vmes pa še 23 drugih jedi, ki se začenjajo s črkami v slovenski abecedi.
    • Izbranih 25 značilnih jedi je predstavljenih z zgodbami, fotografijami in recepti.
    • 24 gastronomskih regij Slovenije in 315 značilnih lokalnih in regionalnih jedi ter nekaterih pijač, zlasti vin …
    • Za to bogastvo zmanjka črk v abecedi, zato so, razen izbranih 25, ostale jedi in pijače v knjigi le naštete.
    • Kaj je temeljno pravilo slovenske kulinarike?

     Poznamo različne jedi z istim imenom in imamo eno jed z različnimi imeni! A k temu osnovnemu pravilu dodajamo še paleto različnih okusov, bogato kuharsko znanje in spretnosti, ki dokazujejo povezanost prebivalcev Slovenije z naravo.
    • Bogastvo slovenske kulinarike je prav v njeni lokalni in regionalni raznolikosti.
    • Izbranih 25 jedi ne smemo razumeti kot »muzej kuhanja« ampak kot ustvarjalno izhodišče za inovativnosti na naših sodobnih omizjih, ki pa ohranjajo razpoznavnosti in istovetnosti bogate prehranske kulturne dediščine.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 24,90 €
    Rok dobave: 2-3 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Na stičišču Mediterana, Alp, Panonske nižine in Balkana
    • Od ajdove kaše … do žgancev.

     Vmes pa še 23 drugih jedi, ki se začenjajo s črkami v slovenski abecedi.
    • Izbranih 25 značilnih jedi je predstavljenih z zgodbami, fotografijami in recepti.
    • 24 gastronomskih regij Slovenije in 315 značilnih lokalnih in regionalnih jedi ter nekaterih pijač, zlasti vin …
    • Za to bogastvo zmanjka črk v abecedi, zato so, razen izbranih 25, ostale jedi in pijače v knjigi le naštete.
    • Kaj je temeljno pravilo slovenske kulinarike?

     Poznamo različne jedi z istim imenom in imamo eno jed z različnimi imeni! A k temu osnovnemu pravilu dodajamo še paleto različnih okusov, bogato kuharsko znanje in spretnosti, ki dokazujejo povezanost prebivalcev Slovenije z naravo.
    • Bogastvo slovenske kulinarike je prav v njeni lokalni in regionalni raznolikosti.
    • Izbranih 25 jedi ne smemo razumeti kot »muzej kuhanja« ampak kot ustvarjalno izhodišče za inovativnosti na naših sodobnih omizjih, ki pa ohranjajo razpoznavnosti in istovetnosti bogate prehranske kulturne dediščine.

    O avtorju

    -Janez Bogataj-

    Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 1 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji