Kako se vrtijo ure?

Prelistaj me Image for Kako se vrtijo ure? from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Kako se vrtijo ure?

  Trda - 15. okt 2012
  ( 4 )
  ISBN/EAN:P_9789610122302
  Redna cena: 29,95 €

  Izbrano delo obsega vse najlepše pesmi in zgodbe Kajetana Koviča, enega najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev za otroke. V celoti sta objavljeni največji uspešnici Maček Muri in Moj prijatelj Piki Jakob. Knjiga vsebuje tudi izbor najboljše poezije za otroke in še 45 odličnih zgodb. Vse ilustracije so delo priljubljene ilustratorke Jelke Reichman.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 29,95 €
  Brezplačna dostava
  Na zalogi, dobava takoj.
  Dodaj v košarico

  Kupi v kompletu

  Kupi Kako se vrtijo ure? + Muca copatarica skupaj ter prihrani dodatnih 2,55 € (5.43%)

  Opis

  Kajetan Kovič (1931) je že za svojo prvo knjigo za otroke, pesniško zbirko Franca izpod klanca (1963), prejel Levstikovo nagrado. Čeprav njegov opus ni velik, je avtor uspešnic Maček Muri, Moj prijatelj Piki Jakob, Zmaj Direndaj in Zlata ladja že zdavnaj postal klasik, enako velja za skoraj vse njegove knjige. Ta knjiga vsebuje izbor njegovih najboljših del za otroke, od izbora avtobiografskih črtic Zgodnje zgodbe in pesmi iz zbirke Zlata ladja do celotnega Pikija Jakoba, slikaniških besedil Maček Muri in Pajacek in punčka in polavtobiografskih Pogovorov z mačko Moniko.

  »Moje knjige za otroke zato niso nujno zgolj otroške, ampak so,
  v prispodobi rečeno, namenjene bralcem od tretjega do devetdesetega
  leta. Vsak bralec bere knjigo drugače in najde v njej tisto,
  kar je sposoben ali voljan sprejeti.«

  - Kajetan Kovič

  . vse najlepše pesmi in zgodbe Kajetana Koviča , enega najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev za otroke
  · v celoti objavljeni največji uspešnici Maček Muri in Moj prijatelj Piki Jakob + izbor najboljše poezije  z a  otroke + še 45 odličnih zgodb
  · vse ilustracije so delo priljubljene ilustratorke Jelke Reichman

  “Ko zapoje zvonček v uri …” Seveda, prebudi se maček Muri! V razkošnem izboru del vrhunskega slovenskega klasika se “črnodlakemu frajerju” pridružujejo tudi drugi junaki, brez katerih si ne moremo predstavljati otroštva svojih nadobudnežev. Med njimi seveda očarljivi in domiselni Piki Jakob in izjemna pajacek in punčka. Tu je še izbor iz Zlate ladje z igrivimi in humornimi pesmimi, med njimi Križemkraž in Kako se vrtijo ure, ki jih otroci vzljubijo doma in recitirajo pozneje v vrtcu in šoli. Sledijo druge odlične zgodbe in Pogovori z mačko Moniko, tako da veselju ni konca.  Iz medijev:

  dnevnik.si: https://knjiga.dnevnik.si/sl/Novice/1089/Ob+Kovi%C4%8Devem+81+rojstnem+dnevu+iz%C5%A1la+antologija+del+za+otroke

  siol.net: https://www.siol.net/kultura/knjizni_molj/2012/10/ob_kovicevem_81_rojstnem_dnevu_izsla_antologija_del_za_otroke.aspx

  rtvslo.si: https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/piki-jakob-macek-muri-in-drugi-kovicevi-junaki-znova-med-otroki/293988

  O avtorju

  -Kajetan Kovič-

  Kajetan Kovič (21. 10. 1931 - 7. 11. 2014)
  Rodil se je 21. oktobra 1931 v Mariboru, v učiteljski družini. Otroška leta je preživljal v Poljčanah, kjer je končal prve tri razrede osnovne šole. V četrtem razredu pa se je družina zaradi vojne preselila v Hrastje Mota blizu Gornje Radgone. Tam je spoznal kmečko življenje in tegobe vojnega časa, hkrati pa se mu je pokrajina ob Muri močno vtisnila v spomin. Številne njegove pesmi oživljajo prav podobe narave ob Muri. V tem času je obiskoval šolo v Vučji vasi, Gornji Radgoni ter Mariboru. Po vojni se je s starši preselil v Slatino Radenci in nadaljeval s šolanjem v Mariboru. Obiskoval je klasično gimnazijo v Mariboru, kjer je leta 1950 maturiral. Nato se je vpisal na študij primerjalne književnosti na ljubljanski Filozofski fakulteti. Diplomiral je leta 1956.


  Med letoma 1961 in 1962 se je kot štipendist Prešernovega sklada študijsko zadrževal v Parizu. Leta 1966 se je udeležil seminarja češkega jezika in književnosti na univerzi v Pragi. V času študija je sodeloval pri literarni reviji Beseda in nastopal na literarnih večerih. Toda ker se s pisateljevanjem ni mogel preživljati, se je po končanem študiju zaposlil kot novinar pri Ljubljanskem dnevniku in Ljudski pravici. Po odsluženem vojaškem roku v Valjevu in Kraljevu v Srbiji pa je leta 1958 postal urednik za leposlovje pri Državni založbi Slovenije, kjer je od leta 1985 delal kot glavni urednik vse do upokojitve leta 1992. 30. maja 1991 je postal izredni, 6. junija 1995 pa redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Leta 1996 pa je postal tudi tajnik razreda za umetnost. Je član Društva slovenskih pisateljev in izredni član Društva madžarskih pisateljev. Do sedaj se je udeležil številnih pisateljskih srečanj v različnih evropskih državah (Nizozemska, Avstrija, Francija …). Je dobitnik mnogih domačih in tujih literarnih nagrad.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (1)
  (2)
  (1)
  (0)
  (0)
  ( 4 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji